Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κρήτη: Μηνύσεις και ΕΔΕ σε βάρος της αρνήτριας βρεφονηπιοκόμου

«Δεν φοράω μάσκα!» λέει η γυναίκα που συνελήφθη στο Ηράκλειο

29 Ιουνίου 2021 13:48
Κρήτη: Μηνύσεις και ΕΔΕ σε βάρος της αρνήτριας βρεφονηπιοκόμου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αναστάτωση έχει προκληθεί στο χωριό του δήμου Αρχανών Αστερουσίων στο Ηράκλειο της Κρήτης μετά τη σύλληψη βρεφονηπιοκόμου σε σταθμό στην περιοχή, καθώς αρνούταν να φορέσει μάσκα, παρά τις συνεχόμενες παρατηρήσεις που είχε δεχτεί. Η διευθύντρια του βρεφονηπιακού μάλιστα είχε φτάσει στο σημείο να της απαγορεύει την είσοδο καθώς δεν συμμορφωνόταν στα όσα της έλεγε!

Σύμφωνα με πληροφορίες εις βάρος της γυναίκας που συνελήφθη και της επιβλήθηκε το πρόστιμο των 300 ευρώ έχει ήδη διαταχθεί ΕΔΕ. Παράλληλα έχει κατατεθεί σε βάρος της μήνυση από τον Δήμο και τον Πρόεδρο του οργανισμού κοινωνικής αλληλεγγύης, στον οποίο υπάγεται ο βρεφονηπιακός σταθμός.

«Ιατρικές πράξεις γίνονται μόνο με συναίνεση μου. Δεν φοράω μάσκα!», φέρεται να είπε η γυναίκα που συνελήφθη από τους αστυνομικούς, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του protothema.gr η αρνητής της μάσκας έχει καταθέσει μήνυση και στη διευθύντρια του βρεφονηπιακού!

Η συγκεκριμένη γυναίκα φέρεται να ανήκει στην οργάνωση «Αντίσταση Τώρα - Αυτόχθονες Έλληνες» ενώ έχει καταθέσει και εξωδικα κατά του δημάρχου. «Έχει διαταραχθεί η λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού. Οι γονείς είναι στα κάγκελα και φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους. Ευτυχώς δεν είχαμε κανένα κρούσμα», τονίζουν πληροφορίες από την περιοχή.

Μηνύσεις και ΕΔΕ σε βάρος της αρνήτριας βρεφονηπιοκόμου

Το χρονικό της σύλληψης

Σύμφωνα με το creta24, πρόκειται για την ίδια εκπαιδευτικό που είχε και πριν λίγες ημέρες απασχολήσει τις Αρχές. Η νέα μήνυση σε βάρος της βρεφονηπιοκόμου έγινε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τη διευθύντρια του σταθμού, καθώς η βρεφονηπιοκόμος δεν ήθελε να φορέσει και πάλι μάσκα. Η ίδια φορούσε «ασπίδιο», όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, υποστηρίζοντας ότι έχει αναπνευστικά προβλήματα. Η σύλληψή της έγινε από άνδρες του Α.Τ Πύργου, ενώ της επιβλήθηκε και το πρόστιμο των 300 ευρώ.

Αναστάτωση είχε προκληθεί στις αρχές Ιουνίου από τη στάση της ίδιας βρεφονηπιοκόμου, η οποία δεν καταχωρούσε τη δήλωση self test στη σχετική πλατφόρμα. Πηγές ανέφεραν στο Creta24, πως η γυναίκα διαμαρτυρόταν καθημερινά, και μάλιστα έντονα, γιατί η διευθύντρια του βρεφονηπιακού σταθμού δεν της επέτρεπε να μπει στον χώρο, όπως ορίζει ο νόμος αφού δεν διέθετε την απαραίτητη βεβαίωση αρνητικού self test.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share