Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δημήτρης Λιγνάδης: «Προκατειλημμένη η ανακρίτρια» - Κόλαφος ο Κούγιας! Τι ζήτησε η πλευρά του σκηνοθέτη

«Έχει τα πάθη του αλλά ποτέ δεν ήταν βιαστής».

8 Ιουλίου 2021 14:29
Δημήτρης Λιγνάδης: «Προκατειλημμένη η ανακρίτρια» - Κόλαφος ο Κούγιας! Τι ζήτησε η πλευρά του σκηνοθέτη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση της ανακρίτριας, με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη να υποστηρίζει πως είναι προκατειλημμένη και δεν έχει κάνει δεκτό κάποιο από τα αιτήματά του.

Για περίπου μισή ώρα παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο ο Δημήτρης Λιγνάδης και σύμφωνα με τον συνήγορό του, Αλέξη Κούγια, παρέδωσε το υπόμνημα του και αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις, ζητώντας εκ νέου κατά αντιπαράσταση εξέταση.

«Καταγγείλαμε την προκατάληψη της ανακρίτριας και αρνηθήκαμε να απαντήσουμε σε ερωτήσεις της» ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο γραφείο του εισαγγελέα, με τον Αλέξη Κούγια να χαρακτηρίζει νωρίτερα «όνειδος» την δικογραφία που έχει σχηματισθεί σε βάρος του εντολέα του.

«Είναι απαράδεκτο να εμπλέκονται δικαστές και εισαγγελείς σε επιχειρηματικά παιχνίδια. Η ανακρίτρια συνεχίζει να αντιμετωπίζει την υπόθεση αλληθωρίζοντας και δεν έχει ικανοποιήσει κανένα από τα αιτήματα μας», ανέφερε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη.

Απαντώντας στο γιατί κατηγορούν τον Δημήτρη Λιγνάδη ο κ. Κούγιας απάντησε ότι «στόχος ήταν όπως έχω πει να σταματήσει η προσπάθεια της κυβέρνησης για την επένδυση του Ελληνικού».

Ο κ. Κούγιας αναφερόμενος στον πελάτη του εξήγησε ότι «έχει τα πάθη του αλλά ποτέ δεν ήταν βιαστής». Ο ποινοκολόγος συμπλήρωσε πως δεν προσδοκά τίποτα όσο η δικογραφία της υπόθεσης βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας, αλλά -όπως είπε- ελπίζει «πως όταν φτάσει στο συμβούλιο η υπόθεση, ελπίζουμε τα μέλη του αυτεπαγγέλτως να διατάξουν την αποφυλάκιση του».

Δημήτρης Λιγνάδης: «Φασώθηκα, όχι τίποτα σπουδαίο - Είμαι ξ@π@ρθ@νι@σμ@νος από κορίτσι πρώτα» - Οι διάλογοι «φωτιά» και το «αόρατο χέρι» στο λάπτοπ του

Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: Το ημερολόγιο έγραφε 2 Φεβρουαρίου 2021. Μια «βόμβα» μεγατόνων είναι έτοιμη να πυροδοτηθεί και να ταράξει συθέμελα τον χώρο του θεάματος και συνεπώς την ελληνικής κοινωνίας.

Είχαν περάσει λίγες μέρες από τη δημόσια καταγγελία – εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου και τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για έναν «γνωστό ηθοποιό – σκηνοθέτη», εις βάρος του οποίου οι καταγγελίες για πράξεις βιασμού και ασέλγειας έδιναν και έπαιρναν.

Εν όψει της μεγάλης διαφαινόμενης έκρηξης του #MeToo και ενώ το όνομά του ήδη «φιλοξενούνταν» σε αρθρογραφία της συγκεκριμένης περιόδου, τέσσερις ημέρες πριν από την παραίτησή του από το Εθνικό Θέατρο, στις 2 Φεβρουαρίου του 2021, όπως αποκάλυψε την περασμένη Κυριακή η εφημερίδα «Μπαμ», ένα «αόρατο χέρι», ίσως ο ίδιος ο «γνωστός ηθοποιός – σκηνοθέτης», δηλαδή ο Δημήτρης Λιγνάδης, ή κάποιος ειδικός τεχνικός, ή οποιοσδήποτε άλλος αποφάσισε να κάνει ολικό «λίφτινγκ» στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του. Ενώ, με μια ακόμη πράξη βιασμού ανηλίκου άνδρα «εμπλουτίζεται» ο φάκελος που έχει σχηματίσει η Δικαιοσύνη για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Στο ασημί λάπτοπ, το οποίο κατάσχεσαν οι αρχές στο σπίτι του αδερφού του, Γιάννη, διαπιστώθηκε ότι είχε εγκατασταθεί νέο λογισμικό πρόγραμμα με ημερομηνία 2/2/21. Αυτό σημαίνει ότι είτε ο κατηγορούμενος ηθοποιός εγκατέστησε νέο πρόγραμμα, «θάβοντας» παράλληλα το παλαιό, είτε ότι είχε αγοράσει ένα νέο ηλεκτρονικό υπολογιστή, κάτι που περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Από τις επίσημες εκθέσεις των εγκληματολογικών εργαστηρίων προκύπτει ότι οι αρχές έχουν στα χέρια τους ελάχιστα στοιχεία, τα οποία «κρύβονταν» στο «ηλεκτρονικό οπλοστάσιο» του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Δημήτρης Λιγνάδης

Και αυτά, τα απέκτησαν πράττοντας το απλό: κάνοντας έφοδο στα διαμερίσματά του στις οδούς Λευκωσίας και Σφακίων. Από την οικία επί της οδού Λευκωσίας, στην οποία κατοικεί ο Γιάννης Λιγνάδης, οι αστυνομικοί κατάφεραν να αποσπάσουν έναν ασημί φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα μαύρο κινητό, μια κάρτα σύνδεσης και ένα σκληρό δίσκο. Από το διαμέρισμα επί της οδού Σφακίων, όπου κατοικεί ο ίδιος ο Δημήτρης Λιγνάδης, κατάσχεσαν ένα μαύρο USB, δύο CD και ένα στέλεχος κάρτας SIM.

Στο μαύρο τηλέφωνο που κατασχέθηκε βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, αποθηκευμένες φωτογραφίες και βίντεο γυμνών νεαρών, που αγγίζουν τα όρια της ανηλικότητας, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μπαμ».

Μάλιστα, όπως αποδείχτηκε από την εργαστηριακή εξέταση, οι φωτογραφίες αυτές είχαν ληφθεί από την κάμερα της συγκεκριμένης συσκευής, δηλαδή από τον ίδιο τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Σε μια από αυτές τις φωτογραφίες, η οποία έχει ημερομηνία λήψης 9 Αυγούστου 2020, φαίνεται μια γυμνή κοπέλα που κοιμάται κουλουριασμένη, με τα μαλλιά της να καλύπτουν το πρόσωπό της. Σε μια άλλη φωτογραφία, με ημερομηνία λήψης 5 Νοεμβρίου του 2019, από το κινητό του κατηγορουμένου, απεικονίζεται ένας νεαρός να κοιμάται, επίσης γυμνός.

Διάλογοι – σοκ

Στο USB του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου εντοπίστηκαν το μηνύματα που αντάλλασσε με άλλους χρήστες μέσω της εφαρμογής MSN. Οι συνομιλίες αυτές φαίνεται να έλαβαν χώρα από τις 3 Ιανουαρίου του 2011, έως και τις 9 Μαρτίου του 2012. Μάλιστα, οι Αρχές κατάφεραν να ποσοτικοποιήσουν τα εν λόγω δεδομένα και να τα αποτυπώσουν σε έναν πίνακα.

Εντύπωση προκαλούν τα 1.830 μηνύματα που αντάλλαξε ο Λιγνάδης, ο οποίος χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «dimitris lamda1» για τις συνομιλίες του με χρήστη με το όνομα «Spiros». Οι αστυνομικοί όμως στην επίσημη έκθεση που παρέδωσαν στην ανακρίτρια δίνουν ιδιαίτερη βάση στις συνομιλίες με τον χρήση «.G WRX», με τον οποίο ο Λιγνάδης είχε ανταλλάξει συνολικά 546 μηνύματα.

Μάλιστα, η εφημερίδα «Μπάμ» δίνει στη δημοσιότητα αποσπάσματα του διαλόγου. (Τα μηνύματα είναι στα ελληνικά και όχι στα greeklish που χρησιμοποιούσαν τότε οι συνομιλιτές).

Δείτε κάποια από τα μηνύματα:

  • G WRX: Φασώθηκα, όχι τίποτα σπουδαίο.
  • dimitris lamda1: Από πότε φασώνεσαι;
  • G WRX: Από 15, εσύ;
  • dimitris lamda1: Κάπου εκεί, αλλά εγώ με… απ΄ όλα.
  • G WRX: Βασικά με κορίτσι στα 14, αλλά με αγόρι στα 15. Δηλαδή είμαι ξεπαρθενιασμένος από κκορίτσι πρώτα.
  • dimitris lamda1: Παίζω με πολλά. Που και που… αράζω. Και μετά… πάλι. Αν και έχω βαρεθεί.

Στη συνέχεια μάλιστα της συνομιλίας, ο Λιγνάδης και συνομιλητής του κοροϊδεύουν τους δύο ανθρώπους με τους οποίους είχε δεσμό ο δεύτερος, επειδή δεν πήγαιναν και με άλλους. «Εσύ είσαι δικός μου» φέρεται να γράφει ο ηθοποιός στον χρήστη «.G WRX», ενώ συνεχίζει το χιούμορ γράφοντας «πες να σου σφουγγαρίσουν κιόλας, όταν πας να το βρεις λαμπίκο».

Η αποκάλυψη του αδερφού του & οι αιχμές για εμμονική συκοφάντηση του ονόματος τους

Κατά τη διάρκεια του Πάσχα ο Γιάννης Λιγνάδης είχε πάρει κατεύθυνση προς την Τρίπολη για να επισκεφτεί τον αδερφό του. Ο Δημήτρης Λιγνάδης συμπλήρωνε σχεδόν δύο μήνες παρουσίας στη φυλακή, όμως η αυστηρή καραντίνα δεν επέτρεψε στον αδερφό του να περάσει τα διόδια.

Σε αυτό το διάστημα που ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι κατηγορούμενος για τόσες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης, ο Γιάννης Λιγνάδης έχει δεχτεί αναμφίβολα κaι αυτός κάποια πυρά εξαιτίας του δεσμού που έχουν. Για πρώτη φορά ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει δημόσια και επί της ουσίας κατήγγειλε συγκεκριμένες δημοσιογραφικές πρακτικές.

Ο αδερφός του Δημήτρη Λιγνάδη στις "Αλήθειες με τη Ζήνα

Στο στόχαστρο του Γιάννη Λιγνάδη βρέθηκε ο Πέτρος Κουσουλός και ο τρόπος που έχει χειριστεί αυτό το διάστημα την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Μιλώντας στην εκπομπή Αλήθειες Με Τη Ζήνα, όπου ο κ. Κουσουλός είναι συνεργάτης της Ζήνας Κουτσελίνη, ο Γιάννης Λιγνάδης έκανε λόγο για εμμονική αντιμετώπιση του αδερφού του και για επιχείρηση συκοφάντησης του ονόματος τους και της προσωπικότητας τους. Υπερθεμάτισε μάλιστα για την αθωότητα του και ζήτησε να του επιτραπεί να βλέπει συχνότερα τον αδερφό του.

«Διαμαρτύρομαι για την εμμονική συκοφάντηση και σπίλωση του οικογενειακού ονόματος και της προσωπικότητος του αδελφού μου, παράγοντας και διασπείροντας χαλκευμένες ειδήσεις, όθεν και ψευδείς, γύρω από τον βίο και την πολιτεία του, προβαίνοντας κιόλας σε κρίσεις και ένα είδος προδικασίας για μια υπόθεση που έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Εκτός από τις υποψίες που εγείρει για τη σκοπιμότητα της επιμονής σε αυτό το θέμα, μου προκαλεί και μια πολύ δυσάρεστη διάθεση. Οι ειδήσεις που παράγονται είναι αφόρητοι όροι, κατά μείζονα λόγο δηλαδή ψευδείς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το περιστατικό στη Μυτιλήνη το 1997 που δεν αφορά στον αδερφό μου. Ήταν μια κλήση μάρτυρα με πολλή φαντασιοπληξία που τον εμπλέκει σε μια υπόθεση με την οποία δεν έχει σχέση.

Αν αυτό το πράγμα αποτελεί δημοσιογραφία και δικαστικό ρεπορτάζ, ίσως θα έπρεπε κι εγώ να πιστεύω ότι είμαι ο Πάπας της Ρώμης. Είναι λυπηρό να ταΐζεται ο κόσμος με τέτοιες ανοησίες.

Θα ήθελα να έχω μια σταθερή επαφή μαζί του για να συζητήσουμε για τα θέματα που έχουμε. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι αδερφός μου. Θα έδειχνα όμως ούτως ή άλλως ενδιαφέρον, από τη στιγμή που γνώριζα ότι διώκεται αδίκως. Κάνω αυτή την παρέμβαση με μεγάλη δυσθυμία και δυσφορία εκ μέρους μου».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share