Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021

Μονή Πετράκη: Στην Ευελπίδων χωρίς ράσα ο ιερέας που επιτέθηκε με βιτριόλι - Μαρτυρίες και ντοκουμέντα που σοκάρουν για τη ζωή του

Ζητά ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη μετά από όσα έκανε

24 Ιουνίου 2021 18:48
Μονή Πετράκη: Στην Ευελπίδων χωρίς ράσα ο ιερέας που επιτέθηκε με βιτριόλι - Μαρτυρίες και ντοκουμέντα που σοκάρουν για τη ζωή του
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Στην Ευελπίδων οδηγήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (24/6) ο ιερέας, που επιτέθηκε με βιτριόλι στην εκδίκαση της υπόθεσής του στη Μονή Πετράκη, με τον ίδιο να μην φορά ράσα, μιας κι έχει καθαιρεθεί.

Nα σημειωθεί ότι ο συνήγορος του 37χρονου ιερέα δηλώνει ότι θα ζητήσει τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης γιατί ο ίδιος επικαλείται σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, έχοντας μάλιστα οδηγηθεί στο Δρομοκαΐτειο.

Ο... βίος και η πολιτεία του - Πότε άρχισε να γίνεται επιθετικός

Συγγενείς και γείτονες του 37χρονου ιερέα, κάνουν λόγο για ένα παιδί που στην πορεία έγινε επιθετικό και κάτι παραπάνω από δύσκολο, κυρίως όπως μας λένε από βιώματα σκληρά, που είχε μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Για ορισμένους γείτονες του 37χρονου η χθεσινή επίθεση με καυστικό υγρό, έχει τις ρίζες της, στα παιδικά του χρόνια. Ο 37χρονος πήρε από παιδί την απόφαση να γίνει ιερέας, αφού όπως έλεγε στο στενό του περιβάλλον η εκκλησία ήταν για εκείνον το μοναδικό καταφύγιο για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Με το πέρασμα των χρόνων όμως, η συμπεριφορά του, τον οδηγεί σε συγκρούσεις. Τα επεισόδια αρχίζουν πολύ γρήγορα να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Μέσα σε λίγα χρόνια ο χαρακτήρας του αλλάζει. Το συνεσταλμένο παιδί που μεγάλωσε σε αυτή τη γειτονιά, έχει γίνει ένας οξύθυμος άντρας, που πρωταγωνιστεί σε επεισόδια και κάνει κινήσεις που βάζουν σε σκέψεις.

Ανάλογες αντιδράσεις για την πορεία του, και στον τόπο καταγωγής του, στις Σέρρες. Οι πρώτες κατηγορίες που ακούγονται τον στοχοποιούν και τον απομονώνουν…Κανείς όμως δεν περίμενε όλα όσα έγιναν στη Μονή Πετράκη.

Κανείς δεν φανταζόταν ότι ο 37χρονος ιερέας θα έφτασε στο σημείο να απειλήσει με αυτό τον τρόπο ανθρώπινες ζωές. Η δική του, όπως επιμένουν εκείνοι που τον έζησαν από παιδί, βγήκε άγαρμπα από τη σωστή ρότα της, χωρίς ο ίδιος να φταίει για το παραμικρό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share