Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κέρκυρα: Ζωντανός εφιάλτης σε ενεχυροδανειστήριο – Άντρας εισβάλει με κουκούλα και όπλο

Ο δράστης την ακινητοποιεί στο γραφείο της

4 Ιουλίου 2021 16:20
Κέρκυρα: Ζωντανός εφιάλτης σε ενεχυροδανειστήριο – Άντρας εισβάλει με κουκούλα και όπλο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκαρισμένη είναι η ιδιοκτήτρια ενεχυροδανειστηρίου στην Κέρκυρα που είδε τον οπλισμένο δράστη να εισχωρεί στο κατάστημά της για ληστεία. Ο Έλληνας δράστης οπλισμένος μπαίνει στο ενεχυροδανειστήριο με καλυμμένο το πρόσωπό του, και φορώντας κουκούλα.

Η ιδιοκτήτρια παθαίνει σοκ όταν είδε τον μαυροντυμένο ληστή να την σημαδεύει με το μακρύκανο όπλο. Ο δράστης την ακινητοποιεί στο γραφείο της και αρχίζει να ψάχνει το κατάστημα. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αρπάζει 3.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ. Μία μεγάλη ληστεία σημειώνεται στην Κέρκυρα.

Ο σεσημασμένος ληστής, όπως φαίνεται στο οπτικό υλικό διέφυγε πεζός. Αμέσως, η ιδιοκτήτρια ενημέρωσε την αστυνομία, και οι έμπειροι αξιωματικοί της Α.Δ Κέρκυρας, αξιοποιώντας το βιντεοληπτικό υλικό του ενεχυροδανειστηρίου αλλά και αυτό από τις κάμερες γειτονικών καταστημάτων που κατέγραψαν το δρομολόγιο διαφυγής του ληστή, τον ταυτοποίησαν καθώς ήταν παλιός τους «γνώριμος», και του πέρασαν χειροπέδες.

Ο νεαρός κακοποιός υπέδειξε στους αστυνομικούς που έκρυβε τα κλοπιμαία και τα ρούχα που φορούσε την ώρα της ληστείας.

Σε ένα αλσύλλιο κοντά στο ενεχυροδανειστήριο στην πλατεία Ψυχιατρείου βρέθηκαν κρυμμένα 2.975 ευρώ, μέρος των κοσμημάτων, μια μονωτική ταινία, μια βαμβακερή μάσκα κατά του κορονοϊού, ένα καπέλο τζόκεϊ, το φούτερ και η φόρμα που φορούσε, καθώς και το όπλο το οποίο αποδείχθηκε ρέπλικα. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων κοσμημάτων συνεχίζονται, ενώ ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας ο οποίος του άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Δείτε το βίντεο της ένοπλης ληστείας

Σοκαριστική ληστεία στα Σπάτα: Μπήκε στο διαγνωστικό κέντρο με καραμπίνα

Μια σοκαριστική ληστεία σημειώθηκε στα Σπάτα, με έναν άνδρα να μπαίνει σε διαγνωστικό κέντρο σε ώρα αιχμής με καραμπίνα και να προχωρά στην πράξη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα marathonpress.gr, στις 19.37 την Τετάρτη (2/12) κοστουμαρισμένος άνδρας μπήκε στο «ΙΑΣΙΣ» που βρίσκεται επί της οδού Δημάρχου Χρήστου Μπέκα κι ενώ εκείνη την ώρα στο κέντρο βρίσκονταν δύο υπάλληλοι, μία γυναίκα σε αναμονή για να εξεταστεί, καθώς κι ένας γιατρός με ασθενή σε δωμάτιο εξέτασης, με μια ληστεία προ ημερών να προκαλεί επίσης σοκ στο Ψυχικό.

Με παρατεταμένη μια καραμπίνα, πλησίασε στον γκισέ, ζήτησε από τις δύο υπαλλήλους να του γεμίσουν μια κόκκινη τσάντα με όσα χρήματα υπήρχαν στο ταμείο και δευτερόλεπτα μετά έφυγε με απόλυτη ψυχραιμία προς άγνωστη κατεύθυνση. Παρότι στο σημείο έσπευσε πολύ γρήγορα περιπολικό, είχε προλάβει να εξαφανιστεί προς άγνωστη κατεύθυνση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share