Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ο κορωνοϊός δε θα χαριστεί: «Το 4ο κύμα θα είναι σφοδρό για τους ανεμβολίαστους»

Έρχεται να «χτυπήσει» σκληρά μες στο καλοκαίρι

10 Ιουλίου 2021 11:16
Ο κορωνοϊός δε θα χαριστεί: «Το 4ο κύμα θα είναι σφοδρό για τους ανεμβολίαστους»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο κορωνοϊός όχι απλά είναι παρών στην χώρα μας, αλλά δεν έχει και σκοπό... να μας χαριστεί, καθώς το 4ο κύμα, σύμφωνα με τον Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, αναμένεται να είναι σφοδρό, ειδικά για τους ανεμβολίαστους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ξεκαθάρισε ότι αν δεν εμβολιαστούν οι 500.000 με 700.000 χιλιάδες πολίτες άνω των 50 που δεν έχουν εμβολιαστεί, το 4ο κύμα θα είναι σφοδρό. Αν εμβολιαστούν, θα είναι πιο ήπιο όπως είπε, τη στιγμή που μια νέα μετάλλαξη μας απειλεί.

«Ήδη συζητάμε παρά πολύ το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού για ορισμένες κατηγορίες, όπως τους υγειονομικούς». Ο κύριος Εξαδάκτυλος έφερε ως παράδειγμα τους μάγειρες, που για να μπορέσουν να εργαστούν πρέπει να έχουν κάνει ορισμένα εμβόλια.

Συμπλήρωσε ωστόσο ότι ενώ πριν από μερικές εβδομάδες το ποσοστό των ανεμβολίαστων πολιτών αν των 50 ήταν 35% πλέον έχει πέσει στο 25% και διευκρίνισε με νόημα ότι υπάρχει ακόμα χρόνος ερχόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Εξαδάκτυλος έστειλε μήνυμα στον σκληρό πυρήνα των αντιεμβολιαστών. Ζήτησε να αναλάβουν την ευθύνη τους, λέγοντας ότι πρέπει να γνωρίζουν πως κάποιος μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να κάνει ένα απαραίτητο χειρουργείο ή κάποιο θύμα τροχαίου να μη βρίσκει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αν γεμίσουν τα νοσοκομεία με ασθενείς κορωνοϊού.

Πρόβλεψη-εφιάλτης για 14.000 θανάτους ανεμβολίαστων στην Ελλάδα!

Στην «Κοινωνία ώρα MEGA» μίλησαν σήμερα ο καθηγητής μικροβιολογίας, Άλκιβιάδης Βατόπουλος και Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας για την πορεία του κορωνοϊού στην χώρα μας.

Ο κ. Κουρέτας, προχώρησε σε μια ιδιαίτερα ανησυχητική εκτίμηση – πρόβλεψη για τον αριθμό των θανάτων που θα καταγράψει η χώρα μας στο ηλικιακό γκρουπ άνω των 60 ετών και από το ποσοστό εκείνων που έχουν επιλέξει ως στιγμής να μην εμβολιαστούν.

Ειδικότερα, ο ίδιος έκανε λόγο για 12 έως 14 χιλιάδες θανάτους ανεμβολίαστων συμπολιτών μας, αριθμός που προκύπτει από τα μαθηματικά μοντέλα που χρησιμοποιούνται για την ανάλυση των υπαρχόντων δεδομένων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share