Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ολυμπος: Συνεχίζονται οι έρευνες με drones και ομάδες έρευνας για τον 35χρονο ορειβάτη - Βρέθηκαν αντικείμενα του

Τα ίχνη του άνδρα αναζητούνται για τρίτο εικοσιτετράωρο

7 Ιουλίου 2021 10:37
Ολυμπος: Συνεχίζονται οι έρευνες με drones και ομάδες έρευνας για τον 35χρονο ορειβάτη - Βρέθηκαν αντικείμενα του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αντικείμενα του αγνοούμενου ορειβάτη στον Όλυμπο βρέθηκαν κατά τις έρευνες εντοπισμού του 35χρονου από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Τα ίχνη του άνδρα αναζητούνται για τρίτο εικοσιτετράωρο στην περιοχή «Πελεκούδια», εκεί όπου εντοπίστηκαν και προσωπικά αντικείμενά του, όπως το σακίδιο, το τάμπλετ του και η σκηνή του. Στο σημείο έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες.

Τη σημερινή ημέρα έχουν ριχτεί στη μάχη της εύρεσης του άνδρα πυροσβέστες των ορειβατικών ομάδων έρευνας και διάσωσης από τη 2η και την 8η ΕΜΑΚ με τη χρήση μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone), που ενισχύθηκαν με τη συνδρομή εκπαιδευμένου σκυλιού έρευνας.

Ολυμπος: Συνεχίζονται οι έρευνες με drones και ομάδες έρευνας για τον 35χρονο ορειβάτη

Ο 35χρονος είχε ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου την ανάβαση στον Όλυμπο και επρόκειτο να επιστρέψει το πρωί της Δευτέρας. Καθώς δεν επέστρεψε προχθές, ούτε επικοινώνησε, η σύζυγός του ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές.

Ολυμπος: Συνεχίζονται οι έρευνες με drones και ομάδες έρευνας για τον 35χρονο ορειβάτη - Βρέθηκαν αντικείμενα του

Ο σκελετός της γυναίκας που είχε εξαφανιστεί και βρέθηκε 4 χρόνια μετά

Η σορός μιας ορειβάτισσας, που είχε εξαφανιστεί πριν από τέσσερα χρόνια, ανακαλύφθηκε τυχαία το 2014 από ορειβάτη, στη θέση Λούτσα, κάτω από την κορυφή Καλόγερος στον Όλυμπο.

Από το πρωί έχουν κινητοποιηθεί άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ελασσόνας, στελέχη της ΕΜΑΚ και εθελοντές, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, για να προσεγγίσουν στο σημείο που βρέθηκαν τα οστά της.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έφερε, πρόκειται για Γαλλίδα υπήκοο, που αγνοούνταν στον Όλυμπο από τις 30 Σεπτεμβρίου του 2010. Τότε είχε οργανωθεί μεγάλη επιχείρηση που διήρκησε πολλές μέρες με τη συμμετοχή περισσότερων από εξήντα διασωστών και ορειβατών για την ανεύρεση της, χωρίς αποτέλεσμα.

Να σημειωθεί ότι την ημέρα που χάθηκε η 37χρονη γαλλίδα επικρατούσε χιονόπτωση στις κορυφές του Ολύμπου.

Στο μεταξύ, στο νοσοκομείο Κατερίνης μεταφέρθηκε το μεσημέρι με τη συνδρομή διασωστών μια ορειβάτισσα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία εμφάνισε συμπτώματα οξείας σκωληκοειδίτιδας, ενώ βρισκόταν στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας, στον Όλυμπο.

Οι διασώστες μετέφεραν την ασθενή με φορείο μέχρι ένα σημείο αρκετά χαμηλότερα και στη συνέχεια οδικώς στην Κατερίνη.

Επίσης, άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λιτοχώρου και εθελοντές έχουν κινητοποιηθεί για τη μεταφορά ενός ακόμη άνδρα με κάταγμα στο πόδι από το Φαράγγι του Ενιππέα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share