Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

«Λουκέτο» στα... μεικτά μαγαζιά εν όψει χειμώνα; Όλα τα μέτρα που έρχονται...

Το παρασκήνιο των ανακοινώσεων Χαρδαλιά

7 Ιουλίου 2021 08:19
«Λουκέτο» στα... μεικτά μαγαζιά εν όψει χειμώνα; Όλα τα μέτρα που έρχονται...
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μάσκες παντού, μετακίνηση εκτός νομού με μπλόκα, τεστ για ανεμβολίαστους και «λουκέτο» στα... μεικτά μαγαζιά εν όψει χειμώνα είναι τα νέα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι μετά την αύξηση των κρουσμάτων και τη μετάλλαξη Δέλτα που σαρώνει τη χώρα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι σε όλη τη διασκέδαση θα μπορούν οι πελάτες να είναι μόνο καθήμενοι, ένα μέτρο που σε μεγάλο βαθμό ίσχυε. Μόνο στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης μπορούσαν οι πελάτες να είναι όρθιοι.

Το παρασκήνιο των ανακοινώσεων Χαρδαλιά

Ωστόσο, είναι προφανές ότι αυτό το μέτρο δεν μπορεί από μόνο του να ανακόψει την πανδημία και τη μετάλλαξη Δέλτα, ενώ η μετάλλαξη Λάμδα βρίσκεται προ των πυλών. Δεν αποκλείεται να έχουμε εξελίξεις ακόμη και σήμερα ή το αργότερο αύριο, ανάλογα με τη συνεδρίαση των Λοιμωξιολόγων.

Ένα μέτρο που είναι βέβαιο, είναι η επαναφορά της μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους - ειδικά μετά και τις τελευταίες κόντρες της κυβέρνησης με τους λοιμωξιολόγους.

Ένα μέτρο που θα βρεθεί στο τραπέζι είναι η μετακίνηση εκτός νομού στην Ηπειρωτική χώρα για τους ανεμβολίαστους. Με αυτοκίνητο, λεωφορείο ή άλλο μέσο εξετάζεται πώς θα μπορέσει να ελεγχθεί.

Η πρόταση που έχει καταθέσει από την προηγούμενη εβδομάδα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων είναι η μετακίνηση εκτός νομού να είναι ελεύθερη για εμβολιασμένους, αλλά με rapid test για τους ανεμβολίαστους. Η κυβέρνηση το εφάρμοσε μόνο για τα νησιά (στο βαθμό που εφαρμόζεται) και πλέον καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη μετακίνηση στην υπόλοιπη Ελλάδα. Πάντως το μέτρο είναι δύσκολο στην εφαρμογή του και προϋποθέτει μπλόκα στα διόδια για τους ελέγχους αυτούς.

Δεν αποκλείεται τελικά να γίνει ενεργοποίηση των ελέγχων -αρνητικό μοριακό έλεγχο προ 72 ωρών και αρνητικό rapid test προ 48ωρών- για τις μετακινήσεις των ανεμβολίαστων πολιτών με λεωοφρεία και τρένα στην ηπειρωτική χώρα, όπως ισχύει από την περασμένη Δευτέρα για τις μετακινήσεις στη νησιωτική χώρα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share