Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αγρίνιο: Kατέθεσε υπέρ του ιερέα η μητέρα των κοριτσιών που τον κατήγγειλαν για βιασμό! Οι “γυμνές πλάτες” και η προφυλάκιση! (Video)

Παγωμένη είναι η κοινή γνώμη στο Αγρίνιο από την ιστορία με τον 49χρονο ιερέα

29 Ιουνίου 2021 15:59
Αγρίνιο: Kατέθεσε υπέρ του ιερέα η μητέρα των κοριτσιών που τον κατήγγειλαν για βιασμό! Οι “γυμνές πλάτες” και η προφυλάκιση! (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αίσθηση προκάλεσε μία κατάθεση στην υπόθεση του 49χρονου ιερέα από το Αγρίνιο, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος καθώς φέρεται να βίασε και να παρενοχλούσε σεξουαλικά στο παρελθόν δύο ανήλικα κορίτσια.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος Δημήτρης Νικάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους για τη μητέρα των κοριτσιών ότι «έχει καταθέσει ότι όσα ισχυρίζονται τα κορίτσια σε βάρος του ιερέα είναι ψευδή. Τα κορίτσια είναι στην υπηρεσία των ενεργειών του πατέρα και αυτός θέλει να εκδικηθεί τον ιερέα επειδή θεωρεί ότι για τη διάσπαση της εγγάμου συμβιώσεως με τη σύζυγό του, “πέτρα του σκανδάλου” είναι ο ιερέας. Αυτό όμως δεν το υποστηρίζει σήμερα αλλά από δεκαετίας».

Σημειώνεται, όπως αναφέρει το karvasaras.gr, ότι o ιερέας ο οποίος κατηγορείται για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και για τον βιασμό δύο ανήλικων κοριτσιών πριν από χρόνια, κρίθηκε προφυλακιστέος από ανακριτή και εισαγγελέα. Ενώπιον των αρχών κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα, ωστόσο αρνήθηκε να δεχθεί ερωτήσεις από την ανακρίτρια, αμφισβητώντας την εγκυρότητα της διαδικασίας.

Η υπεράσπιση εμμένει στο αίτημα ακύρωσης της προδικασίας για το αυτόφωρο αδίκημα, με τον δικηγόρο του να καταλογίζει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αγρινίου «σοβαρότατο νομικό ατόπημα» για το γεγονός ότι δεν έκανε δεκτό το αίτημα.

«Οι “γυμνές πλάτες” δεν είναι “γυμνά σημεία σώματος”»

Όπως ανέφερε ο κ. Νικάκης, οι «γυμνές πλάτες» και δεν είναι «γυμνά σημεία σώματος» καθώς δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν το αδίκημα της κατοχής παιδικής πορνογραφίας. «Δεν είναι πορνογραφικό υλικό γιατί είναι μέλος του σώματος που προδήλως, όπως αναφέρει η συγκεκριμένη ποινική διάταξη, δεν προκαλούν γενετήσια διέγερση», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως δήλωσε, «το κατηγορητήριο αναφέρει ότι βρέθηκαν 13 φωτογραφίες που απεικονίζουν το σώμα εν γένει περισσοτέρων ανηλίκων είτε γυμνές πλάτες θήλεων ανηλίκων. […] Το βούλευμα σήμερα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που εγώ δεν το καταλαβαίνω, απάλειψε τις λέξεις “γυμνές πλάτες” και αναγράφει, “περιλαμβάνεται φωτογραφικό υλικό το οποίο περιέχει φωτογραφίες που απεικονίζουν γυμνά σημεία σώματος ανηλίκων ατόμων θήλεων”».

Επίσης, ανέφερε ότι «οι φωτογραφίες δεν βρίσκονται στο λάπτοπ του ιερέα. Βρίσκονται στο λάπτοπ του κοριτσιού με όνομα Ιωάννα και της κουμπάρας του ιερέα. Δεν έχει καμία σχέση ο ιερέας. Όμως ακόμη και αν είχε ο ιερέας τις φωτογραφίες με τις γυμνές πλάτες, δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν το συγκεκριμένο αδίκημα. Δεν είναι πορνογραφικό υλικό γιατί είναι μέλος του σώματος που προδήλως, όπως αναφέρει η συγκεκριμένη ποινική διάταξη, δεν προκαλεί γενετήσια διέγερση».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share