Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο δίχρονο κοριτσάκι που παρασύρθηκε από το Ι.Χ. του πατέρα της

Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία της

26 Ιουνίου 2021 16:46
Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο δίχρονο κοριτσάκι που παρασύρθηκε από το Ι.Χ. του πατέρα της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θεσσαλονίκη: Συγκλονισμένη είναι η κοινότητα στο χωριό Μεσημέρι Θεσσαλονίκης, έπειτα από το ατύχημα με θύμα ένα δίχρονο κοριτσάκι που παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο του πατέρα της και τώρα νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Ωστόσο σοκ προκαλούν και οι καταγγελίες για το νοσοκομείο του Αγρινίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr, το περιστατικό σημειώθηκε χθες, Παρασκευή, το μεσημέρι, τη στιγμή που ο πατέρας της δίχρονης κοπέλας προσπαθούσε να βγει από το πάρκινγκ του σπιτιού τους, ενώ η μικρή έπαιζε στην αυλή, με αποτέλεσμα να βρεθεί κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου.

Αμέσως έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε το κορίτσι και το μετέφερε εσπευσμένα στο «Ιποκράτειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Κατά πληροφορίες, νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) καθώς φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο δίχρονο κοριτσάκι που παρασύρθηκε από το Ι.Χ. του πατέρα της

Κατέληξε 21χρονη μέσα σε λίγες ώρες από πνευμονική εμβολή

Μία 21χρονη κοπέλα, κατέληξε την Παρασκευή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Η άτυχη κοπέλα μεταφέρθηκε εσπευσμένα από το σπίτι της στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου όπου και διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί πνευμονική εμβολή.

Δυστυχώς παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, η κοπέλα εξέπνευσε λίγο αργότερα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του cretapost, η τραγική αυτή εξέλιξη δεν σχετίζεται με τον κορωνοϊό. Ωστόσο σοκ προκαλεί και η είδηση ότι 34χρονος κρεμάστηκε μέσα στο Αστυνομικό Μέγαρο του Ηρακλείου.

Τα σημάδια που προειδοποιούν για πνευμονική εμβολή

Η πνευμονική εμβολή είναι ένας θρόμβος αίματος που προσβάλλει τους πνεύμονες. Τις περισσότερες φορές, αυτός ο θρόμβος προέρχεται από άλλη περιοχή του σώματος, προτού κολλήσει σε μία από τις αρτηρίες (απόφραξη) που τροφοδοτούν με αίμα τους πνεύμονες.

Οι παράγοντες που αυξάνουν τους κινδύνους ενός ατόμου για βαθιά φλεβική θρόμβωσης και πνευμονική εμβολή είναι:

  • Καρκίνος
  • Οικογενειακό ιστορικό (ένα στενό μέλος της οικογένειας με ιστορικό εμβολών)
  • Κατάγματα κνήμης ή ισχίου
  • Γενετικές διαταραχές της πήξης του αίματος, συμπεριλαμβανομένου του παράγοντα V-Leiden και των αυξημένων επιπέδων ομοκυστεΐνης
  • Ιστορικό καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου
  • Μείζονα χειρουργική επέμβαση
  • Παχυσαρκία
  • Καθιστικός τρόπος ζωής

Ηράκλειο: Κατέληξε 21χρονη μέσα σε λίγες ώρες από πνευμονική εμβολή

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share