Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Καιρός σήμερα: Επιστρέφει ο εφιάλτης του καύσωνα ωστόσο ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για... καταιγίδες!

Που θα βρέξει σήμερα;

29 Ιουνίου 2021 07:13
Καιρός σήμερα: Επιστρέφει ο εφιάλτης του καύσωνα ωστόσο ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για... καταιγίδες!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα: Ξανά μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, μετά την προσωρινή μικρή υποχώρηση τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να αναμένονται υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, με μέγιστες έως τους 38-39 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Παράλληλα, θα υπάρξουν τοπικές βροχές στα βόρεια και κεντρικά ορεινά τμήματα τις θερμές ώρες της ημέρας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σήμερα Τρίτη προβλέπεται ηλιοφάνεια με υψηλές, για τέλος Ιουνίου, θερμοκρασίες, ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 17 έως 33 βαθμούς), 23 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 39 βαθμούς), 20 έως 38 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο έως τους 34 βαθμούς), 24 έως 34 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 36-37 βαθμούς στην Κρήτη, 24 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Καιρός σήμερα: Επιστρέφει ο εφιάλτης του καύσωνα ωστόσο ο Σάκης Αρναούτογλου

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και αρκετή ζέστη αναμένεται και στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια θα υπάρξει στη Θεσσαλονίκη και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Σάκης Αρναούτογλου: Καύσωνας… αλλά και καταιγίδες

Ο Σάκης Αρναούτογλου επισημαίνει ότι παρά τον καύσωνα με τις υψηλές θερμοκρασίες, σε ορισμένες περιοχές θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα, όπως καταιγίδες και μπόρες.

Ο γνωστός μετεωρολόγος μίλησε στην ΕΡΤ και τόνισε ότι η θερμοκρασία θα διατηρεί σε υψηλά επίπεδα, ενώ σε λίγες περιοχές θα σημειωθούν μπόρες, τοπικής μορφής.

«Η Τρίτη φαίνεται ότι θα ξεκινήσει πολύ καλύτερα από πλευράς σκόνης, σε σχέση με τις τελευταίες ημέρες. Αυτή έχει περιοριστεί πολύ πιο δυτικά. Η μέρα θα κυλήσει με πολύ καλή διαύγεια και ορατότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι και το απόγευμα, στα ηπειρωτικά από τα ορεινά της Πελοποννήσου, της Στερεάς, της Ηπείρου και της Μακεδονίας θα βγάλει κάποια σύννεφα. Δεν αποκλείεται να βγουν κάποιες τοπικές καταιγίδες. Στη Μακεδονία και την Θράκη υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουμε κάποιες σκόρπιες μπόρες και καταιγίδες, κυρίως στις ορεινές περιοχές. Κατά την διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσει ξαστεριά, ενώ όπου εκδηλωθούν φαινόμενα νωρίτερα, θα έχουν εξασθενήσει».

«Αυτό που έχει αλλάξει και θα παραμείνει τα επόμενα 24ωρα, είναι μια μικρή ενίσχυση του Βοριά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο στα 5 με 6 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα θα είναι 3 με 4 μποφόρ», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Επίσης, αναφέρθηκε στην Αττική και ο Σάκης Αρναούτογλου είπε ότι θα εκδηλωθεί «ηλιοφάνεια από την αρχή της ημέρας, αλλά με πρόσκαιρες ορεινές συννεφιές στα ορεινά. Το βράδυ θα επικρατεί ξαστεριά, με τους άνεμους να είναι 3 με 4 μποφόρ και την θερμοκρασία στους 23 με 36 βαθμούς Κεσλίου».

Ακόμη, για την Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία «η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια. Δεν θα έχουμε κάποια έντονα θολούρα όπως τις τελευταίες ημέρες. Στη Κεντρική Μακεδονία κάποια σύννεφα θα πυκνώσουν στη διάρκεια της ημέρας, όπως στο Κιλκίς και τις Σέρρες. Δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες και μπόρες, ενώ τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα είναι 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 23 και 34 βαθμών Κελσίου».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share