Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ελασσόνα: Περίμενε επιδότηση, αλλά «έχασε» 35.000 ευρώ!

Ο απατεώνας συστήθηκε στο θύμα του ως διευθυντής του ΟΠΕΚΕΠΕ

5 Ιουλίου 2021 14:07
Ελασσόνα: Περίμενε επιδότηση, αλλά «έχασε» 35.000 ευρώ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν πήγε στο κακό το μυαλό μιας 40χρονης αγρότισσας από την Ελασσόνα, όταν το πρωί της περασμένης Παρασκευής δέχθηκε ένα τηλεφώνημα που περίμενε πολύ καιρό, από κάποιον που την ενημέρωσε ότι έχει εγκριθεί για εκείνη αποζημίωση ύψους 6.000 ευρώ.

Ο άγνωστος συνομιλητής της συστήθηκε ως διευθυντής του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) και την διαβεβαίωσε ότι τα χρήματα ήταν έτοιμα να κατατεθούν στον τραπεζικό λογαριασμό της, απλώς χρειαζόταν να του δώσει τους… κωδικούς για να κάνει την κατάθεση!

Η 40χρονη δεν φαντάστηκε ότι είχε να κάνει με απατεώνα και του έδωσε τους κωδικούς. Άλλωστε, πώς μπορεί να γνώριζε ένας άγνωστος ότι όντως περίμενε αποζημίωση; Έτσι, όταν μπήκε στον λογαριασμό της για να δει αν είχαν κατατεθεί τα χρήματα, διαπίστωσε με οδύνη ότι είχαν κάνει φτερά οι καταθέσεις της ύψους 34.800 ευρώ
που είχαν μεταφερθεί σε άλλους λογαριασμούς μέσω τριών εμβασμάτων!

Την απάτη ερευνά η Ασφάλεια, που προσπαθεί να ανακαλύψει σε ποιους ανήκουν οι λογαριασμοί στους οποίους κατέληξε το μεγάλο ποσό.

Ελασσόνα: Περίμενε επιδότηση, αλλά «έχασε» 35.000 ευρώ!

Τραγικό: Ηλικιωμένη έδωσε 10.000 ευρώ σε απατεώνα!

Η ηλικιωμένη στη Λάρισα, ήξερε για τη δράση απατεώνων που εμφανίζονται ως τεχνικοί της Δ.Ε.Η. και ζητούν από τα θύματά τους να βγάλουν έξω από το σπίτι όσα χρήματα έχουν για να μην καούν αν ξεσπάσει πυρκαγιά από βραχυκύκλωμα, αλλά δεν πίστευε ότι θα συμβεί σε αυτήν!

Δείτε επίσης: Πάτρα: Εξαπάτησαν δύο φορές ηλικιωμένη "παίζοντας" με την ευαισθησία της!

Έτσι την "πάτησε" μια ηλικιωμένη στην κοινότητα Βρυότοπο της Λάρισας, που ήταν μόνη στο σπίτι όταν της χτύπησε την πόρτα ένας απατεώνας που συστήθηκε ως υπάλληλος συνεργείου που δήθεν θα αποκαθιστούσε βλάβη στον πίνακα παροχής ρεύματος! Ο δράστης φαίνεται ότι καραδοκούσε περιμένοντας να φύγει ο σύζυγός της για να «σερβίρει» το παραμύθι.

Η ηλικιωμένη δεν φαντάστηκε ότι είχε να κάνει με απατεώνα και έβαλε σε έναν φάκελο 10.000 ευρώ, με αποτέλεσμα ο επιτήδειος να τον αρπάξει μέσα από τα χέρια της και να γίνει καπνός! Η γυναίκα ειδοποίησε την Αστυνομία που ξεκίνησε έρευνες, αλλά ο δράστης είχε πια εξαφανιστεί.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share