Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Χρήστος Παππάς: Ανατροπή στην υπόθεση! Εμπλοκή συνεργών στην υπόθαλψη; Γιατί δεν ήθελε να μεταφερθεί στις φυλακές Δομοκού

Το αίτημά του και η αιτιολόγηση

2 Ιουλίου 2021 18:53
Χρήστος Παππάς: Ανατροπή στην υπόθεση! Εμπλοκή συνεργών στην υπόθαλψη; Γιατί δεν ήθελε να μεταφερθεί στις φυλακές Δομοκού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χρήστος Παππάς: Η Εισαγγελία Πρωτοδίκων Αθηνών ξεκινά προκαταρκτική έρευνα ώστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο και άλλων προσώπων που τυχόν εμπλέκονται στην υπόθαλψή του.

Πιο συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι αφορμή για την έρευνα είναι καταθέσεις μαρτύρων που έχουν δοθεί στο παρελθόν. Αυτές οι καταθέσεις αναφέρονται ονομαστικά σε άλλα πρόσωπα, πέραν της 52χρονης που κατηγορείται ήδη ότι τον υπέθαλπε, τα οποία φέρονται να βοηθούσαν τον φυγόποινο Χρήστο Παππά να διαφύγει τη σύλληψη.

Κατά την απολογία της η 52χρονη «στήριξε» τον ισχυρισμό του Χρήστου Παππά, ο οποίος δήλωσε «περαστικός» από το σπίτι της γυναίκας. Εκείνη είπε στο δικαστήριο πως επρόκειτο για μια κοινωνική-εθιμοτυπική επίσκεψη του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής στο σπίτι της, καθώς -σύμφωνα με όσα είπε- ήταν προσωρινή η παραμονή του στο διαμέρισμα και ούτε κοιμήθηκε ούτε διέμεινε ποτέ εκεί μόνιμα.

Σημειώνεται ότι το «δεξί χέρι» του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, Νίκου Μιχαλολιάκου παρέμενε άφαντο από τον Οκτώβριο μετά την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης από το Τριμελές Εφετείο. Τότε του είχε επιβληθεί η ποινή κάθειρξης 13 ετών και 3 μηνών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης μαζί με άλλα στελέχη της οργάνωσης.

Χρήστος Παππάς: Δεν ήθελε να μεταφερθεί στις φυλακές Δομοκού - Το αίτημά του και η αιτιολόγηση

Αίτημα να μην μεταχθεί στις φυλακές Δομοκού έκανε ο καταδικασθείς ως μέλος της διευθυντικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών όπου και μεταφέρθηκε νωρίτερα σήμερα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μετά τη μεταγωγή του στο Εφετείο Αθηνών, ο Παππάς αιτήθηκε να μεταφερθεί σε άλλο σωφρονιστικό ίδρυμα ώστε να εκτίσει την ποινή των 13 ετών που του έχει επιβληθεί.

Ο ίδιος επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους πίσω απ' αυτό το αίτημα, ωστόσο ο εισαγγελέας δεν το έκανε δεκτό και του επέδωσε το φυλακιστήριο για το εν λόγω κατάστημα κράτησης.

Σημειώνεται πως στις φυλακές Δομοκού κρατείται όλο το «διευθυντήριο» της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος, εκτός από τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο, ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές του Μαλανδρίνου.

Η στάση αυτή του Παππά, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ερμηνεύεται ως απροθυμία του να βρεθεί με τους άλλους καταδικασθέντες. Για 14 ημέρες αναμένεται να κρατηθεί σε ειδικό χώρο, πριν μπει σε κελί.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share