Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νοσηλεύτρια καταγγέλλει ξυλοδαρμό από αστυνομικό: «Τη βούτηξε απ' το μαλλί και της έριξε χαστούκια»

Καταγγελία για ξυλοδαρμό ψυχικά ασθενούς από αστυνομικό στο «Σωτηρία»

2 Ιουλίου 2021 13:45
Νοσηλεύτρια καταγγέλλει ξυλοδαρμό από αστυνομικό: «Τη βούτηξε απ' το μαλλί και της έριξε χαστούκια»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε μία σοβαρότατη καταγγελία προχώρησε νοσηλεύτρια του νοσοκομείου Σωτηρία για ένα περιστατικό που φέρεται να συνέβη στις 22 Ιουνίου στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την καταγγελία της, μία ασθενής που ήταν συνοδευόμενη από αστυνομικούς δέχθηκε λεκτική και σωματική βία από αυτούς επειδή τόλμησε «να σηκωθεί απλά από την καρέκλα που περίμενε κοντά στο τρίωρο».

Όπως σημειώνει η νοσηλεύτρια, «τότε ο αστυνομικός εκνευρίστηκε τη βούτηξε απ’ το μαλλί, την έριξε κάτω, την κλότσησε, της έριξε χαστούκια και σπρώχνοντάς τη βίαια την έβαλε να καθίσει πάλι στη θέση της. Δεν τον προκάλεσε, δεν προσπάθησε να διαφύγει, δεν έκανε τίποτα που να δικαιολογεί τη βία του».

Συνεχίζοντας, η νοσηλεύτρια σημειώνει ότι στις διαμαρτυρίες της, οι αστυνομικοί της είπαν να «κοιτάξει τη δουλειά της».

«Οι ψυχιατρικοί ασθενείς είναι άνθρωποι που πρέπει να συνοδεύονται από ανθρώπους με ενσυναισθηση γιατί δεν είναι σακοι του μποξ. Είναι ματωμενες ψυχές κ οφείλουμε να τους προστατεύουμε. Σήμερα κατέθεσα μήνυση κ θα ήμουν πολύ χαρούμενη αν βάζω ένα λιθαράκι για την προστασία τους. Μας αφορά όλους» επισημαίνει στην ανάρτησή της.

Ολόκληρη η ανάρτησή της:

«Στο τμήμα Επειγόντων που εργάζομαι στο νοσοκομείο Σωτηρία και σε εφημερία ψυχιατρικής κλινικής, ασθενής συνοδευόμενη από δύο αστυνομικούς μπροστά στα μάτια μου, στη βάρδια μου δέχτηκε επίθεση και λεκτική κ σωματική από τον έναν από αυτούς.

Διαμαρτυρηθηκα, φώναξα, κάλεσα αστυνομία γιατί θεώρησα απαράδεκτο μια κοπέλα που περιμένει στο χώρο αναμονής του νοσοκομείου και χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας, να γίνεται έρμαιο του εκνευρισμού του αστυνομικού που τη συνοδεύει.

Η κοπέλα τόλμησε να σηκωθεί απλά από την καρέκλα που περίμενε κοντά στο τρίωρο.

Ο αστυνομικός εκνευρίστηκε τη βούτηξε απ' το μαλλί, την έριξε κάτω, την κλώτσησε, της έριξε χαστούκια κ σπρώχνοντάς τη βίαια την έβαλε να καθίσει πάλι στη θέση της.

Δεν τον προκάλεσε, δεν προσπάθησε να διαφύγει, δεν έκανε τίποτα που να δικαιολογεί τη βία του.

Νοσηλεύτρια καταγγέλλει ξυλοδαρμό από αστυνομικό: «Τη βούτηξε απ' το μαλλί και της έριξε χαστούκια»

Μου είπαν κι αυτός κ ο συνάδελφος του “να κοιτάζω τη δουλειά μου”.

Η δουλειά μου λοιπόν είναι να εξυπηρετω ασθενείς. Κ οι ψυχιατρικοί ασθενείς δεν είναι ασθενείς β κατηγορίας!!!! Είναι άνθρωποι που χρήζουν φροντίδας κ όχι προπηλακισμου!!!

Να σέβονται οι κύριοι αστυνομικοί λοιπόν τον ιερό χώρο ενός νοσοκομείου κ τους ασθενείς που συνοδεύουν.

Δεν θα μπορούσα να επιτρέψω στον εαυτό μου να κλείσει τα μάτια κ να κάνω ότι δεν είδα.

Οι ψυχιατρικοί ασθενείς είναι άνθρωποι που πρέπει να συνοδεύονται από ανθρώπους με ενσυναισθηση γιατί δεν είναι σακοι του μποξ. Είναι ματωμένες ψυχές κ οφείλουμε να τους προστατεύουμε.

Σήμερα κατέθεσα μήνυση κ θα ήμουν πολύ χαρούμενη αν βάζω ένα λιθαράκι για την προστασία τους. Μας αφορά όλους»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share