Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έξω φρενών οι επιχειρηματίες: «Δε θα λειτουργήσω ρατσιστομάγαζο. Να πάρουν πίσω τα μέτρα»

Ξεσπούν οι επιχειρηματίες της εστίασης

2 Ιουλίου 2021 10:44
Έξω φρενών οι επιχειρηματίες: «Δε θα λειτουργήσω ρατσιστομάγαζο. Να πάρουν πίσω τα μέτρα»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε έξαλλη κατάσταση βρίσκονται οι επιχειρηματίες της εστίασης, εξαιτίας των τελευταίων μέτρων της κυβέρνησης.

Μέτρα που διχάζουν – Σε πανικό οι άνθρωποι της εστίασης και της ψυχαγωγίας

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης προσπαθούν να επιβάλουν στα καταστήματα κανόνες όπου θα υποδέχονται είτε μόνο εμβολιασμένους, είτε «μεικτούς» πελάτες. Και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει οι πολίτες να επιδεικνύουν στην είσοδο του καφέ ή του εστιατορίου το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους ή το αρνητικό rapid test το οποίο καλούνται να πληρώσουν 20 ευρώ. Πρόκειται για πρωτοφανή μέτρα τα οποία διχάζουν την κοινωνία και καταπατούν τα προσωπικά δεδομένα!

Σε κατάσταση πανικού, οι επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης και της ψυχαγωγίας δεν μπορούν να δεχτούν ότι πρέπει να κάνουν τον «αστυφύλακα» στην πόρτα και να επιλέξουν ποιους θα δεχτούν και σε ποιους θα κλείσουν την πόρτα στα μούτρα επειδή δεν έχουν… εμβολιαστεί. Πόσο μάλλον δε σε μια περίοδο που οι επιχειρήσεις αγωνιούν να πάρουν μια ανάσα μετά την οικονομική ασφυξία των λουκέτων κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Η δήλωση της προέδρου του ΠΑΣΚΕΔΙ

Η πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ, Νίκη Κωνσταντίνου μιλώντας στον Focus FM τόνισε: «Η διχόνοια στην κοινωνία δεν είναι επιλογή, είναι κατάντια. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην σεβαστώ την διαφορετικότητα και την αξία της ελεύθερης επιλογής των ανθρώπων. Δεν μπορώ να λειτουργήσω ένα ρατσιστομάγαζο. Δεν μπορώ να τον ψαχουλέψω στην είσοδο. Δεν γίνεται να του κάνω αυτό και δεν γίνεται ο ενήλικας για να πιει έναν καφέ να κάνει και rapid test» δήλωσε και πρόσθεσε ότι το κόστος της διενέργειας των τεστ είναι αβάσταχτο για τους πελάτες, με αποτέλεσμα τα μέτρα να ρίξουν στα τάρταρα τον τζίρο.

Έξω φρενών οι επιχειρηματίες: «Δε θα λειτουργήσω ρατσιστομάγαζο. Να πάρουν πίσω τα μέτρα»

Η ίδια αντιλαμβάνεται τους επιχειρηματίες της εστίασης. Έτσι, συνεχίζει, δηλώνοντας: «Δεν μπορούμε να κάνουμε αμιγή μαγαζιά. Δεν μπορώ να διώξω αυτόν που έχει πάθει θρομβώσεις και δεν μπορεί να κάνει το εμβόλιο» τόνισε η κα. Κωνσταντίνου και διευκρίνισε ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις θα είναι μεικτές. «Κακοποιώ τον πελάτη, τον παραβιάζω, δεν μπορώ να τον διασκεδάσω. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να μας πετάξει πάλι το μπαλάκι. Να το πάρουν πίσω, να συνέλθουν και να σοβαρευτούν».

Επιχειρηματίες εστίασης: Η δήλωση του γ.γ. Ενώσεως της Θεσσαλονίκης

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο γ.γ. της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης ο οποίος ανέφερε ότι το 88% των επιχειρηματιών που ρωτήθηκαν θα δηλώσουν τα καταστήματά τους ως «μεικτά». Επιπλέον, όπως ανέφερε «το μέτρο δεν μπορεί να λειτουργήσει, το μόνο που θα καταφέρει η κυβέρνηση είναι να χρεώσει και άλλο τους επιχειρηματίες με πρόστιμα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share