Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ασκληπιείο Βούλας: Πώς οργάνωσε ο γιατρός τους «μαϊμού» εμβολιασμούς

Παραμένει άφαντος

9 Ιουλίου 2021 11:17
Ασκληπιείο Βούλας: Πώς οργάνωσε ο γιατρός τους «μαϊμού» εμβολιασμούς

Η αστυνομία αναζητά ακόμα τον γιατρό που πέταξε δόσεις εμβολίων στον κάδο στο Ασκληπιείο Βούλας, κάνοντας ψευδώς εμβόλια σε πέντε φίλους του, αρνητές, για να πάρουν τα πιστοποιητικά.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα άρχισαν πριν τρεις ημέρες όταν ο γιατρός του νοσοκομείου έφτασε μαζί με 5 άτομα στο νοσοκομείο ζήτησε στη νοσηλεύτρια που είχε βάρδια θα εμβολίαζε ο ίδιος τα συγκεκριμένα άτομα, δήθεν γιατί φοβόντουσαν.

Ο γιατρός προσποιούνταν ότι έκανε τον εμβολιασμό και πετούσε το εμβόλιο και τις σύριγγες. Η νοσηλεύτρια βρήκε μια σύριγγα με το εμβόλιο στο καλάθι των σκουπιδιών και αμέσως ενημέρωσε τους προϊσταμένους της. Από τον έλεγχο έλειπαν τρεις ακόμα δόσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, ο καταγγελλόμενος γιατρός φέρεται να πήρε μαζί του και 2-3 φιαλίδια με το σκεύασμα από το Ασκληπιείο Βούλας, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν έλαβαν βεβαίωση εμβολιασμού οι 5 άνθρωποι που δήθεν εμβολιάστηκαν. Μάλιστα, έγινε και διαπληκτισμός με μέλη του προσωπικού, όταν αντιλήφθηκαν τι συνέβη.

γιατρός εμβόλιο καταγγελία Ασκληπιείο Βούλας

Σημείωσε πως τα πέντε άτομα είναι επίσης αντιμέτωπα με κυρώσεις. Η σύμβαση του ορθοπεδικού με το νοσοκομείο διακόπηκε ήδη από τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος δηλώνει άγνοια για τους λόγους που βρέθηκε εκτός νοσοκομείου και φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν έχει κληθεί για εξηγήσεις ούτε από το νοσοκομείο, ούτε από την αστυνομία.

Σε βάρος του 54 χρόνου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών και για υφαρπαγή ψεύδους βεβαίωσης.

Ξεκίνησε ΕΔΕ - Τον αναζητά η αστυνομία

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής διοικητής του Ασκληπιείου της Βούλας, Αιμίλιος Βουγιουκλάκης τονίζει στο newsit.gr: «Έχουν γίνει ήδη όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες. Ξεκίνησε η ΕΔΕ και έγινε αναφορά και στην αστυνομία η οποία εξετάζει και τις ποινικές ευθύνες. Η αναφορά για το περιστατικό έγινε εγγράφως αμέσως από τη νοσηλευτήρια που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο εμβολιαστικό κέντρο.

Οι συγκεκριμένοι πολίτες δεν εμβολιάστηκαν και δεν πήραν κανένα πιστοποιητικό. Ο γιατρός, όπως όλα δείχνουν, ήταν συνεννοημένος με τους πολίτες για τους ψεύτικους εμβολιασμούς. Για την υπόθεση ενημερώθηκε άμεσα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, από την πρώτη στιγμή. Εμείς σαν νοσοκομείο δηλώνουμε πως σε ζητήματα δημόσιας υγείας δεν πρόκειται να κάνουμε σπιθαμή πίσω. Κανένας δεν θα εμποδίσει την τιτάνια προσπάθεια του ΕΣΥ και της πολιτείας που κάνει τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υποβαθμίσει αυτήν την προσπάθεια».

O γιατρός που από τη στιγμή που έγινε αντιληπτή η πράξη του έχει εξαφανιστεί με τις αστυνομικές αρχές να τον αναζητούν, καθώς πλέον κατηγορείται για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και υπεξαίρεσης υγειονομικού υλικού.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share