Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Έγιναν στάχτη 6.000 στρέμματα - Εικόνα από δορυφόρο

Ο περιβαλλοντικός δορυφόρος κατέγραψε την καταστροφή

6 Ιουλίου 2021 09:33
Φωτιά στην Κεφαλονιά: Έγιναν στάχτη 6.000 στρέμματα - Εικόνα από δορυφόρο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Περίπου 6.000 στρέμματα κάηκαν στη νοτιοανατολική Κεφαλονιά κατά τις καταστροφικές πυρκαγιές της 2ας, 3ης και 4ης Ιουλίου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις με βάση τις εικόνες του ευρωπαϊκού περιβαλλοντικού δορυφόρου Sentinel-2.

Οι καμένες περιοχές υπολογίστηκαν από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Με βάση τις εκτιμήσεις του Πληροφοριακού Συστήματος για τις Δασικές Πυρκαγιές στην Ευρώπη (European Forest Fire Information System - EFFIS), το 37% περίπου ήσαν καλλιεργήσιμες περιοχές, το 47% χαμηλή βλάστηση, ενώ το 16% δασικές και θαμνώδεις εκτάσεις.

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Έγιναν στάχτη 6000 στρέμματα - Εικόνα από δορυφόρο

Καταγγελία ότι η φωτιά ξεκίνησε από έναν βοσκό

«Με ενημέρωσαν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από έναν βοσκό. Είναι τραγικά πράγματα αυτά να συμβαίνουν σήμερα», είπε στον ΑΝΤ1 η Ρόδη Κράτσα, προσθέτοντας ότι «οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την φωτιά, καθώς επικρατούν άνεμοι 4 μποφόρ». Μάλιστα, με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής, στο νησί μετέβη κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε., για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Και στις δύο περιοχές, το πρόβλημα επικοινωνίας είναι σοβαρό αφού τα κινητά τηλέφωνα δεν λειτουργούν λόγω της διακοπής στην ηλεκτροδότηση. Ήδη, τεχνικοί των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας προσπαθούν να φτάσουν στην περιοχή και να αποκαταστήσουν τις τηλεπικοινωνίες.

Παράλληλα, η κυρία Κράτσα αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που παρατηρήθηκε με τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Όπως είπε την ειδοποίησαν ότι «τα πρώτα μέσα που ξεκίνησαν είχαν κάποια βλάβη. Ελπίζουμε έως το βράδυ να μπορέσουν τα εναέρια μέσα να κάνουν αυτό που όλοι ελπίζουμε».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share