Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καιρός σήμερα 3/7: Μετά τον καύσωνα, βροχές και καταιγίδες - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα σύμφωνα με τους Μαρουσάκη-Αρναούτογλου (Video)

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

3 Ιουλίου 2021 07:11
Καιρός σήμερα 3/7:  Μετά τον καύσωνα, βροχές και καταιγίδες - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα σύμφωνα με τους Μαρουσάκη-Αρναούτογλου (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Καιρός σήμερα 3/7: Έπειτα από 11 ημέρες με τον υδράργυρο να βρίσκεται στο «κόκκινο» σήμερα Σάββατο θα πάρουμε μία «ανάσα δροσιάς» με τη θερμοκρασία να πέφτει και το σκηνικό του καιρού να αλλάζει καθώς σε αρκετές περιοχές της χώρας αναμένεται να σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Μάλιστα σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ τα φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν και την Αττική, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να προειδοποιεί για το πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα. Παράλληλα, δείτε τι καιρό πρόβλέπουν τα μερομήνια για μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Η πρόβλεψη του meteo για σήμερα Σάββατο

Η αλλαγή του καιρού έρχεται μετά τον 11ήμερο καύσωνα που έπληξε τη χώρα, με την ζέστη και την αφρικανική σκόνη να υποχωρούν.

Σύμφωνα με το meteo, το Σάββατο, προβλέπεται γενικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα ορεινά, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες στη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία, οι οποίες πολύ πιθανό να παράγουν χαλάζι, κυρίως μικρού μεγέθους.

Επίσης, τοπικές σύντομες καταιγίδες προβλέπεται να εκδηλωθούν στα ορεινά της Πίνδου και στα ορεινά της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα, 21 έως 36 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 19 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 24 έως 36 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις γενικά ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και μόνο στο Νότιο Αιγαίο θα είναι μέτριοι από δυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ ανατολικά της Ρόδου. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 4-5 μποφόρ και στον Κορινθιακό Κόλπο και τη Θάλασσα των Κυθήρων τοπικά ισχυροί έως 6 μποφόρ.

Η πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ

Στην ανατολική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του βορείου Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στις Σποράδες, τη Χαλκιδική και τη βόρεια Εύβοια. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα και δεν θα ξεπεράσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 35 και στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ.
  • Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα.
  • Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το μεσημέρι στη δυτική Μακεδονία, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Χαλκιδική τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Βελτίωση του καιρού το βράδυ.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά της Ηπείρου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
  • Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο και τα νησιά έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Στις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Ανεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στις βόρειες Κυκλάδες.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στην Κρήτη πρόσκαιρα το πρωί έως 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειότερα νησιά τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πτώση θερμοκρασίας και άστατος καιρός

Αρναούτογλου Καιρός: Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας - Πού θα φτάσει ο υδράργυρος

Αρναούτογλου Καιρός: Για αλλαγή σκηνικού σε ό,τι αφορά τις θερμοκρασίες κάνει λόγο ο γνωστός μετεωρολόγος στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3.

Από χθες έγινε μία… προσπάθεια υποχώρησης της θερμοκρασίας στη βόρεια Ελλάδα και αυτή η προσπάθεια αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα και στην υπόλοιπη χώρα, σύμφωνα με τα όσα λέει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου αναμένονται λίγο πιο ενισχυμένοι βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, που θα βελτιώσουν την κατάσταση.

Επιτέλους η σκόνη και η υγρασία, που μας ταλαιπώρησαν υποχωρούν και στα κεντρικά και τα νότια η διαύγεια θα είναι ιδιαίτερα έντονη.

Η θερμοκρασία σήμερα θα κινηθεί σε αισθητά πιο χαμηλά επίπεδα καθώς δε θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς Κελσίου ενώ σε κάποιες περιοχές της βορειοανατολικής χώρας ο υδράργυρος δε θα ξεπεράσει τους 24 βαθμούς!

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share