Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Επίθεση με βιτριόλι: Η Ιωάννα Παλιοσπύρου ατενίζει το μέλλον - Πώς φαντάζεται τον εαυτό της σε 10 χρόνια μετά

Ο Γολγοθάς της Ιωάννας και η ανατριχιαστική περιγραφή από την χειρουργό της

3 Ιουλίου 2021 12:17
Επίθεση με βιτριόλι: Η Ιωάννα Παλιοσπύρου ατενίζει το μέλλον - Πώς φαντάζεται τον εαυτό της σε 10 χρόνια μετά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου που συνεχίζει να δίνει την δική της μάχη μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε παραχώρησε μια νέα συνέντευξη στα ΝΕΑ και στη δημοσιογράφο Μαρία Μουρελάτου για τον μαραθώνιο της αποκατάστασης της υγείας της, τη συμβίωση με τον πόνο, τα όνειρά της για το μέλλον και τη γυναίκα που της επιτέθηκε. Παράλληλα, συγκινεί με την εικόνα της από το χειρουργείο η Ιωάννα.

Η νέα συνέντευξη της Ιωάννας Παλιοσπύρου - Πώς φαντάζεται τον εαυτό της σε 10 χρόνια μετά

Έναν χρόνο μετά την επίθεση που δέχτηκες ποια είναι τα συναισθήματα σου;

Από την πρώτη στιγμή οι γιατροί μου έλεγαν πως δεν πρόκειται για αγώνα 100 μέτρων αλλά για μαραθώνιο. Η αποκατάσταση είναι ένας δρόμος μακρύς που πρέπει να βρίσκω συνεχώς αντοχές για να τερματίσω. Κάποια στιγμή μαθαίνεις αναγκαστικά να ζεις με τον πόνο. Από την ημέρα της απόπειρας δολοφονίας προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένη αποκλειστικά στην αποκατάσταση της υγείας μου και στα όνειρα που θέλω να πραγματοποιήσω.

Φυσικά δεν τα καταφέρνω πάντα, στα συναισθήματα μου υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις, καθώς βιώνω τις συνέπειες του μετατραυματικού στρες, λόγω του ψυχικού τραυματισμού που έχω υποστεί. Η γιατρός μου λέει πως ο σωματικός πόνος περνάει κάποια στιγμή και ξεχνιέται, ο ψυχικός είναι αυτός που δύσκολα ξεπερνιέται και έχει δίκιο. Ακόμα προσπαθώ να αποδεχτώ την εικόνα μου και το γεγονός της επίθεσης, πράγμα που δεν είναι εύκολο καθώς δεν υπάρχει λογική σε όλο αυτό. Υπάρχει έντονος φόβος για το μέλλον, αποστασιοποίηση και καχυποψία προς τους ανθρώπους κάτι που δεν με χαρακτήριζε πριν, και μεγάλος θυμός για την αδικία που μου έχει συμβεί.

Τι επιθυμείς να συμβεί για να νιώσεις γαλήνη;

Το πρώτο είναι να ξαναστήσω τη ζωή μου και να μπορέσω να είμαι χαρούμενη με τους ανθρώπους που αγαπώ και με αγαπούν. Το δεύτερο είναι να ξέρω πως η γυναίκα που είναι υπεύθυνη για την κατάσταση μου, δεν θα κάνει άλλο κακό είτε σε εμένα είτε σε άλλον. Αυτό προϋποθέτει πως η ποινή που θα της επιβληθεί και τα χρόνια φυλάκισης που θα εκτίσει, θα λειτουργήσουν σωφρονιστικά… Μετά την επίθεση, αντί να εκτονωθεί ο θυμός και η αυτοκαταστροφικότητα της, αποθρασύνθηκε εντελώς. Ήμουν στο νοσοκομείο παλεύοντας για τη ζωή μου και εκείνη συνέχιζε να ψάχνει τρόπους να με σκοτώσει, αναζητώντας νέα δηλητήρια και τρόπο να αγοράσει όπλο. Αυτό είναι που με φοβίζει πολύ και πραγματικά δεν ξέρω τι να περιμένω και με ποιον τρόπο μπορεί να έρθει η γαλήνη.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε δέκα χρόνια;

Θα ήθελα μέσα από αυτό το τραγικό συμβάν να προκύψει για όλους μας κάτι που θα συμβολίζει τη δύναμη της κοινωνίας απέναντι στην αγνή κακία που κάποιοι προβάλλουν. Είτε μου αρέσει είτε όχι αυτή η επίθεση με έχει στιγματίσει. Στόχος είναι η αποδοχή των ουλών μου, που είναι η απόδειξη πως κατάφερα να ζήσω και το να μη καθορίσει τη ζωή μου το γεγονός αυτό αλλά και ο τρόπος που θα σταθώ απέναντι του. Μακάρι αυτό να δίνει ελπίδα και σε άλλα θύματα βίαιων επιθέσεων.

Ο Γολγοθάς της Ιωάννας και η ανατριχιαστική περιγραφή από την χειρουργό της

Η Μαρία Καλοφώνου, πλαστική χειρουργός στη μονάδα αυξημένης φροντίδας εγκαυμάτων στο Θριάσιο νοσοκομείο και έχει αναλάβει τα χειρουργεία της Ιωάννας που δέχτηκε την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, μίλησε στο protothema.gr για τα επώδυνα χειρουργεία που έκανε αλλά και για αυτά που έρχονται. Ενώ, συγκινεί με την εικόνα της από το χειρουργείο η Ιωάννα.

Όσα είπε ο πλαστική χειρούργος της Ιωάννας

«Είχαμε κάνει μια παύση γιατί το νοσοκομείο ήταν covid και επίσης υπήρχε μια ανάγκη παύσης και ξεκούρασης για την Ιωάννα μας. Μετά από 6 ολόκληρους μήνες έκανε το ένατο χειρουργείο και θα ακολουθήσουν κι άλλα στην πορεία. Για να τα συνοψίσουμε,καταφέραμε από την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν τα χειρουργεία της Ιωάννας να βγάλουμε τους νεκρούς ιστούς από το καμμένο δέρμα της, καλύψαμε τα τραύματα και μπορέσαμε να την βγάλουμε από την οξεία φάση όπως λέμε εμείς οι γιατροί και πήρε εξιτήριο τον Αύγουστο. Ξαναήρθε τον Νοέμβριο κι έκανε ένα επανορθωτικό χειρουργείο. Μετά κάναμε την αναγκαστική παύση λόγω covid και τώρα ξαναήρθε» λέει στο protothema.gr.

Η Μαρία Καλοφώνου συνεχίζει δε λέγοντας: «Κάναμε το ένατο χειρουργείο,πρέπει αναγκαστικά να ξεκουραστεί κι ο οργανισμός της πρέπει να αναλάβει να φορέσει αυτά τα πιεστικά ενδύματα που πρέπει να φορέσει γιατί εκτός από τη μάσκα στο πρόσωπο , πρέπει να φοράει κι αυτά τα πιεστικά ενδύματα γιατί έχουν καεί τα χέρια, ο κορμός, ο αυχένας, η ράχη, ένα κομμάτι από το τριχωτό της κεφαλής της. Πραγματικά είναι μεγάλα τα εγκαύματα όπως όλοι γνωρίζουμε και ο αγώνας της θα συνεχιστεί.

Η Ιωάννα μας προσπαθεί συνέχεια για το καλύτερο, προσπαθεί να κρατήσει ψηλά το ηθικό της και συνεχίζει τη ψυχιατρική της υποστήριξη. Η αλήθεια είναι ότι όταν κανείς ξεκινάει τα χειρουργεία ελπίζει να δει ένα τέρμα. Είναι απογοητευτικό να προχωράς και να μην βλέπεις το τέλος. Αλλά τουλάχιστον η Ιωάννα έχει δύναμη και είναι αποφασισμένη. Αυτό που λέει σε εμάς,τους θεράποντες γιατρούς της είναι "κάντε ότι είναι δυνατόν να γίνει"», καταλήγει στο protothema.gr η Μαρία Καλοφώνου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share