Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

«Βόμβα» των λοιμωξιολόγων: Rapid test και στην επιστροφή από τα νησιά!

Και τώρα βρείτε σημεία να κάνετε τα τεστ στις διακοπές...

8 Ιουλίου 2021 16:17
«Βόμβα» των λοιμωξιολόγων: Rapid test και στην επιστροφή από τα νησιά!
Από Ραφαήλ Αλαγάς

«Βόμβα» έριξαν οι λοιμωξιολόγοι σχετικά με τα μέτρα, που θα ισχύσουν για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, με τους ίδιους να εισηγούνται όχι μόνο αρνητικό rapid test για το ταξίδι στα νησιά, αλλά να ισχύσει το ίδιο και στην επιστροφή.

Πρόκειται για ένα μέτρο, που δεν ξέρει κανείς αν θα έχει τη δυνατότητα πλήρους εφαρμογής, καθώς δεν είναι δεδομένο πως υπάρχουν σε όλα τα νησιά σημεία για rapid test.

Η επιτροπή εισηγείται επίσης για τα γήπεδα πληρότητα 80% και μόνο με εμβολιασμένους.

Οι ειδικοί ζητούν επίσης να γίνεται εβδομαδιαίως ένα rapid test -εκτός των τυχόν self test- στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους των ακτοπλοϊκών, αεροπορικών και χερσαίων δημόσιων μεταφορών.

Σε ο,τι αφορά το θέμα της μάσκας, η Επιτροπή συζήτησε τα προβλήματα που διαπιστώνονται, είτε λόγω λανθασμένων μηνυμάτων, είτε λόγω της κόπωσης από την τήρηση των μέτρων.

Σε αυτή τη φάση αποφάσισαν να μην επανέλθουν, αλλά να αποσαφηνίζεται ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους, καθώς και στους ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Οριστικό: Έρχεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός - Ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών η κα Πελώνη είπε ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της την επόμενη εβδομάδα.

Στις αρχές της εβδομάδας επίσης σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για το πως θα λειτουργήσουν και οι κλειστοί χώροι από τις 15 Ιουλίου.

Η κ. Πελώνη υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έλαβε αυστηρά μέτρα σε χώρους εστίασης, μπαρ, κλαμπ, σημειώνοντας ότι «οι επιχειρήσεις στις οποίες θα διαπιστώνονται παραβάσεις θα έχουν αυστηρές ποινές»,όπως σφράγιση του καταστήματος από την επομένη ημέρα και πρόστιμα.

Η ίδια υπογράμμισε ότι «μόνη λύση παραμένει ο εμβολιασμός», ο οποίος πλέον έχει λάβει επιτακτικό χαρακτήρα λόγω και της μετάλλαξης Δέλτα.

Έρχεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Διατύπωσε τη θέση ότι «στόχος είναι να πειστούν και να αξιοποιήσουν το προνόμιο του εμβολιασμού συμπολίτες που διστάζουν και αμφιβάλουν», επισημαίνοντας ότι «τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και δουλεύουν».

Η κ. Πελώνη είπε ότι «επιδιώκουμε την κινητοποίηση όλων: εκκλησίας, τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτών».

Και υπενθύμισε ότι την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για τον εθελοντικό εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών.

Ερωτηθείσα σχετικά, είπε ότι οι αποφάσεις περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, βάσει των εισηγήσεων της επιτροπής βιοηθικής, θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share