Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τι μπορεί να κρύβει ο βυθός του Θερμαϊκού - Δεν πάει ο νους σας!

Δράση των εθελοντών της ομάδας «Beach Cleaning»

30 Ιουνίου 2021 10:20
Τι μπορεί να κρύβει ο βυθός του Θερμαϊκού - Δεν πάει ο νους σας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καρότσι από σούπερ μάρκετ, ηλεκτρικό πατίνι, ελαστικά, καρέκλα, προστατευτικά κιγκλιδώματα, σουγιά, φρεάτια, μπαταρία αυτοκινήτου, ακόμα και πιάτο από σερβίτσιο, ανέσυραν από τον βυθό του Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη οι εθελοντές της ομάδας «Beach Cleaning».

«Είμαστε 16 εθελοντές από την ομάδα "Beach Cleaning". Σήμερα, πραγματοποιήθηκε εθελοντικός υποθαλάσσιος καθαρισμός κατά μήκος της παραλιακής. Τέσσερις δύτες βουτήξαμε και συγκεντρώσαμε όσα περισσότερα σκουπίδια μπορέσαμε από τις 7:30πμ έως και τις 9:00πμ- οδοφράγματα, ελαστικά σκουπίδια, μπουκάλια, πατίνι...», ανέφερει o επικεφαλής της ομάδας, Οδυσσέας Λάμπρου. Επίσης, δες τα δελφίνια που εμφανίστηκαν στον Θερμαϊκό.

Από πιάτο μέχρι... καρότσι σούπερ μάρκετ ανέσυραν από τον βυθό του Θερμαϊκού

Στη δράση συμμετείχαν η επίλεκτη ομάδα ειδικών αποστολών του Δήμου Θεσσαλονίκης και δύο καταδυτικά συνεργεία, ενώ παράκτιοι εθελοντές, επιστρατεύοντας όχημα και μηχανοκίνητα (τύπου «γουρούνα»), βοήθησαν στην ανάσυρση αντικειμένων με μεγάλο βάρος.

Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα, που υλοποιείται σε όλη την Ελλάδα, ονομάζεται «Καθάρισε σε βάθος» και στο πλαίσιό του έχουν οργανωθεί 24 δράσεις σε ολόκληρη τη χώρα, για το 2021. «Ήδη έχουμε πάει Ρόδο, Βόλο, Ηγουμενίτσα και εντός Αττικής. Η Θεσσαλονίκη περικλείει τρεις δράσεις, που θα πραγματοποιηθούν σε τρεις ημέρες», επισήμανε ο επικεφαλής της εθελοντικής ομάδας.

Δράση των εθελοντών της ομάδας «Beach Cleaning»

«Αχινοί, καβούρια, μύδια και σφουγγάρια που ανασύρθηκαν μαζί με τα αντικείμενα επιλέχθηκαν προσεκτικά και επέστρεψαν στον βυθό», υπογράμμισε η Δέσποινα Μαχαίρα, εθελόντρια της επίλεκτης ομάδας ειδικών αποστολών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Λάμπρου σημείωσε πως «οι τρεις δράσεις είναι σήμερα, αύριο και το Σάββατο και συνολικά θα καλύψουμε όλη τη θαλάσσια έκταση μπροστά από το Λευκό Πύργο».

Τι μπορεί να κρύβει ο βυθός του Θερμαϊκού - Δεν πάει ο νους σας! Η εγγραφή αποθηκεύτηκε.

Θεσσαλονίκη: «Ψαρεύουν» ηλεκτρικά πατίνια στον Θερμαϊκό! (photo-video)

Περισσότερα από σαράντα ηλεκτρικά πατίνια, τα οποία πέταξαν ασυνείδητοι στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου στη Θεσσαλονίκη, «ψαρεύουν» οι υπηρεσίες του τμήματος Περιβάλλοντος! Ενώ, πριν λίγες μέρες στην συμπρωτεύουσα άγνωστοι γάζωσαν πορτιέρη έξω από νυχτερινό μαγαζί- κλάμπ!

Όπως είχε δηλώσει πριν λίγες μέρες σε ραδιοφωνικό σταθμό ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας του κεντρικού δήμου, Σωκράτης Δημητριάδης, είναι πολλά τα πατίνια που έχουν ριχθεί στη θάλασσα και υπολογίζονται γύρω στα 40-45.

undefined

«Τα πατίνια έχουν αρχίσει να οξειδώνονται και η μπαταρία που διαθέτουν είναι η χειρότερη μόλυνση για τα νερά του Θερμαϊκού» πρόσθεσε ο κ. Δημητριάδης.

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν τρία άτομα για τον θάνατο του 28χρονου!

undefined

Στη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές αργά το βράδυ της Κυριακής, στο πλαίσιο διερεύνησης της επίθεσης που δέχτηκε ένας 28χρονος Βούλγαρος το μεσημέρι της ίδιας μέρας στην ευρύτερη περιοχή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, κατά την οποία ο ίδιος σκοτώθηκε και τραυματίστηκαν δύο ακόμα ομοεθνείς του.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από την Αστυνομία, πρόκειται για δύο ημεδαπούς άντρες ηλικίας 26 και 24 ετών που εμπλέκονται σε επίθεση κατά ομάδας ατόμων, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και οι τρείς προαναφερόμενοι αλλοδαποί και μία 26χρονη ημεδαπή γυναίκα εμπλεκόμενη σε τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη, κατά την εξέλιξη του επεισοδίου.

Σημειώνεται ότι έχει ενημερωθεί η Ιατροδικαστική Υπηρεσία προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια θανάτου του 28χρονου άντρα. Οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και άλλων ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο 28χρονος οπαδός που έπεσε νεκρός μετά από επίθεση χούλιγκαν!

Οργή έχει προκαλέσει ο άδικος θάνατος νεαρού οπαδού στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο δρόμο ύστερα από άγρια επίθεση που δέχθηκε από χούλιγκαν.

Ο 28χρονος, που έχασε το Σάββατο το απόγευμα άδικα τη ζωή του, είχε πάει στη Θεσσαλονίκη μαζί με ακόμη εννέα φίλους του από την Βουλγαρία για να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Σαββάτου ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Όλοι τους οπαδοί της Botev Plovdiv. Οι οπαδοί της βουλγάρικης Botev διατηρούν φιλικές σχέσεις με τους οπαδούς του Άρη, μιας και είναι "αδελφικές" ομάδες.

Το απόγευμα της Κυριακής οι δέκα Βούλγαροι οπαδοί κάθισαν για καφέ σε καφετέρια της οδού Μαρίας Κάλλας, απέναντι από το Μέγαρο Μουσικής. Φορούσαν καπέλα, κασκόλ και μπλούζες του Άρη.

Μια ομάδα είκοσι κουκουλοφόρων που κρατούσαν σιδερολοστούς, επιτέθηκε στην παρέα των Βούλγαρων. Ο 28χρονος προσπάθησε να ξεφύγει όμως οι κουκουλοφόροι τον έπιασαν και τον χτύπησαν αλύπητα. Τον άφησαν αιμόφυρτο στο οδόστρωμα. Διερχόμενη οδηγός δεν κατάλαβε τι είχε συμβεί και πέρασε πανικόβλητη με το όχημά της πάνω από το σώμα του άτυχου νεαρού. Ο Βούλγαρος οπαδός λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή. Μαζί του μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο δύο ακόμη οπαδοί της Botev και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Θρήνος για τον χαμό του 28χρονου οπαδού

Η είδηση του θανάτου του νεαρού Βούλγαρου έγινε σύντομα γνωστή στους οπαδούς της Botev Plovdiv.

Στη σελίδα της ομάδας στο Facebook αναρτήθηκε η φωτογραφία του με τη φράση: «Αναπαύσου εν ειρήνη». Εκατοντάδες οπαδοί άφησαν τα σχόλιά τους κάτω από την ανάρτηση. Τα περισσότερα είναι ευχές για την ψυχή του αδικοχαμένου νεαρού. Πολλά σχόλια ζητούν την τιμωρία των δραστών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share