Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Είναι έγκλημα»: Ανατροπή για το θάνατο του Σταύρου Δογιάκη!

Για ποιο λόγο η Αστυνομία δεν το κλείνει ως αυτοκτονία;

26 Ιουνίου 2021 12:06
«Είναι έγκλημα»: Ανατροπή για το θάνατο του Σταύρου Δογιάκη!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανατροπή έρχεται για το θάνατο του Σταύρου Δογιάκη, με τον ιατροδικαστή να έχει πει μεν πως πρόκειται για αυτοκτονία, αλλά τις Αρχές να ερευνούν την υπόθεση ως έγκλημα.

Σημειώνεται, πως η επίσημη αιτία θανάτου είναι αυτοκτονία, καθώς ο Σταύρος Δογιάκης φαίνεται πως αυτοπυροβολήθηκε δυο φορές, όπως προέκυψε από τη νεκροψία-νεκροτομή της σορού.

Συγκεκριμένα, από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε πως ο Δογιάκης έστρεψε το όπλο στο στήθος και πυροβόλησε, ωστόσο η πρώτη σφαίρα πέρασε δίπλα από την καρδιά προκαλώντας ένα διαμπερές τραύμα. Μάλιστα, τονίζεται πως θα μπορούσε να επιφέρει τον θάνατο, αλλά δεν μπορεί να προσδιοριστεί το χρονικό διάστημα. Τότε ο 53χρονος, ο οποίος είχε πάρει την απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του, φαίνεται πως έστρεψε το 9αρι όπλο στο κεφάλι του και να πυροβολήσει προκαλώντας τον ακαριαίο θάνατο με την δεύτερη σφαίρα.

Ωστόσο, ο ειδικός ερευνητής Μανώλης Σφακιανάκης ο οποίος είναι και φίλος της οικογένειας Δογιάκη, μίλησε στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα» και αποκάλυψε ότι η αστυνομία, παρά το πόρισμα του ιατροδικαστή, ερευνά την υπόθεση θανάτου του επιχειρηματία ως έγκλημα!

«Η Αστυνομία και η Ασφάλεια Αττικής αυτή τη στιγμή που μιλάμε, διερευνά την υπόθεση θανάτου του Σταύρου Δογιάκη ως έγκλημα. Το γνωρίζω από πρώτη πηγή ότι η αστυνομία το διερευνά ως έγκλημα. Άρα αυτοί που πιστεύουν ότι είναι μια αυτοκτονία, ας το αφήσουνε πιο πέρα αυτό. Η αστυνομία κάνει τη δουλειά της όπως πρέπει και όταν βγάλει επίσημο δελτίο ότι πρόκειται για αυτοκτονία, θα πειστώ και εγώ ο ίδιος. Αυτό που κάνει εντύπωση όμως είναι ένα. Πώς αυτός ο άνθρωπος μέσα σε πέντε μέρες άλλαξε χαρακτήρα, διάθεση, τα πάντα. Άρα το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι ένα. Γιατί τις τελευταίες 5 μέρες πριν τον θάνατό του άλλαξε η διάθεσή του; Ξέρω τα δύο αδέρφια 25 χρόνια, ποτέ δεν τους έχω δει σε κόντρες και μαλωμένους», είπε ο ίδιος.

Το «τρίγωνο» με τον αδελφό του και τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο - Ποιες οι επαφές τους το τελευταίο δίμηνο

Ανατροπή έρχεται για τον Σταύρο Δογιάκη, με την Αστυνομία να αναζητά στοιχεία για την αυτοκτονία του επιχειρηματία.

Ο 53χρονος, όπως αναφέρει και το ιατροδικαστικό πόρισμα, έβαλε τέλος στη ζωή του την Τρίτη (22/6) στην περιοχή Άη Γιάννης της Αγίας Παρασκευής με δύο σφαίρες: μια στο στήθος, η οποία προκάλεσε ένα διαμπερές τραύμα, και μια στο κεφάλι. Στο σπίτι του 53χρονου είχε βρεθεί ένα ακόμη σημείωμα, το οποίο παρέδωσε στην αστυνομία ο αδελφός του, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι Αρχές, που εξετάζουν την υπόθεση σε συνδυασμό με εκείνη των Γλυκών Νερών και όσα προκύπτουν για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Ο κύκλος του επιχειρηματία και η σχέση με τον αδελφό του

Ο Σταύρος Δογιάκης ήταν ένας άνθρωπος με χάρισμα στην επικοινωνία, αυτό ήταν και το βασικό συστατικό επιτυχίας της ταβέρνας που είχε γίνει σημείο συνάντησης για καλλιτέχνες, αθλητές, πολιτικούς, δημοσιογράφους κι επιχειρηματίες. Είχε έναν ευρύ κύκλο φίλων, γνωστών και συνεργατών, οι οποίοι έπεσαν από τα σύννεφα όταν έμαθαν για τον θάνατό του. Από τις μέχρι τώρα καταθέσεις δεν έχει διαμορφωθεί ένας «χάρτης» που να εξηγεί τον λόγο ή τους λόγους που ώθησαν τον Δογιάκη στο απονενοημένο διάβημα.

Πλέον, το βάρος των αρχών πέφτει στην αποκρυπτογράφηση του κινητού του τηλεφώνου. Μετά την άρση τηλεφωνικού απορρήτου προσδοκούν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα όπως: Ποιες είναι οι τελευταίες του κλήσεις; Τι μηνύματα είχε ανταλλάξει; Τι ραντεβού περιείχε η ατζέντα του τηλεφώνου; Το τελευταίο στίγμα του κινητού ανιχνεύεται στο Μαρούσι, πριν το κλείσει για πάντα. Είχε μήπως κάποιο ραντεβού στη συγκεκριμένη περιοχή και έμαθε κάτι που να επιδείνωσε την κατάπτωση των τελευταίων δύο μηνών; Επιπλέον, ελέγχονται εξονυχιστικά κάμερες ασφαλείας στα σημεία όπου εντοπίστηκε το στίγμα του, τόσο στην Αγία Παρασκευή, όσο και στο Μαρούσι.

Ο αδελφός του Σταύρου Δογιάκη, Νίκος, ήταν αυτός που πήγε στην αστυνομία όταν βρήκε το πρώτο σημείωμα με το οποίο τον αφήνει διαχειριστή της περιουσίας του. Εδώ προκύπτουν δύο ερωτήματα. Βάσει των όσων είπε ο Νίκος Δογιάκης, ο αδελφός του, του είχε πουλήσει το μερίδιό του στην επιχείρηση έναντι 650.000 ευρώ και είχε σχεδόν ολοκληρώσει μια επένδυση αντίστοιχου περίπου ύψους, φτιάχνοντας έναν χώρο στον Χολαργό. Αν τον αφήνει –με βάση το σημείωμα- διαχειριστή της περιουσίας του, προκύπτει ότι η αυτοκτονία αποφασίστηκε μετά τη μεταβίβαση του μεριδίου στον αδελφό του, μετά την απόφαση για το επόμενο επιχειρηματικό βήμα, μετά την υλοποίηση του βήματος αυτού και λίγο πριν από την ολοκλήρωσή του, οπότε και καλεί τον αδερφό του να το διαχειριστεί. Τα παραπάνω αποτελούν ένα ερώτημα. Το δεύτερο, είναι γιατί τον αφήνει διαχειριστή, αφού έτσι κι αλλιώς είναι δικαιωματικά κληρονόμος του. Δεν έχει γίνει γνωστό όλο το περιεχόμενο των δύο επιστολών, πέραν της διαρροής ότι ορίζει διαχειριστή τον αδερφό του και του ζητεί συγγνώμη. Θα μπορούσαν οι δύο αυτές επιστολές να επεξηγούν κι άλλους λόγους για τους οποίους μπορεί ο Σταύρος Δογιάκης να ζητεί συγχώρεση από τον αδερφό του, που είχαν, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, πολύ καλές σχέσεις; Μπορεί, για παράδειγμα, ο Σταύρος Δογιάκης να είχε κάποιο πρόβλημα που επέλεξε να μην το μοιραστεί με κανέναν, ούτε καν με τον αδελφό του και όταν αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του, να επέλεξε να του το αποκαλύψει με αυτόν τον τρόπο;

Τι απασχολούσε τον Σταύρο Δογιάκη;

Άνθρωποι που γνώριζαν χρόνια τον επιχειρηματία, μιλούν για μία εμφανή κατάπτωσή του, τους τελευταίους δύο μήνες, που άγγιζε τα όρια της παραίτησης. Ενδεικτικό είναι αυτό που λένε φίλοι του, πως είχε χάσει κιλά, ενώ δεν πήγαινε ούτε στο γυμναστήριο, που μετά την επιχείρησή του ήταν η αγαπημένη ασχολία του. Οι μαρτυρίες ανθρώπων που ήξεραν τον επιχειρηματία χωρίζονται σε δυο γενικές κατηγορίες. Αρχικά, υπάρχουν μαρτυρίες που μιλούν για έναν άνθρωπο ο οποίος είχε μια δομημένη καθημερινότητα με τις δουλειές και τα ενδιαφέροντά του και δεν προέκυπτε από πουθενά κάτι που να τον αναγκάζει να την διαφοροποιήσει (είχε πάει σε έναν γάμο την Κυριακή, έστειλε μήνυμα να δει αν η μητέρα του πήρε την φαρμακευτική της αγωγή κ.α.). Υπάρχουν όμως και αυτοί που κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που το τελευταίο διάστημα έμοιαζε προβληματισμένος, φορτισμένος, σκεπτικός. Κάποιοι μίλησαν και για την ανάγκη του Δογιάκη να ζητήσει ψυχολογική στήριξη, πληροφορία που δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής. Υπήρξε μαρτυρία που στάθμισε ως πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας, που αγαπούσε τη γυμναστική, είχε καιρό να πάει στο γυμναστήριο. Όλες οι τοποθετήσεις και οι απόψεις διαμορφώνουν μια γενική εικόνα, που όμως δεν απαντά στο καίριο ερώτημα «τι οδήγησε τον Σταύρο Δογιάκη στον θάνατο;». Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν τα ευρήματα μετά την άρση τηλεφωνικού απορρήτου και η κατάθεση του αδελφού του, ο οποίος συνεργάζεται ήδη με τις αρχές και είναι το πρόσωπο που βάσει της σχέσης που είχαν, μπορεί να γνωρίζει κάτι παραπάνω.

Αποκάλυψη για τις κινήσεις του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Ανατριχιαστικές είναι οι αποκαλύψεις που συνεχίζουν να έρχονται γύρω από την δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς και των κινήσεων του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Τι έψαχνε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, 10 μέρες πριν την δολοφονία της γυναίκας του;

Όπως αποδεικνύεται ο δολοφόνος της Καρολάιν δέκα ακριβώς μέρες πριν το φονικό σχεδίαζε πάρτι για γενέθλια του παιδιού. Ενα μήνα μετά, στις 3 Ιουνίου, η Λυδία θα έκλεινε ένα χρόνο ζωής!

Αυτό προκύπτει από τις κινήσεις του στο «Pinterest» όπου αναζητούσε ιδέες για το πώς θα ετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα τη γιορτή αυτή, που φυσικά δεν έγινε ποτέ.

Συγκεκριμένα την 1η Μαΐου ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αποθήκευσε στο λογαριασμό του στο instagram τη διεύθυνση ενός καταστήματος στο ebay που πουλάει είδη πάρτυ, προσκλήσεις, μπαλόνια κλπ. Η φωτογραφία του pin, με πάρτυ των πρώτων γενεθλίων, ειναι χαρακτηριστική. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η μοναδική κίνηση του Μπάμπη στο pinterest. Δεν αποκλείεται να άνοιξε το λογαριασμό για αυτό το σκοπό.

Ο Μπάμπης ακολουθούσε μόνο ένα άτομο στο Pinterest και αυτό ήταν η Καρολάιν, η οποία ήταν ενεργή για περισσότερο καιρό. Συγκεκριμένα το είχε χρησιμοποιήσει για να πάρει ιδέες για το γάμο τους. Η Καρολάιν ακολουθούσε 8 λογαριασμούς απο τους οποίους μόνο του Μπάμπη είναι προσωπικός. Οι υπόλοιποι είναι εταιρικοί (πχ η εταιρεία που οργάνωσε το γάμο τους στην Πορτογαλία).

Προκαλεί ανατριχίλα το γεγονός οτι 10 μόλις μέρες πριν απο τη δολοφονία που σόκαρε την Ελλάδα, και όχι μόνο, ο 32χρονος πιλότος έψαχνε πως να οργανώσει το καλύτερο πάρτυ για το παιδί τους.

Το στοιχείο αυτό δεν αποκλείεται να βρίσκεται ήδη στα στοιχεία της δικογραφίας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share