Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κανονικά τα δρομολόγια στα λεωφορεία από αύριο

Τα βρήκαν ΟΣΥ και εργαζόμενοι

6 Ιουλίου 2021 09:27
Κανονικά τα δρομολόγια στα λεωφορεία από αύριο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν (από) αύριο όλα τα δρομολόγια στα λεωφορεία, καθώς πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε ότι αναστέλλονται οι στάσεις εργασίας.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ Κ. Σιορίκης ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία δεν θα προχωρήσουν στις στάσεις εργασίας που είχαν προαναγγείλει, καθώς δεν τίθεται πλέον το θέμα με τις διακεκομμένες βάρδιες.

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι είχαν ανακοινώσει από την προηγούμενη εβδομάδα επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, από αύριο Τρίτη 5 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 9 Ιουλίου, στην περίπτωση που η ΟΣΥ εξακολουθούσε να εφαρμόζει το χειμερινό πρόγραμμα.

 Αναστέλλονται οι στάσεις εργασίας στα λεωφορεία

Στάση εργασίας για αύριο

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι, το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Εργαζόμενων Κίνησης ΣΤΑ.ΣΥ προκήρυξε για την Τετάρτη 7 Ιουλίου στάση εργασίας από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας για τον ΗΣΑΠ (γραμμή 1 Μετρό).

Το σωματείο των εργαζομένων, όπως αναφέρει στην σχετική του ανακοίνωση, διαμαρτύρεται για την εργασία χωρίς τη χρήση κλιματισμού και για τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «στην είσοδο του δεύτερου μήνα του καλοκαιριού και ενώ οι θερμοκρασίες περιβάλλοντος είναι πολύ υψηλές, στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο δρομολογούνται συρμοί που εκτός των άλλων, δεν λειτουργεί καν το κλιματιστικό στην καμπίνα οδήγησης!!!».

Αιτία είναι, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά το γεγονός ότι «η εταιρεία δεν πρόλαβε να επιδιορθώσει εγκαίρως τα κλιματιστικά» των συρμών.

«Τα στελέχη που διαχειρίζονται είτε την επισκευή είτε τη δρομολόγηση των τραίνων, αρκούνται στην πραγματοποίηση υποτυπώδους συγκοινωνίας στις Γραμμές 1, 2 & 3, αναρωτιόμαστε δε, για το αν είναι περήφανοι για το έργο τους! Όπως επίσης, τα εξοντωτικά βαρδιολόγια που εφαρμόζονται στη Γραμμή 3 του Μετρό, σε συνδυασμό με την άρνηση της Διοίκησης να ενσκήψει στο πρόβλημα, κωφεύοντας επιδεικτικά, δεν αφήνουν σε εμάς άλλα περιθώρια, αφού η υπομονή μας εξαντλήθηκε» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του σωματείου που παραθέτει το Athens transport.

Η ανακοίνωση καταλήγει πως «Για τους λόγους αυτούς, το ΔΣ ΣΗΕΚ, αποφάσισε για την πραγματοποίηση μίας Στάσης Εργασίας, την Τετάρτη 7-7-2021 από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας, με σκοπό την εξεύρεση ουσιαστικής λύσης στα προβλήματα που έχουν με σαφήνεια και κατ’ επανάληψη αναφερθεί στην Εταιρεία.»

Στάση εργασίας

Τρόμος: Άνδρας πέταξε μπουκάλι σε λεωφορείο! Δύο τραυματίες! (photos)

Η επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν το Πάντειο Πανεπιστήμιο, στη στάση «Γέφυρα», όταν ένας άντρας πέταξε ένα μπουκάλι στο λεωφορείο 550 που εκτελούσε το δρομολόγιο από Κηφισιά για Φάληρο. Τραγικό: 65χρονος αυνανίστηκε μπροστά σε κοπέλες σε λεωφορείο!

Το αποτέλεσμα ήταν να σπάσει το πλαϊνό τζάμι του λεωφορείου και να τραυματιστούν δύο επιβάτες. Σοκαριστικό βίντεο με την παράσυρση γυναίκας από αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη!

Σύμφωνα με τον οδηγό η επίθεση έγινε από έναν μεθυσμένο άνδρα, επειδή ο πρώτος αρνήθηκε να τον επιβιβάσει.

μεθυσμένος άντρας μετά την πράξη του εξαφανίστηκε τρέχοντας.

undefined

«Θα μπορούσε να με τυφλώσει»

Ένα από τα δύο θύματα της επίθεσης ανέφερε:

«Ήμουν στο λεωφορείο κοντά στην πόρτα. Ξαφνικά, έρχεται ένας μεθυσμένος και βαράει το τζάμι με το πόδι του. Αμέσως μετά πέταξε το μπουκάλι, έσπασε το τζάμι και χτύπησα το κεφάλι μου. Το μπουκάλι με χτύπησε πολύ δυνατά στο πλαϊνό μέρος του κεφαλιού μου. Αν δεν είχα στρίψει το πρόσωπό μου, θα μπορούσε να με πετύχει στο μάτι και να με τυφλώσει. Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη», είπε χαρακτηριστικά.

undefined

Η μαρτυρία του οδηγού

Ο οδηγός του λεωφορείου και ο νεαρός που τραυματίστηκε από το μπουκάλι του μεθυσμένου άνδρα μίλησαν στο Znews για το ατυχές συμβάν.

«Σταματήσαμε στη στάση ‘Γέφυρα’ να κατέβει ο κόσμος. Εκεί περπατούσε ένας μεθυσμένος με ένα μπουκάλι μπύρα στα χέρια. Είδε το λεωφορείο που σταμάτησε και γύρισε προς τα πίσω.

Προσπάθησε να μπει μέσα στο λεωφορείο, αλλά είχα προλάβει και είχα κλείσει την πόρτα. Τότε μπαίνει μπροστά από το όχημα και κάνει μόνος του… τσαμπουκάδες.

Μου λέει: ‘Άνοιξε μου’. Όπως καταλαβαίνετε δεν γινόταν να του ανοίξω. Του λέω: ‘Ναι κάνε στην άκρη’.

undefined

Πηγαίνει και πάω να φύγω. Τότε πέταξε το μπουκάλι στο τζάμι και τραυματίστηκε το παλικάρι και άλλη μία κοπέλα.

Εμένα προσωπικά δεν μου έχει ξανατύχει ανάλογο περιστατικό. Η Συγγρού -παλαιότερα ειδικά- που είχε τα μπουζουξίδικα είχε πολλούς μεθυσμένους. Ας ελπίσουμε ότι θα τον πιάσει η Αστυνομία», είπε ο οδηγός του λεωφορείου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share