Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η ιστορία της Ουκρανής που έκρυβε τον Παππά - Η σχέση της με τον Κασιδιάρη και τη Χρυσή Αυγή

Χρυσαυγίτισσα τον φιλοξενούσε σε διαμέρισμα στου Ζωγράφου

2 Ιουλίου 2021 07:54
Η ιστορία της Ουκρανής που έκρυβε τον Παππά - Η σχέση της με τον Κασιδιάρη και τη Χρυσή Αυγή

Στο σπίτι μίας 52χρονης Ουκρανής, η οποία είχε πολιτογραφηθεί Ελληνίδα, συνελήφθη ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς. Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, αιφνιδίασε τον Χρήστο Παππά και τον συνέλαβε στο σπίτι της γυναίκας, στην περιοχή του Ζωγράφου.

Η 52χρονη γυναίκα από την Ουκρανία είχε πολιτογραφηθεί Ελληνίδα. Πρόκειται για την Ιρίνα Κρουσένιτσκα, η οποία ήταν υποψήφια με το συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη στην Αθήνα, στις Δημοτικές Εκλογές. Η γυναίκα συνελήφθη επίσης και κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το σπίτι της Ουκρανής στην περιοχή του Ζωγράφου

Το σπίτι της Ουκρανής στην περιοχή του Ζωγράφου

Οδηγείται στον εισαγγελέα

Μετά τη σύλληψή του ο Παππάς οδηγήθηκε στα κρατητήρια του 12ου ορόφου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής μαζί με την 52χρονη που αντιμετωπίζει κατηγορίες για υπόθαλψη και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σήμερα ο Χρήστος Παππάς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών και στη συνέχεια στις φυλακές Δομοκού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής είχαν περικυκλώσει το διαμέρισμα και τον ειδοποίησαν ότι δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ίδιος άνοιξε την πόρτα, φροντίζοντας να είναι ντυμένος και έτοιμος για τη μεταφορά του.

Έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξης

Υπενθυμίζεται ότι ο 59χρονος υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Από την αστυνομία εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Βραδινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες αύριο.

Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ.».

Ο πρώην βουλευτής είχε εξαφανιστεί λίγες ώρες μετά την εμφάνισή του στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου, τον Οκτώβριο, όπου έδωσε το «παρών» στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων. Η αστυνομία αναζήτησε αρχικά τον Παππά στο σπίτι του στον Χολαργό, όπου βρίσκονταν συγγενείς του, αλλά όχι ο ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελευταία φορά που αστυνομικοί είδαν τον Χρήστο Παππά ήταν στις 10 Οκτωβρίου όταν βγήκε για έξοδο και επέστρεψε στη συνέχεια στο σπίτι του στου Παπάγου.

Σημειώνεται ότι η 10η Οκτωβρίου ήταν τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.

Χρήστος Παππάς: Το παρασκήνιο της σύλληψης στο σπίτι - Τι είπε στους αστυνομικούς που τον «ξετρύπωσαν» - Οδηγείται στον εισαγγελέα

Στον 12ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κρατείται από το βράδυ της Πέμπτης, 1η Ιουλίου, ο καταδικασμένος ως υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Χρήστος Παππάς.

Ο Χρήστος Παππάς εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της ΕΚΑΜ σε διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου, όπου του παρείχε κρησφύγετο ακόμη ένα άτομο στο οποίο θα ασκηθεί ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τον φιλοξενούσε στο σπίτι της mία 50χρονη Ουκρανή που είχε πάρει πρόσφατα την ελληνική υπηκοότητα και μάλιστα ήταν υποψήφια με την παράταξη του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είχαν την πληροφορία πραγματοποίησαν έφοδο στο διαμέρισμα και πέρασαν χειροπέδες στον καταδικασμένο ως υπαρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Το πρωί της Παρασκευής, συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών, ο Χρήστος Παππάς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών κι από εκεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

O Χρήστος Παππάς είχε καταδικαστεί τον Οκτώβριο του 2020 από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών σε 13 χρόνια και 6 μήνες φυλάκισης αλλά διέφυγε της σύλληψης και καταζητούνταν μέχρι σήμερα από την ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα, μέσω του δικηγόρου του, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, είχε δηλώσει στις 22 Οκτωβρίου 2020 ότι δεν θα παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές, αρνούμενος να εκτίσει την ποινή του για την κατηγορία της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης.

Η τελευταία φορά που είχε εμφανιστεί ο Χρήστος Παππας ήταν λίγες μέρες προτού καταδικαστεί, οταν και έδωσε το παρών στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που έμενε, στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Χρήστος Παππάς: Το χρονικό της εξαφάνισής του

Ο φυγόποινος Παππάς παρέμενε ασύλληπτος από την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου του 2020, όταν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τού επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και άρχισε η διαδικασία σύλληψης των μελών της Χρυσής Αυγής.

Τότε έγινε γνωστό ότι ο υπαρχηγός της είχε εξαφανιστεί την 1η Οκτωβρίου, λίγες ώρες μετά την εμφάνισή του στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου, όπου έδωσε το «παρών» στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Τότε, είχε αφήσει στο σπίτι του το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο καλούνταν χωρίς απόκριση. Έκτοτε, έχει γίνει «καπνός».

Χρήστος Παππάς

Χρήστος Παππάς: Η τελευταία του συνέντευξη

Ο Χρήστος Παππάς παρέμενε άφαντος για τις αρχές σχεδόν εννιά μήνες, όχι όμως για τον Στέφανο Χίο ο οποίος τον εντόπισε και κατάφερε να του πάρει συνέντευξη η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Μακελειό».

Ο Νο. 1 καταζητούμενος από την ΕΛΑΣ, στη συνέντευξή του έκανε ξεχωριστή και ειδική μνεία στον «στρατηγό πατέρα του, Ηλία Παππά, συνεργάτη του Γ. Παπαδόπουλου, που πέθανε στις 30 Απριλίου, τη Μεγάλη Παρασκευή», προσθέτοντας ότι «ως κυνηγημένος, δεν πήγε καν στην κηδεία του».

Και συνέχισε ο φυγόποινος: «Ομιλώ για τον εαυτόν μου και μόνον, μιας και από 7ης Οκτωβρίου 2020, ακριβώς πριν ανακοινωθεί η απόφαση, έκανα γνωστό με ανάρτησή μου στο Twitter πως εκ καιρού δεν ανήκω σε κανένα πολιτικό κόμμα. Παραμένω λοιπόν “πολιτικός εξόριστος”, αλλά για την μισάνθρωπη, άδικη και τυραννική πολιτεία και την “Δικαιοσύνη” της, η οποία με δίκασε έχοντας ως “τεκμήρια” και “αποδείξεις” φωτογραφίες και πολιτικούς λόγους, παραμένω “φυγόποινος”. Ένας “φυγόποινος” όμως, που δεν θα πάψει να αγωνίζεται για το ΔΙΚΑΙΟ, την ΑΛΗΘΕΙΑ και την ΕΛΛΑΔΑ. Για το δικαίωμά του στη ΖΩΗ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Που δεν θα πάψει να αγωνίζεται για το τρίπτυχο των αδιαπραγμάτευτων ιδανικών του, όπως αυτά εδιδάχθησαν από τον πατέρα του: “ΠΑΤΡΙΣ – ΘΡΗΣΚΕΙΑ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ”. Ερρωσθε και ευδαιμονείτε, Χρήστος Ηλία Παππάς», καταλήγοντας προκλητικά: «Είστε Μάο-Μάο. Θέλετε αίμα και θάνατο. Ελάτε να με πιάσετε!».

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος του, Περικλής Σταυριανάκης, σε συνέντευξή του στον κ. Χίο, είχε τονίσει και αυτός πως ο πελάτης του «δεν προτίθεται να παραδοθεί. Δεν έχει κάνει καμία διαπραγμάτευση με καμία κυβέρνηση».

Σε ερώτηση του Στέφανου Χίου γιατί δεν τον πιάνει η ελληνική αστυνομία, η απάντηση του δικηγόρου ήταν: «Εδώ διαφεύγουν άλλοι πιο επικίνδυνοι».

Χρήστος Παππάς: «Με εξέπληξε η σύλληψή του», λέει ο δικηγόρος του

Ο δικηγόρος του Χρήστου Παππά δηλώνει έκπληκτος για την σύλληψη του πελάτη του, που έγινε το βράδυ της Πέμπτης (1/7) στου Ζωγράφου.

Ο Π.Σταυριανάκης μίλησε στο τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY και σημείωσε πως δεν περίμενε την συγκεκριμένη εξέλιξη, ενώ παραδέχθηκε πως είχε έμμεση επικοινωνία μαζί του.

«Δεν έχω επικοινωνήσει μαζί του ακόμα. Έχω πληροφορηθεί το γεγονός. Μίλησα μαζί του, πριν τελειώσει το δικαστήριο. Δεν μιλήσαμε αμέσως, αλλά εμμέσως είχαμε κάποια επικοινωνία. Η αστυνομία είχε επιτυχίες τελευταία, όπως αυτή εδώ. Δεν είχα εικόνα που βρισκόταν τόσο καιρό ή αν ήθελε να παραδοθεί. Με εξέπληξε η είδηση της σύλληψης του», είπε χαρακτηριστικά.

«Μη θεωρείτε πως θα είχα ενημέρωση, εάν ήθελε να παραδοθεί.. Θα προσαχθεί στον εισαγγελέα αύριο, εκεί ο εισαγγελέας θα διατάξει εκτέλεση της απόφασης και θα τον στείλει στη φυλακή», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Μάλιστα, ο κ. Σταυριανάκης σημείωσε ότι ο Χρήστος Παππάς δεν θα βρεθεί αντιμέτωπος με νέα δίκη, παρά το γεγονός πως ήταν φυγόποινος από τον Οκτώβριο του 2020.

«Δεν θα πάει σε νέα δίκη. Επειδή ήταν φυγόποινος, δεν σημαίνει πως θα πάρει επιπλέον ποινή», είπε ο δικηγόρος του πρώην υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share