Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στην Καλλιθέα: Σε άθλια κατάσταση το ζευγάρι που βρέθηκε νεκρό

Πέθαναν από θερμοπληξία στον καύσωνα!

7 Ιουλίου 2021 20:19
Τραγωδία στην Καλλιθέα: Σε άθλια κατάσταση το ζευγάρι που βρέθηκε νεκρό
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Δραματική ήταν, τελικά, η κατάσταση στην Καλλιθέα, όπου βρέθηκε νεκρό σε προχωρημένη σήψη ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες.

Το άτυχο ζευγάρι βρέθηκε νεκρό μέσα στο σπίτι του, στην οδό Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα, όταν οι γείτονες επικοινώνησαν με την αστυνομία εξαιτίας της έντονης δυσοσμίας που προερχόταν από το διαμέρισμά τους.

Ο ιατροδικαστής που βρέθηκε στο σπίτι, από την πρώτη εξέταση που έκανε στις δυο σορούς (οι οποίες ήταν σε προχωρημένη σήψη) κρίνει πως το πιθανότερο είναι να μην πρόκειται για εγκληματική ενέργεια αλλά για θάνατο εξαιτίας θερμοπληξίας από τη ζέστη. Εξάλλου, στο σπίτι δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης.

Την περασμένη εβδομάδα η χώρα έζησε κύμα καύσωνα και στο σπίτι του ζευγαριού στην Καλλιθέα δεν υπήρχε ούτε air condition ούτε ανεμιστήρας. Οι συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής δείχνει ανθρώπους που ήθελαν βοήθεια, ανέφεραν άνθρωποι που βρέθηκαν στο σημείο, κάνοντας λόγο για διαμέρισμα «υγειονομική βόμβα».

Περισσότερο φως στα αίτια θανάτου των δυο συζύγων θα ρίξει η νεκροψία νεκροτομή που θα γίνει αύριο.

Από την πρώτη εξέταση που έκανε ο ιατροδικαστής, σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτει ότι ο άνδρας έπασχε από χρόνιο υποσιτισμό, με τα χέρια και τα πόδια του να είναι σκελετωμένα. Εκείνος βρέθηκε πεσμένος κοντά στην μπαλκονόπορτα του σπιτιού και η γυναίκα κάτω από μια καρέκλα.

Η πρώτη εκτίμηση αναφέρει ότι ο άνδρας πέθανε μια μέρα πριν από τη γυναίκα του, περίπου πριν από μια εβδομάδα.

Η τραγωδία που συγκλόνισε την περιοχή

Τραγωδία στην Καλλιθέα: Δεν τα κατάφερε η γιαγιά που δέχθηκε μαχαιριές από τον ίδιο της τον εγγονό. Η ηλικιωμένη γυναίκα έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μετά τις μαχαιριές που δέχθηκε από τον 49χρονο εγγονό της όμως τελικά υπέκυψε στα τραύματά της.

Λίγο μετά τις έντεκα το πρωί, γιαγιά και εγγονός είχαν έντονη λογομαχία. Ο δράστης, που φέρεται να είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική, σε κατάσταση αμόκ άρπαξε το κουζινομάχαιρο και μαχαίρωσε τη γιαγιά του στην κοιλιά και στα χέρια. Λίγες ώρες αργότερα, η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Ξεψύχησε η γιαγιά που μαχαίρωσε ο εγγονός της στην Καλλιθέα

Οι γείτονες που άκουσαν τις φωνές κάλεσαν την αστυνομία και στο σημείο έσπευσε στέλεχος της ομάδας Ζ. Ο εγγονός εκείνη την ώρα έβγαινε από την πολυκατοικία σπάζοντας το τζάμι της εισόδου, καθώς είχε εγκλωβιστεί, κρατώντας το μαχαίρι και μάλιστα απείλησε και τον αστυνομικό, ο οποίος ωστόσο κατάφερε να τον ακινητοποιήσει και να τον συλλάβει. Ο δράστης κρατείται στο τμήμα ασφαλείας Καλλιθέας, που ανέλαβε την προανάκριση της υπόθεσης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share