Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022

Άδωνις Γεωργιάδης: «Θέλετε τον χειμώνα να σας ξανακλείσουμε και να χρεοκοπήσετε;» (Video)

Ζοφερή προειδοποίηση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

1 Ιουλίου 2021 16:59
Άδωνις Γεωργιάδης: «Θέλετε τον χειμώνα να σας ξανακλείσουμε και να χρεοκοπήσετε;» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Άδωνις Γεωργιάδης: Απευθυνόμενος σε καταστηματάρχη, ο Υπουργός Ανάπτυξης τον ρώτησε το εξής: «Θέλετε χειμώνα να σας ξανακλείσουμε;». Παράλληλα, με μελανά χρώματα περιέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, την κατάσταση που μπορεί να διαμορφωθεί στην οικονομία τον χειμώνα, αν η χώρα βρεθεί στη δίνη ενός νέου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού, και αναγκαστεί σε lockdown υπό το βάρος της μετάλλαξης Δέλτα.

«Έχει έρθει η ώρα να ωριμάσουμε. Δεν υπάρχουν άλλα λεφτά. Αν έρθει πανδημία τον χειμώνα, τελειώσαμε οικονομικά», υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας το πρωί στο OPEN και απευθυνόμενος σε επιχειρηματίες εστίασης για τους μεικτούς και αμιγείς χώρους, ρώτησε: «Θέλετε χειμώνα να σας ξανακλείσουμε και τώρα πια που δεν υπάρχουν και λεφτά να χρεοκοπήσετε ή όχι; Αντί να φωνάζετε σε εμάς, να βάλετε τους καλλιτέχνες να κάνουν δηλώσεις να πάνε να εμβολιαστούν οι άνθρωποι, να μην έχουμε πανδημία τον χειμώνα».

«Εγώ φταίω που δεν πάει ο άλλος να εμβολιαστεί; Ούτε εσείς ούτε εγώ ούτε ο επιχειρηματίας φταίει. Ο ιός είναι μια πραγματικότητα που γεννήθηκε στη ζωή μας. Δεν μπορώ να πείσω τον καθένα, ούτε κηδεμόνας είμαι ούτε τίποτα» πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Γεωργιάδης: Τα προνόμια θα δίνουν μεγαλύτερα περιθώρια κινητικότητας στους εμβολιασμένους - Πώς σχολίασε το οικονομικό κίνητρο για τους νέους και την εστίαση

Την κεντρική ιδέα πίσω από τα νέα προνόμια για τους εμβολιασμένους που θα ανακοινωθούν στις 12:30 το μεσημέρι αποκάλυψε ο Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας ότι θα δίνουν μεγαλύτερα περιθώρια κινητικότητας.

Σε ό,τι αφορά την εστίαση είπε ότι τα καταστήματα θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες.

  • σε αυτά που θα δέχονται αποκλειστικά μόνο όσους έχουν εμβολιαστεί και
  • σε αυτά που θα δέχονται όλους τους πελάτες.

Όπως εξήγησε τα καταστήματα που θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους θα έχουν μια ειδική σήμανση και θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν περισσότερους πελάτες.

Γεωργιάδης: Τα προνόμια θα δίνουν μεγαλύτερα περιθώρια κινητικότητας στους εμβολιασμένους

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης ο έλεγχος για το αν κάποιος πελάτης είναι εμβολιασμένος, θα γίνεται μέσω κινητού με ευθύνη του καταστήματος, ενώ για τους ανήλικους θα ανακοινωθεί μια ειδική διαδικασία.

Κληθείς να σχολιάσει την εξαγγελία για το freedom pass που αφορά τους νέους 18-25 ετών που θα εμβολιαστούν, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως αυτό είναι κάτι που εφαρμόζεται ήδη σε πολλές χώρες με κάποιες παραλλαγές και στην Ελλάδα η κυβέρνηση αποφάσισε να γίνει για τους νέους οι οποίοι έλαβαν την μικρότερη ενίσχυση από όλους όσους επλήγησαν την περίοδο της πανδημίας.

Επικαλούμενος τα σημερινά δεδομένα εκτίμησε ότι σύντομα θα φτάσουμε στο 60% σε ότι αφορά το ποσοστό εμβολιασμού, αλλά δύσκολα θα ανέβουμε παραπάνω και για το λόγο αυτό θα πρέπει να βρούμε τρόπους να ανεβάσουμε το ποσοστό για να φτάσουμε στο πολυπόθητο τείχος ανοσίας.

Σχολιάζοντας τα σενάρια που λένε ότι το οικονομικό κίνητρο στους νέους δείχνει… εκλογές στο άμεσο μάλλον, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση η ΝΔ έχει προβάδισμα μεγαλύτερα του 17% από τον ΣΥΡΙΖΑ, το μεγαλύτερο που είχε ποτέ οποιαδήποτε κυβέρνηση της μεταπολίτευσης στο μέσον της θητείας της και αυτό είναι η απάντηση σε τέτοιου είδους σενάρια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share