Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στη Λάρισα: Νεκρή η δασκάλα που είχε εξαφανιστεί

Αγνοείτο η τύχη της για 26 μέρες

27 Ιουνίου 2021 13:30
Τραγωδία στη Λάρισα: Νεκρή η δασκάλα που είχε εξαφανιστεί
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Μια ανείπωτη τραγωδία έλαβε τόπο στη Λάρισα, καθώς η 76χρονη δασκάλα, Σοφία Σιώζου-Μπουκουβάλα, βρέθηκε νεκρή, έχοντας φύγει από το σπίτι της πριν από 26 μέρες.

Η άτυχη συνταξιούχος εκπαιδευτικός βρέθηκε νεκρή στην κεραμοσκεπή διώροφης κατοικίας, ακριβώς δίπλα από το σπίτι της, με μια άγρια δολοφονία επίσης να σοκάρει την περιοχή. Λόγω της ζέστης προκλήθηκε δυσοσμία με αποτέλεσμα γειτόνισσα, αναζητώντας την αιτία, να ανεβεί στην κεραμοσκεπή, όπου και εντόπισε το άψυχο σώμα της γυναίκας «σφηνωμένο» στην άκρη της σκεπής. Χρειάστηκε παρέμβαση πυροσβεστών της ΕΜΑΚ για να την απεγκλωβίσουν μέσω διπλανής κατοικίας, αποξηλώνοντας ακόμη και κεραμίδια της σκεπής.

Νεκρή η δασκάλα στη Λάρισα

Το χρονικό του τραγικού θανάτου

Υπενθυμίζεται πώς η 76χρονη έφυγε από το σπίτι της στις 8.30 το πρωί της 1ης Ιουνίου φορώντας πυτζάμες, ενώ λόγω της κατάστασής της. καθώς έπασχε από άνοια, η οικογένειά της είχε απευθύνει έκκληση για τον εντοπισμό της.

Η άνοια σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ίσως να είναι ο λόγος που η 76χρονη φαίνεται να μπέρδεψε την είσοδο του σπιτιού της με την είσοδο του διπλανού σπιτιού. Έτσι ανέβηκε στον δεύτερο όροφο και από εκεί βρέθηκε στην κεραμοσκεπή, για να εγκλωβιστεί τελικά σε μια άκρη της και να εντοπιστεί χθες σε προχωρημένη σήψη. Μετά τον απεγκλωβισμό της, ο σύζυγός της, μιλώντας στην «Ε» βρήκε το κουράγιο να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσοι συνέδραμαν αυτές τις ημέρες συμμετέχοντας στις έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας του.

Ο 12χρονος Σταύρος νίκησε τον θάνατο τρεις φορές - Το ατύχημα και η επέμβαση που τον έσωσε

Το 12χρονο παιδί ήταν το θύμα ενός σοκαριστικού ατυχήματος στη Λάρισα. Οι ελπίδες για το αγοράκι είχαν αρχίσει να χάνονται. Το χειρουργείο έμελλε να κρατήσει 20 ολόκληρες ώρες. Τα λόγια των γιατρών που έρχονται στο φως προκαλούν αίσθηση.

Η μαρτυρία για τον χειρουργό Παναγιώτη Σπύρου, που έδινε με πάθος μάχες για να σώσει τους ασθενείς του καθηλώνει.

«Έφτασα κατά τις 07.00 το πρωί στο χειρουργείο, ο Διευθυντής ήταν ήδη εκεί. Κάπνιζε το ένα τσιγάρο μετά το άλλο και όλα έδειχναν ότι δεν είχε κοιμηθεί ούτε λεπτό. Μιλούσε στο τηλέφωνο και φώναζε να έρθουν στο γραφείο του αναισθησιολόγοι, καρδιοχειρουργοί, αγγειοχειρουργοί, παιδοχειρουργοί και όποια ειδικότητα θα μπορούσε να βοηθήσει στο χειρουργείο που θα έκανε.

Ο χειρουργός Παναγιώτης Σπύρου

Εγώ φοιτήτρια χωμένη σε μια άκρη να μην πολυφαίνομαι και το μόνο που είχα στο μυαλό μου ήταν πως θα κατάφερνα να μπω στο χειρουργείο του, να δω τον θρύλο να ζωγραφίζει… Να αρπάξουν τα μάτια και τα αυτιά μου όσα περισσότερα μπορούσαν από τον Δάσκαλο. Ακόμη και σ’ αυτό όσο και μακριά από αυτόν κι αν ήμουν…

Εγώ έπαιζα με τις σκέψεις και αυτός είχε μαζέψει περίπου 20 γιατρούς και σαν στρατηγός ζωγράφιζε ανατομικά στοιχεία σε κόλλες Α4 και αφού χώρισε χειρουργούς και νοσηλευτές σε ομάδες, άρχισε να εξηγεί ποια ομάδα θα μπει πότε. Που και με ποιόν τρόπο στο μικρό σωματάκι του Σταύρου.

Ο Σταύρος λοιπόν 12 ετών. Την προηγούμενη το απόγευμα έπαιζε με τους φίλους του σε ένα γιαπί κάπου στην Λάρισα και για κακή του τύχη έπεσε και διαπέρασε το σώμα του από καρωτίδα μέχρι αορτή ένας αιχμηρότατος σωλήνας. Δεν θέλω να αναφερθώ σε άλλες περιγραφές της βλάβης και του τραύματος…

Ο 12χρονος Σταύρος νίκησε τον θάνατο τρεις φορές - Το ατύχημα και η επέμβαση που τον έσωσε

Άρχισε η μεγάλη περιπέτεια του. Από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Λάρισα…. Κατερίνη… ΑΧΕΠΑ…. Μέχρι που σχεδόν με τις τελευταίες του αναπνοές τον έφεραν μέσα στην νύχτα στο Παπανικολάου. Γιατί απλά, αν δεν μπορούσε να τον σώσει ο Σπύρου τότε δεν μπορούσε κανείς. Ο Διευθυντής λοιπόν χωρίς άλλη σκέψη έφτασε κι αυτός μέσα στην νύχτα για να κάνει αυτό που του έλεγε η συνείδησή του.

Το χειρουργείο του Σταύρου κράτησε πάνω από 20 ώρες. Η προσπάθειά υπεράνθρωπη απ’ όλους. Τι παιδί έφυγε τρεις φορές και το επανάφεραν άλλες τόσες. Ο Σπύρου με αλλοιωμένο από θυμό πρόσωπο αλλά απόλυτα συγκροτημένος φώναζε και έβριζε μέσα στο χειρουργείο “ΟΧΙ ΡΕ Π… ΧΑΡΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ…”.

Το χειρουργείο ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και το παιδί επέστρεψε μετά από μέρες στο σπίτι του. Ήταν το φινάλε μιας δραματικής ιστορίας, στην οποία ο χειρουργός κατέθεσε εκτός από τις γνώσεις του, την ίδια την ψυχή του.

Ο 12χρονος Σταύρος νίκησε τον θάνατο τρεις φορές

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share