Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Καθυστερεί η εφαρμογή των μέτρων - Πότε θα είναι διαθέσιμη για τους καταστηματάρχες

Σκανάρισμα με... καθυστέρηση

1 Ιουλίου 2021 09:05
Καθυστερεί η εφαρμογή των μέτρων - Πότε θα είναι διαθέσιμη για τους καταστηματάρχες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στις 20 Ιουλίου και όχι στις 15 Ιουλίου που αναμενόταν θα είναι έτοιμη η εφαρμογή για το «σκανάρισμα» των εμβολιασμένων και μη από τους καταστηματάρχες.

Η εφαρμογή αυτή, που θα έχουν στην κατοχή τους οι καταστηματάρχες, θα σκανάρει το QR CODE του πράσινου πιστοποιητικού ή θα εισάγεται ο ΑΜΚΑ του πελάτη και έτσι θα διασταυρώνεται το εάν έχει εμβολιαστεί ή όχι.

Συνεπώς, μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά η εφαρμογή των μέτρων πάει παρά πίσω.

Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή

Χτες μάλιστα ο ίδιος υπουργός τόνισε πως «Θα βγάλουμε σε λίγο την κοινή υπουργική απόφαση η οποία θα εξηγεί ακριβώς και το ηλεκτρονικό σύστημα και το πώς θα γίνεται ο έλεγχος. Θα έχουμε ένα ηλεκτρονικό σύστημα που θα κατεβάζει ο κάθε επιχειρηματίας δωρεάν μια εφαρμογή εάν μεν το κατάστημά του έχει τα ηλεκτρονικά αυτά συστήματα με τα QR θα μπορεί αν κάνει αυτόματα τη σάρωση και να έχει αυτόματα την έγκριση, εάν δεν έχει QR θα το γράφει με το χέρι τον ΑΜΚΑ στον υπολογιστή του, θα παίρνει αυτομάτως την έγκριση "ναι είναι εμβολιασμένος, όχι δεν είναι" και μετά το κατάστημα θα δουλεύει με τον τρόπο των εμβολιασμένων ή των μη εμβολιασμένων δηλαδή των μικρών ή των αμιγών.

Δεν είναι και τόσο πολύ δύσκολο, δεν είναι και η ΝΑΣΑ , δεν πάμε να κάνουμε προσεδάφιση και στον Άρη! Είναι κάτι καινούργιο, είναι κάτι σύνθετο, δημιουργεί ανησυχίες αλλά έχει κάποιος να προτείνει μια καλύτερη ιδέα;».

Επεξεργασία: Καθυστερεί η εφαρμογή των μέτρων - Πότε θα είναι διαθέσιμη για τους καταστηματάρχες

Λαζάρου για covid free εστιατόρια: «Δεν γίνεται να ελέγχω τους πελάτες μου» - Τι ισχύει για εστιατόρια και καφετέριες!

Ο Λευτέρης Λαζάρου εξέφρασε την ανησυχία του για τα προνόμια στους εμβολιασμένους τονίζοντας ότι “δεν γίνεται να ζητούν οι ιδιοκτήτες πιστοποιητικά από τους πελάτες ώστε να μπορούν να μπουν στο μαγαζί και να φάνε”.

Και συνέχισε: “Δεν είναι δική μου δουλεία να ελέγχω τους πελάτες κατά την είσοδο τους στο μαγαζί”. Τέλος ο κ. Λαζάρου υπογράμμισε ότι “πρέπει να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί”, υποστήριξε ότι αυτό προσπαθεί να πετύχει και ίδιος με τους εργαζόμενους και συνεργάτες του, αλλά ότι δεν γίνεται τα μαγαζιά “να ανοίγουν και να κλείνουν έτσι”.

Όσον αφορά το Freedom Pass που εξήγγειλε χτες ο πρωθυπουργός ο κ. Λαζάρου σχολίασε ότι “με κάτι τέτοια θα πέσουμε σε ένα παζάρι”.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share