Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ιωαννίδης - Εστίαση: «Το να μη σε δέχομαι στο μαγαζί μου είναι οριακά αντισυνταγματικό»

«Δεν γίνεται να λειτουργήσουμε έτσι»

2 Ιουλίου 2021 12:48
Ιωαννίδης - Εστίαση: «Το να μη σε δέχομαι στο μαγαζί μου είναι οριακά αντισυνταγματικό»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γίνεται «ένας διαχωρισμός», όπως είπε ο διάσημος σεφ Πάνος Ιωαννίδης σε τηλεοπτική εκπομπή αναφορικά με τον διαχωρισμό και τα δικαιώματα εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, «γιατί δεν βγήκε κανείς να πει ότι το εμβόλιο είναι υποχρεωτικό, άρα το να μη σε δέχομαι στο μαγαζί μου είναι οριακά αντισυνταγματικό», τόνισε σε εκπομπή ο διάσημος σεφ.

Ειδικότερα, ο Πάνος Ιωαννίδης μίλησε στο Live News για τα νέα μέτρα που πρόκειται να ανακοινωθούν για τους ανεμβολίαστους και την ταραχή που θα δημιουργηθεί στην εστίαση.

«Είναι λίγο περίεργη η κατάσταση πέρα από δύσκολη γιατί καλούμαστε να αποφασίσουμε ποιους θα βάλουμε στα μαγαζιά μας. Σκεφτόμαστε πως θα γίνει αυτό κι υπάρχουν πολλά ερωτήματα. Πώς θα διαχωρίζουμε στα μαγαζιά εμβολιασμένους και μη στις παρέες. Επίσης δεν έχουν όλα τα μαγαζιά εξωτερικό χώρο και για παράδειγμα η δική μας επιχείρηση απασχολεί 31 άτομα αυτήν την στιγμή, έχουμε πάνω από 70 καθίσματα και δεν αξιοποιούμε ούτε τα 20. Άρα καταλαβαίνετε ότι είναι δύσκολο όλο αυτό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο γνωστός σεφ.

Ιωαννίδης - Εστίαση: «Το να μη σε δέχομαι στο μαγαζί μου είναι οριακά αντισυνταγματικό»

«Η μία λύση είναι ότι θα πρέπει να εμβολιαστεί όλη η Ελλάδα αλλά από την άλλη υπάρχει κόσμος που φοβάται κι υπάρχουν πολλά ερωτήματα. Σίγουρα δεν θα εμβολιστεί όλος ο κόσμος, οπότε τι κάνουμε εκεί; Καλούμαστε εμείς να σταματήσουμε ανθρώπους, που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο; Το κατανοώ αλλά το πρακτικό ζήτημα να το λύσουμε εμείς. Να έχουμε κάποιον στην πόρτα και να λέμε α δεν έχετε το πιστοποιητικό και δεν μπορείτε να μπείτε.

Αυτό είναι ένας διαχωρισμός γιατί δεν βγήκε κανείς να πει ότι το εμβόλιο είναι υποχρεωτικό, άρα το να μη σε δέχομαι στο μαγαζί μου είναι οριακά αντισυνταγματικό. Το καταλαβαίνω να το διαχωρίσω σε αυτούς που καπνίζουν και σε εκείνους που δεν αλλά για το εμβόλιο είναι καθαρά στην δική του απόφαση. Δε νομίζω ότι είναι ακριβώς το ίδιο. Με το μπορεί αν έχεις covid, δεν γίνεται να λειτουργήσουμε έτσι. Δεν ξέρω τι θα γίνει κι αυτήν την στιγμή απλά λειτουργούμε» είπε ακόμη ο Πάνος Ιωαννίδης.

Σκαρμούτσος: Η εστίαση αναλαμβάνει ξανά βαριές ευθύνες

Προβληματισμένος για τις ανακοινώσεις σχετικά με τον διαχωρισμό της εστίασης σε αμιγείς και μικτούς χώρους για εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους πελάτες εμφανίστηκε ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος, τονίζοντας ότι ο δυσαρεστημένος πελάτης θα τα βάλει τελικά με τον ιδιοκτήτη.

Μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1, ανέφερε πως είναι καλό που ανοίγουν οι εσωτερικοί χώροι, όμως υπογράμμισε:

«Δεν έχουν ξεκαθαριστεί ορισμένα πράγματα οπότε είναι σημαντικό να γίνουν διευκρινίσεις. Η κυβέρνηση πρέπει να χρησιμοποιήσει κάθε όπλο στη φαρέτρα της για να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί, αλλά για ακόμα μία φορά οι άνθρωποι της εστίασης πρέπει να αναλάβουν βαριές ευθύνες».

Επισήμανε δε πως θα χρειαστεί περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό για να κάνει τους ελέγχους, κάνοντας ενδεικτικά λόγο για τρεις επιπλέον βάρδιες που θα πρέπει να καλύπτουν όλη τη μέρα. «Όταν δυσαρεστούνται οι πελάτες επηρεάζουν τον καταστηματάρχη και όχι την κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τα σχόλια που έχει μέχρι στιγμής από τους πελάτες του σημείωσε ότι ο κόσμος είναι διχασμένος και δεν έχει καταλάβει τι θα γίνει.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share