Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Για αυτούς τους εργαζόμενους έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός - Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων σε ομάδες υψηλού κινδύνου

Ποιοι θα αναγκαστούν να εμβολιαστούν;

9 Ιουλίου 2021 20:20
Κορωνοϊός: Για αυτούς τους εργαζόμενους έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός - Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων σε ομάδες υψηλού κινδύνου
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Αρκετές είναι οι κατηγορίες εργαζομένων, που δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες μέρες να ανακοινωθεί πως θα εμβολιαστούν υποχρεωτικά, με το θέμα αυτό να εξετάζεται.

Σύμφωνα με το Open, εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε εργαζόμενους που είναι σε κρίσιμες υπηρεσίες αλλά και σε ευαίσθητες υποδομές για τη συνέχιση της λειτουργίας του κράτους, αν και φαίνεται πως δε θα «καθαρίσουμε» σύντομα με την πανδημία.

Αυτοί οι εργαζόμενοι θα εμβολιαστούν υποχρεωτικά

  • στην πολιτική αεροπορία
  • σε Κέντρα Επιχειρήσεων
  • στον ΔΕΔΔΗΕ
  • στον ΑΔΜΗΕ
  • στο Φυσικό Αέριο
  • στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Αναμένεται να φανεί στη συνέχεια τι τελικώς θα «κληρώσει» και για ποιες κατηγορίες, καθώς σε κάθε περίπτωση το πλαίσιο είναι υπό διαμόρφωση.

Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων σε ομάδες υψηλού κινδύνου

Ο Δημόσιος Οργανισμός Υγείας της Αγγλίας (Public Health England – PHE) ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή (9/7), ότι τα εμβόλια των Pfizer και AstraZeneca κατά του κορωνοϊού είναι αποτελεσματικά κατά της συμπτωματικής λοίμωξης COVID-19 σε ομάδες υψηλού κινδύνου, επικαλούμενος προκαταρκτική μελέτη βασισμένη σε ένα εκατομμύριο ευάλωτα άτομα.

Η συνολική αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της συμπτωματικής νόσου σε ομάδες κινδύνου ήταν περίπου 60% μετά την πρώτη δόση είτε του εμβολίου της AstraZeneca είτε του εμβολίου των Pfizer-BioNTech με μικρή διαφορά ανά ηλικία, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δημόσιος Οργανισμός Υγείας της Αγγλίας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Το ποσοστό αυτό αυξάνεται φθάνοντας το 93% για το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech και το 78% για το εμβόλιο της AstraZeneca μετά την δεύτερη δόση, στα άτομα που ανήκουν σε ομάδες κινδύνου ηλικίας 16 έως 64 ετών.

Μεταξύ των ατόμων αυτών ηλικίας άνω των 64 ετών, το Pfizer ήταν αποτελεσματικό κατά 87% και το AstraZeneca κατά 76% μετά τη δεύτερη δόση, πρόσθεσε ο PHE.

«Αυτά τα πραγματικά δεδομένα δείχνουν για πρώτη φορά ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που είναι κλινικά ευάλωτοι στην COVID-19 εξακολουθούν να έχουν υψηλά επίπεδα προστασίας μετά τις 2 δόσεις του εμβολίου», δήλωσε η Μέρι Ράμζι, επικεφαλής της Διεύθυνσης εμβολιασμών του Δημόσιου Οργανισμού Υγείας της Αγγλίας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share