Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αγωνία στο «Αγλαΐα Κυριακού»: Κοριτσάκι ενός έτους παλεύει στην εντατική με κορωνοϊό

Ποιο είναι το πρώτο κρούσμα της «Δέλτα» που βρίσκεται επίσης στη ΜΕΘ;

10 Ιουλίου 2021 08:54
Αγωνία στο «Αγλαΐα Κυριακού»: Κοριτσάκι ενός έτους παλεύει στην εντατική με κορωνοϊό
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Αγωνία επικρατεί στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», αφού ένα κοριτσάκι ηλικίας ενός έτους δίνει τη «μάχη» του με τον κορωνοϊό στην εντατική.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, στον ΣΚΑΪ, η μικρή κατάγεται από τη Ρωσία και πιθανότατα ήρθε για διακοπές στη χώρα μας με τους γονείς της.

Βάσει όσων ανέφερε ο κ. Γιαννάκος, η μικρή νοσηλευόταν αρχικά στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία», όμως η υγεία της επιδεινώθηκε και κρίθηκε απαραίτητο να εισαχθεί σε ΜΕΘ.

Κοριτσάκι στη ΜΕΘ με κορωνοϊό

Το συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν διαθέτει ΜΕΘ για τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα το μωρό ενός έτους να μεταφερθεί στο «Αγλαΐα Κυριακού», με τις υγειονομικές «βόμβες» στην χώρα να αυξάνονται.

Ο πρώτος της μετάλλαξης «Δέλτα» σε ΜΕΘ στην Ελλάδα

Συναγερμός επικρατεί για τη μετάλλαξη «Δέλτα» του κορωνοϊού στην χώρα, με τον πρώτο ασθενή με το εν λόγω στέλεχος να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης και, μάλιστα, να βρίσκεται στην Εντατική.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο Νίκος Καπραβέλος έκανε γνωστό επίσης πως ο νοσηλευόμενος είναι ένας 49χρονος ιερομόναχος από το Άγιον Όρος, εισήχθη στη ΜΕΘ στις 2 Ιουλίου και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. «Παρότι η ινδική μετάλλαξη εντοπίζεται μόλις στο 1% των κρουσμάτων που ανιχνεύονται από τον ΕΟΔΥ, ήδη χτύπησε την πόρτα των μονάδων εντατικής.

Έχει σημάνει συναγερμός στο Άγιο Όρος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην έξαρση της πανδημίας που παρατηρείται στη χώρα, ο ίδιος προειδοποιεί πως «η χαλάρωση, οι μεταλλάξεις και οι ανεμβολίαστοι, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα που αν προστεθεί στο εξαντλημένο σύστημα υγείας, θα μιλάμε για εφιάλτη».

«Αν λάβει κανείς υπόψη του τη δυναμική του συστήματος υγείας, που έχει εξαντλήσει τα όριά του, που δεν έχει ενισχυθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη, με μονάδες εντατικής χωρίς προσωπικό, τότε τα περιθώρια αντιμετώπισης είναι πολύ μικρά σε σχέση με τις πολύ μεγάλες εισροές που μπορεί να έχουμε κατά το τέταρτο κύμα», πρόσθεσε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share