Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η κυβέρνηση ζητά τη βοήθεια των... influencers για να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν

Επιχείρηση εμβολιασμός

6 Ιουλίου 2021 10:11
Η κυβέρνηση ζητά τη βοήθεια των... influencers για να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα δύσκολο, διπλό στοίχημα έχει μπροστά της η κυβέρνηση: τον περιορισμό της μεταδοτικότητας του κορωνοϊού από την μεγαλύτερη εστία του, που είναι τα κέντρα διασκέδασης, και την εκστρατεία “Πειθώ” προς τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει λουκέτα και βαριές «καμπάνες» για μπαρ και άλλους χώρους διασκέδασης, που παραβιάζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες. Ο έλεγχος θα αφορά από υπεράριθμους θαμώνες, μέχρι το αν υπάρχει ταμπέλα στην είσοδο του καταστήματος που να αναγράφει εάν πρόκειται για covid free ή μεικτό χώρο. Το επιχειρησιακό σχέδιο θα ανακοινωθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Έλεγχος εφαρμογής μέτρων

Σύμφωνα με πληροφορίες το έργο του ελέγχου εφαρμογής των μέτρων στα κέντρα διασκέδασης, τα οποία ξεκινούν στις 15 Ιουλίου, αναλαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία και η Εθνική Αρχή διαφάνειας. Στο στόχαστρο τους θα βρεθούν νυχτερινά μαγαζιά, καταστήματα εστίασης (εστιατόρια, μπαρ), όπως και τα beach bar, ειδικά σε τουριστικές περιοχές.

Στις επιχειρήσεις οι οποίες δεν θα συμμορφώνονται με τα νέα μέτρα, θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας με την πρώτη κιόλας παράβαση. Το χρονικό όριο που θα ισχύει το λουκέτο θα εξαρτάται από το μέγεθος της παράβασης.

Παράλληλα προβλέπονται και τσουχτερές “καμπάνες”. ‘Ήδη το περασμένο Σάββατο στο Αιγάλεω επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 σε επιχείρηση η οποία είχε 400 υπεράριθμους θαμώνες.

Νέα μέτρα στην εστίαση

Μπόνους στα καταστήματα – πρότυπα

Παράλληλα η πολιτεία σχεδιάζει και επιβράβευση των επιχειρήσεων οι οποίες θα ακολουθούν πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες. Αναμένεται να υπάρχει τακτική δημοσιοποίηση των ονομάτων των καταστημάτων – πρότυπο, ενώ μελετώνται και άλλα μπόνους….

Στο διαδίκτυο όμως θα αναρτώνται και τα κέντρα διασκέδασης τα οποία υποτροπιάζουν, και στα οποία έχουν επιβληθεί πρόστιμα και λουκέτα.

Εκστρατεία «Πειθώ» από Τοπική Αυτοδιοίκηση, influencers και εκκλησία

“Οπωσδήποτε προετοιμαζόμαστε για ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι” δηλώνει στο newsit.gr κυβερνητικός παράγοντας, που έχει ενεργό ρόλο στη διαχείριση της πανδημίας.

Το Μέγαρο Μαξίμου έβαλε ενεργά στην εκστρατεία “Πειθώ” των ανεμβολίαστων πολιτών και στους ελέγχους των κέντρων διασκέδασης και των καταστημάτων εστίασης τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες.

Οι “άρχοντες” της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιφορτίζονται με το καθήκον να εντοπίζουν στην περιοχή ευθύνης τους τους ανεμβολίαστους πολίτες και να επιχειρούν να τους πείσουν να κλείσουν άμεσα ραντεβού.

Θα ζητηθεί δε η συνδρομή στην εκστρατεία “Πειθώ”, ανθρώπων των τοπικών κοινωνιών με επιρροή, πρόσωπα δηλαδή οι οποίοι είναι… influencers, είτε πρόκειται για κάποιο καλλιτέχνη, αθλητή ή άλλο διάσημο πρόσωπο της περιοχής, είτε για τον παπά της ενορίας.

Η κυβέρνηση ζητά τη βοήθεια των... influencers για να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν

Έκκληση για τεστ πριν από κάθε δραστηριότητα

Πέραν του εμβολιασμού, η κυβέρνηση κάνει έκκληση για τακτικά τεστ πριν και μετά από κάθε κοινωνική δραστηριότητα, κυρίως από όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί και από όσους έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση.

Με βάση επίσημα στοιχεία, το 60% των θετικών κρουσμάτων εντοπίζεται το τελευταίο διάστημα χάρη στα self-test.

Ο στόχος είναι τα ποσοστά των εμβολιασμένων να αυξηθούν ως τα τέλη Αυγούστου, ώστε ο Σεπτέμβριος να βρει τη χώρα με εμβολιασμένο το 70% του ενήλικου πληθυσμού… Ποσοστό σημαντικό για να υψωθεί “τείχος” ανοσίας απέναντι στην Covid-19 και τις μεταλλάξεις.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share