Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Υπουργείο Υγείας: Άκυρο στους εμβολιασμούς σε πλαζ και παραλίες - Σύσταση για εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών

Δεν εξετάζεται από την Επιχείρηση «Ελευθερία» σχέδιο εμβολιασμού σε πλαζ και παραλίες

1 Ιουλίου 2021 09:21
Υπουργείο Υγείας: Άκυρο στους εμβολιασμούς σε πλαζ και παραλίες - Σύσταση για εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε πλαζ και παραλίες δεν εξετάζεται από την Επιχείρηση «Ελευθερία» σχέδιο εμβολιασμού, στην παρούσα φάση, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Υγείας.

Το σχέδιο εμβολιασμού σε απομακρυσμένες περιοχές από Κινητές Ομάδες του Υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, που θα έχουν ήδη προσκομίσει λίστες με όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και επιθυμούν να το πράξουν, ξεκινάει από την Κρήτη, την Τρίτη 6 Ιουλίου.

Ο κατ’ οίκον εμβολιασμός είναι ξεχωριστό πρόγραμμα, ψηφίστηκε χθες ο σχετικός νόμος και τις προσεχείς ημέρες θα κληθούν οι ενδιαφερόμενοι ιδιώτες ιατροί να δηλώσουν συμμετοχή.

Πότε ξεκινά η επόμενη φάση της επιχείρησης «Ελευθερία»

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, από την Κρήτη όπου βρίσκεται, η επόμενη φάση της επιχείρησης «Ελευθερία» ξεκινά την προσεχή Δευτέρα, σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς ατόμων που είτε ζουν σε δυσπρόσιτες περιοχές και δεν έχουν τη δυνατότητα, είτε επειδή ακόμη δεν έχουν αποφασίσει να εμβολιαστούν, το επόμενο διάστημα θα το πράξουν σε κατ’ οίκον επισκέψεις.

Μετά από τρίωρη συνάντηση με φορείς του νησιού, ο κ. Κικίλιας εξήγησε ότι η προσπάθεια για να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό πολιτών, αποτελεί μια κοινή προσπάθεια, από την οποία δεν θα λείψει κανείς.

«Η Κρήτη είναι πρωτοπόρα και θα πρέπει να πρωτοπορήσει και στον εμβολιασμό» επεσήμανε ο υπουργός Υγείας και συνέδεσε τον εμβολιασμό και το τείχος ανοσίας που θα δημιουργηθεί, με τον τουρισμό και την ανάγκη προστασίας και της τουριστικής περιόδου που σημαίνει πολλά για την τοπική οικονομία.

«Στόχος μας είναι να υπερασπιστούμε το αγαθό της δημόσιας υγείας και να δώσουμε μονάδες ελευθερίας στην κοινωνία και ταυτόχρονα να στηρίξουμε την οικονομική δραστηριότητα, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Είναι υποχρέωσή μας μετά από 15 δύσκολους μήνες», συμπλήρωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

 Υπουργείο Υγείας: Άκυρο στους εμβολιασμούς σε πλαζ και παραλίες

Εμβολιασμοί ακόμη και σε πλατείες, πλαζ και παραλίες για τους νέους

Από την πλευρά του, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, που συνοδεύει τον Βασίλη Κικίλια στις επαφές που έχει στην Κρήτη, σημείωσε ότι επιχειρησιακά υπάρχει η δυνατότητα αυτή την ώρα να γίνουν οι εμβολιασμοί εκτός εμβολιαστικών κέντρων, κοντά στην κοινωνία, ακόμη και σε μεγάλες πλατείες ή και πλαζ το επόμενο διάστημα για να εμβολιαστούν νέοι.

Επιτροπή Εμβολιασμών: Σύσταση για εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών - «Βόμβες» από την Αθηνά Λινού για το δέλεαρ των 150 ευρώ στους νέους!

H Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει τον εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας 15 - 17 ετών μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Ενώ, την ίδια στιγμή, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού εκφράζει την έντονη ανησυχία και την διαφωνία της για το λεγόμενο Freedom Pass που προσφέρει 150 ευρώ στους νέους για να το ξοδέψουν σε διακοπές, συναυλίες και θεάματα.

Η σύσταση έχει να κάνει με την μετάλλαξη Δέλτα που είναι εξαιρετικά μεταδοτική και πλήττει κυρίως τους νέους, που έχουν και τη μεγαλύτερη κινητικότητα. Σε καμία περίπτωση ο εμβολιασμός των εφήβων δεν θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Παράλληλα, η επιτροπή συστήνει και τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών με υποκείμενα νοσήματα. Σημειώνεται ότι ήδη εμβολιάζονται οι έφηβοι άνω των 16 ετών με υποκείμενα νοσήματα.

Σημειώνεται ότι ο επίκουρος καθηγητής και εκπρόσωπος της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ προανήγγειλετον εμβολιασμό των εφήβων στην χώρα μας. «Ίσως δούμε πρώτα τις ηλικίες που είναι πιο κοντά στις πανελλήνιες ώστε να μην έχουν προβλήματα του χρόνου στην πρόοδό τους.

Σύσταση για εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών

Σε κάθε περίπτωση θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα που βλέπουμε στις άλλες χώρες και την εξέλιξη της πανδημίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share