Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Χρήστος Παππάς: Σχεδίαζε να φύγει στο εξωτερικό! Με ποιον από τους φυλακισμένους Χρυσαυγίτες ζήτησε να είναι στο ίδιο κελί (Video)

Έρχονται νέα στοιχεία

2 Ιουλίου 2021 20:55
Χρήστος Παππάς: Σχεδίαζε να φύγει στο εξωτερικό! Με ποιον από τους φυλακισμένους Χρυσαυγίτες ζήτησε να είναι στο ίδιο κελί (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι ισχυρισμοί του φυγόποινου, καταδικασμένου υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά ότι είχε σκοπό να παραδοθεί δεν έχουν πείσει στελέχη της Αντιτρομοκρατικής.

Μάλιστα, το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με το Open, θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας στοιχεία που θα το αποδεικνύουν αυτό. Παράλληλα, η Εισαγγελία Πρωτοδίκων Αθηνών ξεκινά προκαταρκτική έρευνα ώστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο και άλλων προσώπων που τυχόν εμπλέκονται στην υπόθαλψή.

Όπως επισημαίνουν από την Αντιτρομοκρατική, για τον λόγο αυτό είχαν αρχίσει έρευνες και στο εξωτερικό. Τα στελέχη εκτιμούν ότι ο Χρήστος Παππάς είχε σχεδιάσει σχολαστικά τη διαφυγή του αρχίζοντας τις προπαρασκευαστικές ενέργειές του όσο ακόμα εξελίσσονταν η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Στελέχη επισημαίνουν ότι δεν είχε σταματήσει την καθημερινότητά του για να μην κινήσει υποψίες. Για παράδειγμα αναφέρουν την αγορά αυτοκινήτου λίγες ημέρες πριν την απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο ασφάλισε. Την ίδια ώρα, όμως, μετέφερε σιγά-σιγά πράγματα στο σπίτι στου Ζωγράφου.

Τελευταίο βήμα ήταν να πάρει τα πράγματά του και μετά την καταδίκη να πάει στο διαμέρισμα όπου και παρέμεινε και τους εννέα μήνες.

Κατά το διάστημα που κρυβόταν στο διαμέρισμα όπου συνελήφθη, ο Χρήστος Παππάς επικοινωνούσε με συγγενείς και φίλους σε κάποιες περιπτώσεις με το ταχυδρομείο και σε άλλες με την ανταλλαγή φακέλων που άφηνε σε διάφορα σημεία για να τους παραλάβουν στη συνέχεια γνωστοί του.

Ενδεικτικά αναφέρουν ότι είχε στείλει έναν τέτοιο φάκελο μετά την κηδεία του πατέρα του, αλλά και την χαρακτηριστική ψυχραιμία και ηρεμία της οικογένειάς του.

Χρήστος Παππάς: Με ποιον από τους φυλακισμένους Χρυσαυγίτες ζήτησε να είναι στο ίδιο κελί

Στο ίδιο κελί με τον Γιάννη Λαγό ζήτησε να μείνει ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, που μεταφέρθηκε σήμερα Παρασκευή (2/7) στις φυλακές Δομοκού, μετά τη σύλληψή του χθες βράδυ στην περιοχή του Ζωγράφου.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης έδωσε ήδη μια πρώτη συνέντευξη στον διευθυντή των φυλακών και στην συνέχεια οδηγήθηκε σε ειδικό χώρο, όπως προβλέπεται από τα πρωτόκολλα για τον κορονοϊό, όπου θα παραμείνει απόψε και για μία εβδομάδα ή 14 μέρες, ενώ παράλληλα θα υποβληθεί σε μοριακά τεστ και αναλύσεις για Covid-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παππάς εξέφρασε την επιθυμία να διαμείνει μαζί με τον Γιάννη Λαγό, αλλά αυτό θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες, αφού σταθμιστούν όλοι οι παράγοντες, προκειμένου να διατηρηθούν ισορροπίες μέσα στη φυλακή.

Πάντως, και ο ειδικός χώρος που θα κρατηθεί προσωρινά ο Χρήστος Παππάς, βρίσκεται επίσης στην πτέρυγα που βρίσκονται και τα άλλα φυλακισμένα μέλη της Χρυσής Αυγής.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share