Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Χάος στα ΜΜΜ: Στάσεις εργασίας σε μετρό και ηλεκτρικό

Έξαλλοι οι εργαζόμενοι για τις συνθήκες εργασίας

6 Ιουλίου 2021 20:09
Χάος στα ΜΜΜ: Στάσεις εργασίας σε μετρό και ηλεκτρικό
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Επίσημη είναι η στάση εργασίας, που ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ, με το μετρό και τον ηλεκτρικό στις τρεις γραμμές τους να βάζουν «φρένο», σε αντίθεση με τα λεωφορεία.

Συγκεκριμένα, οι συρμοί του Μετρό και του ΗΣΑΠ θα ακινητοποιηθούν από τις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης και έως τη λήξη της βάρδιας, με τους ηλεκτροδηγούς να διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας τους.

Σημειώνεται πως και οι οδηγοί των λεωφορείων είχαν προειδοποιήσει – ήδη από την περασμένη εβδομάδα – για επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις, εάν η ΟΣΥ εξακολουθήσει να εφαρμόζει το χειμερινό πρόγραμμα, στο οποίο κανονίζονται διακεκομμένες βάρδιες για τους οδηγούς.

Ωστόσο τα λεωφορεία αναμένεται να κυκλοφορήσουν κανονικά αυτήν την εβδομάδα ύστερα από την απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ να αναστείλει τις πεντάωρες στάσεις εργασίας που είχε εξαγγείλει, από σήμερα Τρίτη 6 Ιουλίου έως και την Παρασκευή, καθώς δεν τίθεται πλέον θέμα με τις βάρδιες.

Τα μέτρα που ετοιμάζονται για τους ανεμβολίαστους στα ΜΜΜ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέους περιορισμούς στους ανεμβολίαστους στις μετακινήσεις με τα ΜΜΜ, άφησε ο Νίκος Σύψας την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα κυριαρχεί στην Κρήτη και οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το τέταρτο κύμα το οποίο είναι πιο κοντά από ποτέ. Σχέδιο για υποχρεωτικό τεστ.

«Ηδη υπάρχει ένα σχέδιο για τις μετακινήσεις με μέσα μαζικής μεταφοράς (τρένα, ΚΤΕΛ, μετρό) με τη χρήση rapid test ή PCR, όχι self test» εξήγησε ο καθηγητής Νίκος Σύψας τονίζοντας ότι η μετάλλαξη Δέλτα, η οποία βρίσκεται προ των πυλών, θα μολύνει όλους όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Ποιοι θα εξαιρούνται

Ο Νίκος Σύψας υποστήριξε ότι από το συγκεκριμένο μέτρο, αν και όποτε προχωρήσει, πιθανότατα θα εξαιρούνται οι πολίτες που μετακινούνται με το ιδιωτικό τους ΙΧ, με συνέπεια να μη χρειάζεται να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην υποχρεωτικότητα των εμβολίων τονίζοντας ότι «δεν γίνεται να κάνουμε τα εμβόλια υποχρεωτικά. Χρειάζεται η συναίνεση γιατί έχουν άδεια προσωρινή, όταν οι εταιρείες πάρουν κανονική άδεια τότε το ξαναβλέπουμε».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share