Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021

Φοβερό: Ο Δημήτρης Λιγνάδης ζητά να αποφυλακιστεί!

Θέλει να μπει σε καθεστώς με βραχιολάκι και συνεχίζει να επιτίθεται

8 Ιουλίου 2021 19:23
Φοβερό: Ο Δημήτρης Λιγνάδης ζητά να αποφυλακιστεί!
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Φοβερές είναι οι τελευταίες εξελίξεις για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, με τον προφυλακισθέντα ηθοποιό και σκηνοθέτη να ζητά να αποφυλακιστεί και να μπει σε καθεστώς με βραχιολάκι, αναλαμβάνοντας το κόστος, τη στιγμή που δεν έχει πρόβλημα να επιτεθεί και στην ανακρίτρια.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης εξηγεί για τις υποθέσεις όπου κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος πως: «Πριν ακόμη αναφερθώ σε κάθε μία περίπτωση ξεχωριστά και αντικρούσω τις ψευδείς σε βάρος μου κατηγορίες θα πρέπει να επισημάνω ότι μετά την απολογία μου 25 Φεβρουαρίου 2021, κατά την οποίαν έδειξα το ψεύδος των ισχυρισμών των φερομένων βιασθέντων από εμένα, προβάλλοντας ισχυρά και ακλόνητα άλλοθι, ακολούθησε ένας μαραθώνιος καταθέσεων το φερόμενων θυμάτων και των προταθέντων από εκείνους μαρτύρων, στην προσπάθειά τους να επαναπροσδιορίσουν χρονικά τους υποτιθέμενους βιασμούς τους, καθώς απεδείχθη περίτρανα ότι δεν μπορούσαν να είχαν λάβει χώρα τότε που είχαν αναφέρει».

Ο Δημήτρης Λιγνάδης για την υπόθεση που αφορά στην καταγγελία 24χρονου άνδρα, ο οποίος τον κατηγορεί για βιασμό πριν από 7 χρόνια, όταν βρισκόταν σε ηλικία 17 ετών, αναφέρει: «Τον καταγγέλλοντα ουδέποτε τον βίασα. Ο ισχυρισμός του περί δήθεν κατ’ εξακολούθηση βιασμό του από εμένα είναι ψευδής και κατασκευασμένος και δεν αποδεικνύεται από κανένα απολύτως αντικειμενικό στοιχείο. Κανείς δεν επιβεβαιώνει τα καταγγελόμενα ούτε καν οι κοινοί μας γνωστοί, S.S και Τ.Μ, με τους ποιους ο καταγγέλλων είχε επαφές και εάν πράγματι συνέβαινε κάτι τόσο σοβαρό, θα τους το έλεγε ή θα είχαν αντιληφθεί κάτι περίεργο στη συμπεριφορά του και θα τον ρωτούσαν, κάτι όμως που δεν προκύπτει. Το φερόμενο θύμα δεν προέβη σε καμιά απολύτως ενέργεια, όταν υποτίθεται ότι βιάστηκε, καθώς ούτε κατήγγειλε ό,τι δήθεν συνέβη ούτε εξετάστηκε έστω από κάποιον γιατρό».

Η τελευταία καταγγελία και η απάντηση Λιγνάδη

Η τελευταία καταγγελία που υποβλήθηκε στις δικαστικές αρχές αφορά σε 24χρονο σήμερα νεαρό ο οποίος καταγγέλλει τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του εθνικού θεάτρου ότι όταν όταν βρισκόταν σε ηλικία 17 ετών και «φιλοξενήθηκε» για επτά μήνες στο σπίτι του ηθοποιού, βιάστηκε και μάλιστα με άγριο και αποτρόπαιο τρόπο.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης παραδέχεται τη γνωριμία του με τον νεαρό άνδρα καθώς και το γεγονός ότι για κάποιες ημέρες τον φιλοξένησε σπίτι του, αρνείται ωστόσο ότι τον βίασε.

«Τον καταγγέλλοντα ουδέποτε τον βίασα. Ο ισχυρισμός του περί δήθεν κατ’ εξακολούθηση βιασμό του από εμένα είναι ψευδής και κατασκευασμένος και δεν αποδεικνύεται από κανένα απολύτως αντικειμενικό στοιχείο. Κανείς δεν επιβεβαιώνει τα καταγγελόμενα ούτε καν οι κοινοί μας γνωστοί, S.S και Τ.Μ, με τους ποιους ο καταγγέλλων είχε επαφές και εάν πράγματι συνέβαινε κάτι τόσο σοβαρό, θα τους το έλεγε ή θα είχαν αντιληφθεί κάτι περίεργο στη συμπεριφορά του και θα τον ρωτούσαν, κάτι όμως που δεν προκύπτει. Το φερόμενο θύμα δεν προέβη σε καμιά απολύτως ενέργεια, όταν υποτίθεται ότι βιάστηκε, καθώς ούτε κατήγγειλε ό,τι δήθεν συνέβη ούτε εξετάστηκε έστω από κάποιον γιατρό» τονίζει ο Δημήτρης Λιγνάδης στο υπόμνημα του.

Για την “παραμονή” του θύματος στο σπίτι του, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου αναφέρει «κάποιες μέρες τον είχα φιλοξενήσει στο σπίτι μου, διότι μου το είχε ζητήσει, καθώς, όπως μου είχε πει, το δικό του σπίτι στερούταν ηλεκτροδότησης. Όσες φορές έμεινε στο σπίτι μου, κοιμόταν στον καναπέ του σαλονιού. Ο καταγγέλλων δεν είναι σε καμία περίπτωση θύμα βιασμού, είναι ένα στρατευμένος μάρτυρας».

Δεν σταματάει εκεί ωστόσο ο προφυλακισμένος από τον περασμένο Φεβρουάριο ηθοποιός και σκηνοθέτης. Αντίθετα, αφήνει σοβαρές αιχμές σε βάρος του θύματος για τον οποίο τονίζει «δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο δήθεν βιασθείς δεν απευθύνθηκε στις διωκτικές αρχές μετά τις εγκληματικές ενέργειες που υποτίθεται ότι διέπραξαν σε βάρος του 2015, αλλά κατέθεσε σχετικά με αυτές μετά από έξι ολόκληρα χρόνια».

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει μάλιστα ο Δημήτρης Λιγνάδης στη φιλική σχέση ανάμεσα στους καταγγέλλοντες επισημαίνοντας «η φιλική σχέση μεταξύ του SS και του καταγγέλλοντος αποδεικνύεται από το προφίλ του δεύτερου στο Instagram, όπου φαίνεται ότι είναι φίλοι. Γι’ αυτό προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση που ο SS απέκρυψε την φιλική του σχέση με τον Π.Φ και δεν αναφέρθηκε καθόλου σε εκείνον» υποστηρίζει.

Δεν του αρκεί ωστόσο του Δημήτρη Λιγνάδη η άρνηση των κατηγοριών, καθώς, στο πολυσέλιδο υπόμνημα του, επιχειρεί και την ηθική απαξίωση του θύματος, αναφέροντας χαρακτηριστικά «με την ενηλικίωση του ο καταγγέλλων θα μπορούσε κάλλιστα να είχε αναζητήσει εργασία και να ανεξαρτητοποιηθεί, είτε να νοικιάσει σπίτι, είτε επιστρέφοντας στο σπίτι της μητέρας του, συμβάλλοντας οικονομικά στις ανάγκες του σπιτιού. Δεν είχε καμία απολύτως δικαιολογία να παραμένει στο σπίτι μου, καθώς αυτό που υποστήριξε στην κατάθεση του ότι δεν δούλευε, γιατί είχε πρόβλημα με την άδεια παραμονής του και έπρεπε πρώτα η μητέρα του να φτιάξει τα χαρτιά της, δεν είναι αληθές, καθώς με την ενηλικίωση του θα μπορούσε να εξασφαλίσει άδεια διαμονής δεύτερης γενιάς».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share