Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Οριστικό: Έρχεται ξανά lockdown στην Ελλάδα!

Ξανά μάσκες, τέλος η μουσική!

6 Ιουλίου 2021 20:45
Οριστικό: Έρχεται ξανά lockdown στην Ελλάδα!
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σοβαρό φαίνεται να είναι το ενδεχόμενο να έχουμε ξανά καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας στην χώρα μας, με την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού να έχει φέρει ανησυχία.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, στο τραπέζι των ειδικών του υπουργείου υγείας, κατά την αυριανή τους συνεδρίαση, αναμένεται να τεθεί το ενδεχόμενο λήψης στοχευμένων μέτρων τοπικού χαρακτήρα.

Ένα από αυτά ενδέχεται να είναι η επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, αλλά ακόμα και η επιστροφή της απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας.

Επιπλέον, είναι πιθανό να τεθεί και το σενάριο της απαγόρευσης της μουσικής σε μπαρ και καφέ, όπως ίσχυε μέχρι και πριν λίγο καιρό.

Μόνο καθήμενοι στα μαγαζιά - Άμεσα «λουκέτο» στους... παράνομους

Η ταχύτατη διασπορά του κορωνοϊού τις τελευταίες ώρες έχει φέρει την χώρα υπό συναγερμό και ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως τα μπαρ θα λειτουργούν μονάχα με καθήμενους.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως υπάρχει ανησυχία ειδικά για την μετάλλαξη Δέλτα στη χώρα μας. «Όσοι είναι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν πολύ να νοσήσουν ακόμη και σοβαρά», είπε, μιλώντας για αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων.

Ο ίδιος είπε επίσης πως ιχνηλάτηση δείχνει ότι τα περισσότερα νέα κρούσματα αφορούν σε μικρότερες ηλικίες και μέσο όρο τα 27 έτη. Μόνο σήμερα στο νότιο τομέα Αθηνών, προέκυψε θετικότητα πάνω από 6% στον Άλιμο, με τον κ. Χαρδαλιά να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα κέντρα διασκέδασης.

«Εμβολιαστείτε άμεσα, ειδικά οι νεότεροι προστατέψτε τους ηλικιωμένους συγγενείς σας και κάντε τακτικά τεστ πριν από δραστηριότητες», τόνισε επίσης.

Και στην συνέχεια ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση αποφάσισε:

  • Από 8 Ιουλίου όλοι οι χώροι εστίασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και όλα τα μέτρα προστασίας.
  • Από την πρώτη παράβαση -και μάλιστα από την επόμενη μέρα- οι επιχειρήσεις θα βρίσκονται «φάτσα» με την αναστολή λειτουργίας είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος μίλησε και για βαριά πρόστιμα, αλλά και αφαίρεση άδειας στην τρίτη παράβαση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share