Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καιρός: Ο καύσωνας «λιώνει» την χώρα για πολλές μέρες ακόμη - Έκτακτη προειδοποίηση Αρναούτογλου και Καλλιάνου για νέο κύμα

Μέχρι πότε θα... ψηνόμαστε;

27 Ιουνίου 2021 07:18
Καιρός: Ο καύσωνας «λιώνει» την χώρα για πολλές μέρες ακόμη - Έκτακτη προειδοποίηση Αρναούτογλου και Καλλιάνου για νέο κύμα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Καιρός σήμερα: Ο καύσωνας συνεχίζει να «λιώνει» την χώρα μας, με την τελευταία ημέρα του τρέχοντος κύματος να είναι σήμερα (27/6), αλλά ένα νέο να έρχεται πολύ σύντομα και ορισμένες πληθυσμιακές ομάδες να χρειάζονται μεγάλη προσοχή.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, από τα ανατολικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα στα κεντρικά και τα νότια, στα βόρεια όμως θα σημειώσει μικρή πτώση.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και το απόγευμα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 3 και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα από τα ανατολικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα παραθαλάσσια τμήματα και κατά τόπους στην Ήπειρο θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα ανατολικοί-βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

«Καμίνι» και την επόμενη εβδομάδα - Τι λένε Αρναούτογλου και Καλλιάνος

Τη Δευτέρα (28/6), σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μία μικρή πτώση στις ανατολικές-βορειοανατολικές περιοχές, ωστόσο αυτή η πτώση φαίνεται πως θα είναι ανεπαίσθητη.

Με λιακάδα θα κυλήσει η ημέρα και κάποια μόνο αραιά σύννεφα, τα οποία δεν αναμένεται να δώσουν κάτι παραπάνω.

Η θερμοκρασία ειδικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δε θα πέσει ούτε τις πρώτες πρωινές ώρες κάτω από τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Το μεσημέρι ο υδράργυρος θα φτάσει όπως και τις προηγούμενες ημέρες μέχρι και τους 41 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, επίσης, τις επόμενες ημέρες δεν αλλάζει τίποτα ως προς τα φαινόμενα, όμως η σκόνη θα εκτοπιστεί την Δευτέρα, ενώ την Τρίτη (29/6) αναμένεται νέα θερμή εισβολή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share