Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μονή Πετράκη: «Δεν ήξερα ότι θα κάνω κακό» - Ζήτησε συγγνώμη ο 37χρονος ιερέας

Σε τι κατάσταση βρίσκονται οι Μητροπολίτες που δέχθηκαν την επίθεση με βιτριόλι;

24 Ιουνίου 2021 19:36
Μονή Πετράκη: «Δεν ήξερα ότι θα κάνω κακό» - Ζήτησε συγγνώμη ο 37χρονος ιερέας
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σε απολογία για την αποτρόπαια πράξη του να ρίξει βιτριόλι σε όσους παρευρίσκονταν στην εκδίκαση για την καθαίρεσή του, προχώρησε ο 37χρονος ιερέας, που φάνηκε... να τα γυρίζει σε σύγκριση με όσα είπε στους αστυνομικούς.

Εξερχόμενος λοιπόν από τον εισαγγελέα και καθώς τον οδηγούσαν στον ανακριτή, ο 37χρονος που επιτέθηκε με το καυστικό υγρό στο Συνοδικό Δικαστήριο στη Μονή Πετράκη, υποστήριξε χαρακτηριστικά:

«Δεν ήξερα ότι θα κάνω κακό ζητώ συγγνώμη τα υπόλοιπα θα τα πει ο δικηγόρος μου».

Ποια η κατάσταση των Μητροπολιτών που δέχθηκαν την επίθεση;

Εξιτήρια από τα νοσοκομεία στα οποία διακομίστηκαν έλαβαν οι έξι μητροπολίτες που δέχθηκαν επίθεση με καυστικό υγρό στη Μονή Πετράκη, από τον 37χρονο ιερέα.

Για περαιτέρω νοσηλεία και αντιμετώπιση στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων παρέμεινε στο ΚΑΤ ο Αρχιμανδρίτης- Γραμματέας Συνοδικού, ο οποίος έφερε σοβαρότερο έγκαυμα δέρματος τραχήλου και οπισθοωτιαίας χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γ.Ν.Α «Λαϊκό», στο νοσοκομείο διακομίστηκαν στις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης με ΕΚΑΒ οι μητροπολίτες Γουμενίσσης, Κηφισίας, Δρυινουπόλεως-Κονίτσης και Κασσανδρείας, οι οποίοι εξετάστηκαν αρχικά από την Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου και βρέθηκαν να έχουν ήπια βλάβη του κερατοειδούς για την οποία έλαβαν την δέουσα αγωγή.

Μετέπειτα εκτιμήθηκαν από την Πλαστική Χειρουργική και βρέθηκαν να έχουν περιορισμένα εγκαύματα στο πρόσωπο και στα άνω άκρα για τα οποία έλαβαν την κατάλληλη αγωγή.

Και οι τέσσερις μητροπολίτες έλαβαν εξιτήρια σήμερα, 24/6/2021, ενώ θα πραγματοποιηθεί επανεξέταση το Σάββατο 26/6/2021 του Μητροπολίτη Κηφισίας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΑΤ, οι μητροπολίτες Άρτης, Γλυφάδας και Ζακύνθου έφεραν ελαφρά εγκαύματα δέρματος, τους δόθηκε ιατρική φροντίδα από το εξειδικευμένο προσωπικό της Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου και έλαβαν εξιτήριο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share