Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί πέρασαν τον στόκο για κοκαΐνη και προχώρησαν σε συλλήψεις

Τους κρατούσαν για 48 ώρες

9 Ιουλίου 2021 13:51
Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί πέρασαν τον στόκο για κοκαΐνη και προχώρησαν σε συλλήψεις

Σε γκάφα υπέπεσαν τελικά οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ με την σύλληψη των δύο ατόμων, τις προηγούμενες ημέρες, για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά τότε, οι αστυνομικοί θεώρησαν ύποπτους τους δύο άνδρες και σταμάτησαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου λοιπόν ζήτησαν από τον οδηγό να ανοίξει το πορτμπαγκάζ, όπου βρήκαν πολλά κουτιά με χρώματα και ένα βαζάκι μουστάρδας με άσπρη σκόνη.

Όταν ρώτησαν τι είχε μέσα, ο ιδιοκτήτης του Ι.Χ τους είπε πως ήταν στόκος για μερεμέτια, όμως δεν πείστηκαν, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και να κρατηθούν για 48 ώρες.

Τους κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα, 2.900 ευρώ που είχαν πάνω τους, ενώ το περιεχόμενο του βάζου εστάλη για εργαστηριακό έλεγχο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press, το αποτέλεσμά του έδειξε πως όντως είχε στόκο μέσα και η 48ωρη ταλαιπωρία των δύο ανδρών από την Αλβανία, να λάβει επιτέλους τέλος.

θεσσαλονίκη αστυνομία συλλήψεις κοκαΐνη

Μύκονος: Εξαρθρώθηκε πολυμελής συμμορία διακίνησης κοκαΐνης

Τεράστια επιχείρηση εξάρθρωσης και σύλληψης πολυμελούς συμμορίας Αλβανών κακοποιών εξελίχθηκε στη Μύκονο, με την συμμετοχή Αστυνομίας και Λιμενικού.

Στην κοινή επιχείρηση Λιμενικού και Αστυνομίας συνελήφθησαν αρκετά μέλη της σπείρας που έφερναν από το Άμστερνταμ μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και τις διακινούσαν στο νησί. Εχουν κατασχεθεί ποσότητες ναρκωτικών.

Είχε προηγηθεί πολυήμερη παρακολούθηση ακόμη και με drone της Ελληνικής αστυνομίας, με τα οποία είχαν καταγράψει όλες τις κινήσεις των κακοποιών στο νησί.

Αρχηγός ήταν Αλβανός, σκληρός κακοποιός, που είχε αποφυλακιστεί το 2015. Θεωρείται πολύ επικίνδυνος, αφού στο παρελθόν συμμετείχε σε συμπλοκές με αντίπαλες ομάδες μαφιόζων, αλλά και με αστυνομικούς στην επαρχία.

Είχε οργανώσει το κύκλωμα ο ίδιος και το ήλεγχε μέσα από ένα διαμέρισμα στα Πατήσια.

Χειροπέδες σε μέλη διεθνούς κυκλώματος - Βρέθηκαν στην κατοχή τους πάνω από 23 κιλά ηρωίνης

Περισσότερα από 23 κιλά υψηλής καθαρότητας ηρωίνης, με προέλευση από την Τουρκία, κατάσχεσε η Δίωξη Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, συλλαμβάνοντας δύο άτομα.

Πρόκειται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. για 50χρονο Τούρκο και 43χρονο Αλβανό που φέρονται ως μέλη διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών.

Η επιχείρηση για τη σύλληψή τους διεξήχθη στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών. Ο 50χρονος μετέφερε με φορτηγό το παράνομο φορτίο το οποίο εισήγαγε μέσω του Τελωνείου των Κήπων, στον Έβρο. Σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, κοντά στην έξοδο προς Βέροια, δόθηκε το ραντεβού με τον 43χρονο ο οποίος παρέλαβε δύο σακίδια πλάτης που περιείχαν συνολικά 23 δέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους 23 κιλών και 126 γραμ.

 Χειροπέδες σε μέλη διεθνούς κυκλώματος - Βρέθηκαν στην κατοχή τους πάνω από 23 κιλά ηρωϊνής

Τις κινήσεις τους παρακολουθούσαν οι αστυνομικοί που επενέβησαν ακινητοποιώντας το Ι.Χ αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 43χρονος, έμφορτο με τα ναρκωτικά, ενώ ταυτόχρονα συνελήφθη και ο 50χρονος συγκατηγορούμενός του.

Σύμφωνα με υπολογισμούς της ΕΛ.ΑΣ., η μεγάλη ποσότητα του καθαρού προϊόντος συνεπάγεται ότι μετά από προσμίξεις θα τετραπλασιαζόταν, αποφέροντας στο κύκλωμα κέρδη άνω των 90 εκατ. ευρώ. Η ηρωίνη φαίνεται ότι προοριζόταν να διακινηθεί στην ελληνική αγορά.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Ελέγχου Διαβατηρίων Κήπων και Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, ενώ συνέδραμαν αστυνομικοί των Τμημάτων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Πιερίας και Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης.

 Χειροπέδες σε μέλη διεθνούς κυκλώματος

Οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή για τα περαιτέρω.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share