Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Ανατροπή στα νέα μέτρα - Με self test η επιστροφή από τα νησιά

Αυτά αποφάσισε η κυβέρνηση

8 Ιουλίου 2021 18:36
Κορωνοϊός: Ανατροπή στα νέα μέτρα - Με self test η επιστροφή από τα νησιά
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ανατροπή υπάρχει στα νέα μέτρα έναντι του κορωνοϊού, καθώς σε αντίθεση με την εισήγηση των ειδικών, η κυβέρνηση... υπάκουσε στη λογική και αντί του υποχρεωτικού rapid test στην επιστροφή από τα νησιά, έκανε ισχυρή σύσταση για self test μέσω του Νίκου Χαρδαλιά.

Ο ίδιος τόνισε πως η ιχνηλάτηση της Πολιτικής Προστασίας δείχνει ότι σημαντικότατο ποσοστό των κρουσμάτων σχετίζεται με τους χώρους διασκέδασης.

Έτσι, αποφασίστηκε από σήμερα να λειτουργούν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις μόνο με καθήμενους και όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας, ενώ οι ποινές είναι αυστηρότατες για τους παραβάτες, όπως τα είχε ανακοινώσει.

Πώς μετακινούμαστε στις διακοπές

Για μετακινήσεις προς νησιά με πλοίο ή αεροπλάνο, απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή νόσησης, ή μοριακό τεστ 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών. Για ανήλικους έως 17 ετών αρκεί οποιοδήποτε τεστ, ενώ για την επιστροφή από τα νησιά υπάρχει αυστηρή σύσταση για self test σε όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.

Σε κίνδυνο τα Νότια προάστια

Τα νότια προάστια και ειδικά ο Άλιμος και η Γλυφάδα είχαν προκαλέσει έντονη ανησυχία από το εύρος των νέων κρουσμάτων σε λίγες ημέρες.

Στο «πορτοκαλί» ανέβηκε ο νότιος τομέας Αθήνας, μετά και την έκρηξη κρουσμάτων που σημειώθηκε και την αύξηση θετικότητας σε Άλιμο και Γλυφάδα.

«Παγωμάτα» με τον μέσο όρο ηλικίας των κρουσμάτων

Ηκαθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, έκανε λόγο για έξαρση του κορωνοϊού στους νέους με τον μέσο όρο ηλικίας να έχει μειωθεί σημαντικά.

Συγκεκριμένα η κα. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι ο μέσος όρος βρίσκεται στα 23 έτη και μέσα σε δύο εβδομάδες μειώθηκε κατά μία δεκαετία.

Παράλληλα, σημείωσε πως αυξητική τάση παρουσιάζουν τα κρούσματα σε Αττική, Κρήτη και Βόρειο Αιγαίο, με την πανδημία να έχει αλλάξει πρόσωπο και αφορά νεαρότερα άτομα τα οποία νοσούν στο σπίτι.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου έκανε επίσης γνωστό πως φτάνουν στα 9.000 τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα, εκ των οποίων πάνω από 4.000 είναι στην Αττική.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share