Κυριακή, 29 Μαΐου 2022

Μεγάλες φωτιές σε Πάρο και Τροιζήνα - Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις

27 Ιουνίου 2021 13:37
Μεγάλες φωτιές σε Πάρο και Τροιζήνα - Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεγάλες φωτιές έχουν ξεσπάσει τόσο στην Πάρο όσο και στο χωρίο Τροιζήνα της Πελοποννήσου, αφού ο καιρός λόγω της υψηλής θερμοκρασίας ευνοεί τις πυρκαγιές. Ωστόσο χθες φωτιά ξέσπασε χθες και σε φορτηγό στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

Φωτιά ξέσπασε στις 12:15 την Κυριακή στην περιοχή Κώστος, στην Πάρο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά κατακαίει χορτολιβαδική έκταση. Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν έξι οχήματα με τρεις πυροσβέστες, με τη συνδρομή υδροφόρων του Δήμου και εθελοντικές ομάδες. Παράλληλα, από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη.

Φωτιά σε χώρο στάθμευσης σκαφών στην Τροιζήνα. Φωτιά έχει ξεσπάσει στην Τροιζήνα και συγκεκριμένα μεταξύ Αγίου Γεωργίου και Άγιου Σωτήρα. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σημειώνεται σε οικοπεδικό χώρο που σταθμεύουν σκάφη και φωτιά έχουν πάρει δύο από αυτά. Προς το παρόν δεν έχει αναφερθεί επέκταση σε άλλο σημείο, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για άτομο που κινδυνεύει.

Τι κάνετε σε περίπτωση πυρκαγιάς

Η πιθανότητα να αντιμετωπίσουμε έστω και μία φορά στη ζωή μας πυρκαγία είναι μεγάλη, για αυτό το λόγο θα πρέπει να γνωρίζουμε έστω και τα βασικά για να βγούμε αλώβητοι από μια τέτοια περιπέτεια.

Πρώτος και κύριος παράγοντας είναι η ψυχραιμία, χωρίς αυτήν οι επιπτώσεις μπορούν να αποβούν μοιραίες. Δεύτερον, αλλά εξίσου σημαντικό, είναι να έχουμε τα απαραίτητα κατασβεστικά μέσα αλλά και να γνωρίζουμε πως αυτά λειτουργούν.Τρίτον και εξίσου κύριο είναι να γνωρίζουμε τι είναι η φωτιά και πως αυτή συμπεριφέρεται.

Παρακάτω βλέπουμε μερικές συμβουλές και τρόπους αντιμετώπισης για πυρκαγιές σε οικιακή κουζίνα που μας αφορούν όλους.

 • Κρατήστε μακριά τα σκεύη από τις εστίες και βεβαιωθείτε ότι η κουζίνα είναι κλειστή μετά το τέλος κάθε χρήσης.
 • Αν έχετε μικρά παιδιά κλείνετε την ασφάλεια της κουζίνας από τον ηλεκτρολογικό πίνακα.
 • Προμηθευτείτε τα κατάλληλα κατασβεστικά και προληπτικά μέσα π.χ. Πυροσβεστήρα, ανιχνευτές καπνού, πυραντοχές κουβέρτες κ.τ.λ.
 • Αν αντιληφθείτε εστία φωτιάς στην κουζίνα:
 • Προσπαθήστε να κρατήσετε την ψυχραιμία σας.
 • Κλείστε την κουζίνα ή την παροχή ρεύματος.
 • Αν έχετε κάποιο πυροσβεστικό μέσο χρησιμοποιήστε το έγκαιρα ή βρέξτε μια πετσέτα στραγγίξτε τη καλά και προσπαθήστε να καλύψετε τη φωτιά με αυτή.
 • Αν η φωτιά δεν σβήνει καλέστε την Πυροσβεστική στο 199 και απομακρυνθείτε από το χώρο.
 • ΠΟΤΕ δεν ρίχνουμε νερό σε φωτιά από λάδι.

Αν αντιληφθείτε εξωτερική εστία φωτιάς:

 • Θα πρέπει να είμαστε απο την πλευρά που έχει φορά ο άνεμος και οχι κόντρα στον άνεμο.
 • εφόσον υπάρχουν πυροσβεστήρες είναι προτιμότερο να ανοίγονται ταυτόχρονα όλοι μαζί και όχι ένας ένας το ίδιο ισχύει και για μάνικες νερού.
 • Αν η φωτιά δεν σβήνει καλέστε την Πυροσβεστική στο 199 και απομακρυνθείτε.

Γνώση και πρόληψη χρειάζονται ώστε να είναι κάποιος έτοιμος να προστατέψει την οικογένεια του και την περιουσία του.

Όλα τα σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με πυροσβεστήρες, πυρίμαχες κουβέρτες κλπ, όπου το κόστος τους είναι πολύ μικρό σε σχέση με αυτό που μπορεί να μας προσφέρουν.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share