Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021

Βασιλιάς ο Σκλαβενίτης: Χίλια μπράβο! Νέος απίστευτος μισθός σε υπαλλήλους και bonus!

Αφεντικό για φίλημα!

24 Ιουνίου 2021 12:31
Βασιλιάς ο Σκλαβενίτης: Χίλια μπράβο! Νέος απίστευτος μισθός σε υπαλλήλους και bonus!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ποιος ο απίστευτος μισθός σε υπαλλήλους από τον Σκλαβενίτη;

Ο Σκλαβενίτης φαίνεται να είναι ένας από τους πιο καλοπληρωτές στην αγορά, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει τελευταία. Και αυτό σύμφωνα με τη νέα σύμβαση που αυξάνει τον μισθό σε υπαλλήλους του.

Με βάση τη νέα σύμβαση του Σκλαβενίτη:

  • Αυξάνονται οι μισθοί για 3.500 εργαζομένους που ήταν χαμηλόμισθοι
  • Διατηρούνται οι μισθοί 16.500 εργαζομένων
  • Αναπροσαρμόζονται οι μισθοί σε περίπου 700 υψηλόβαθμα στελέχη

Για τους τελευταίους προβλέπεται η κατοχύρωση μέρους της υφιστάμενης εταιρικής παροχής ως τακτικής αποδοχής ενώ το υπόλοιπο μέρος της παροχής, συνδέεται με πρόγραμμα επιβράβευσης (bonus) από τον Σκλαβενίτη.

Επιπλέον, με βάση τη νέα σύμβαση δεν επηρεάζονται οι μισθοί όσων στελεχών Σκλαβενίτη αμείβονται με ποσά κάτω των 1.700 ευρώ αλλά και οι μισθοί των στελεχών που λαμβάνουν έως 2.000 και εργάζονται στα καταστήματα, καθώς θεωρούνται πως βρίσκονται στην “πρώτη γραμμή του πυρός”.

Βασιλιάς ο Σκλαβενίτης

Πηγές προσκείμενες στην εταιρεία ανέφεραν στο mononews.gr, πως με τη νέα σύμβαση του Σκλαβενίτη καθιερώνεται ένα ενιαίο σύστημα απολαβών, δίκαιο για όλους, το οποίο, όπως λένε, οδηγεί στον εξορθολογισμό των αμοιβών των περίπου 21.000 εργαζομένων της αλυσίδας.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων Σκλαβενίτη δηλώνουν ικανοποιημένοι χαρακτηρίζοντας τη νέα σύμβαση και τον μισθό τους καλή δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στην υπόλοιπη αγορά.

Καθώς όπως λένε πέραν των επιδομάτων γάμου και τρίτου παιδιού (60 ευρώ και 50 ευρώ αντίστοιχα), κατοχυρώνει τον κατώτατο μισθό στα 860 ευρώ καθώς και πρόγραμμα επιβράβευσης.

Σκλαβενίτης: Η ιστορία της αυτοκρατορίας που χτίστηκε βήμα – βήμα

Η επιχείρηση του Σκλαβενίτη χτίστηκε βήμα-βήμα και πλέον αποτελεί τον… γαμπρό και όχι τη νύφη στις εξαγορές. Η εκ Λευκάδος οικογένεια Σκλαβενίτη ξεκινάει από το 1920 με μια εταιρεία εισαγωγών ξυλείας κι εξαγωγών κρασιών. Το 1936 η οικογένεια καταστρέφεται οικονομικά, μετά από ένα ατύχημα σε μεγάλη παρτίδα εμπορευμάτων που αποστέλλονταν στο εξωτερικό. Οι ατυχίες οδήγησαν τον Γεράσιμο Σκλαβενίτη στην Αθήνα. Η κατοχή, βρίσκει την οικογένεια σε δεινή οικονομική κατάσταση και το 1942 πεθαίνουν μέσα στην ανέχεια και οι δύο γονείς.

Η ιστορία συνεχίζεται όταν τα παιδιά, ο Γιάννης και ο Σπύρος Σκλαβενίτης θα αρχίσουν τη δραστηριότητά τους στο εμπόριο και στα τέλη της δεκαετίας του ’40 ξεκίνησαν να διαθέτουν κεχρί, κανναβούρι, καθώς και είδη πρώτης ανάγκης στην Κεντρική Αγορά.

Σκλαβενίτης: Η ιστορία της αυτοκρατορίας που χτίστηκε βήμα – βήμα

Τα δύο αδέλφια Σκλαβενίτη στρέφονται στο εμπόριο ειδών μπακαλικής και μπαχαρικών, ενώ το 1950 γνωρίζονται με τον μικρασιατικής καταγωγής Μιλτιάδη Παπαδόπουλο. Το 1954 οι τρεις φίλοι προχωρούν στη δημιουργία της Σκλαβενίτης & Σία με έδρα τα Πετράλωνα κι αντικείμενο τη χονδρική πώληση τροφίμων.

Το 1967 ιδρύουν την πρώτη εταιρεία τηλεφωνικών παραγγελιών στην Ελλάδα, την ΤΗΛΕΞΥΠ – η πρώτη εταιρεία delivery στη χώρα. Ο πρωτοποριακός χαρακτήρας της και η διάθεση προϊόντων αρίστης ποιότητας σε τιμές χονδρικής συνέβαλαν στην εξάπλωση της φήμης της, με αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα να δέχεται παραγγελίες σχεδόν από κάθε γωνιά της Αττικής. Η επιτυχία της ΤΗΛΕΞΥΠ τούς ώθησε το 1969 στη δημιουργία του πρώτου καταστήματος λιανικής και εν συνεχεία, το 1971, στην ίδρυση του πρώτου σούπερ μάρκετ, στο Περιστέρι (Λεωφόρος Κηφισού 80), εκεί όπου σήμερα βρίσκονται οι κεντρικές εγκαταστάσεις τους.

Το 1993 έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Σκλαβενίτης και το 2006 ο Σπύρος. Την ίδια χρονιά σημειώθηκαν σημαντικές αλλαγές στη διοίκηση της εταιρείας. Είχε προηγηθεί έναν χρόνο νωρίτερα, όπως λέγεται, πρόταση εξαγοράς από πολυεθνικό όμιλο ύψους 400 εκατ. ευρώ. Μάλιστα τότε τα παιδιά του Σπύρου Σκλαβενίτη χρειάστηκαν στήριξη με νέα κεφάλαια για να εξαγοράσουν τις μετοχές των εξαδέλφων τους. Αυτή τη βρήκαν από τον Νίκο Μαμιδάκη της Jet Oil, ο οποίος συμμετέχει στο ΔΣ της εταιρείας.

Σκλαβενίτης: Η ιστορία της αυτοκρατορίας που χτίστηκε βήμα – βήμα

Σημειώνεται ότι σύζυγος του Γεράσιμου Σκλαβενίτη, είναι η Αννα Μαμιδάκη, κόρη του Νίκου Μαμιδάκη, η οποία δημιούργησε την εταιρεία παιδικού ενδύματος «Look @t me» αξιοποιώντας τις γνώσεις της στον χώρο της μόδας καθώς πριν από τον γάμο της διηύθυνε μαζί με τη μητέρα της τον οίκο μόδας Escada.

Σήμερα η Μαρία Σκλαβενίτη είναι η πρόεδρος της Ι. & Σ. Σκλαβενίτης ΑΕΕ, ενώ ο Στέλιος έχει τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος σύμβουλου. Ο Γεράσιμος Σκλαβενίτης είναι ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου και έχει αναλάβει κυρίως το διοικητικό κομμάτι.

Μέχρι και σήμερα η επιχείρηση ξεχωρίζει για τις… οικογενειακές σχέσεις με τους εργαζόμενους. Παρά την οικονομική ύφεση των τελευταίων έξι ετών η επιχείρηση δεν προχώρησε σε μείωση μισθών και μαζικές απολύσεις.

Ταυτόχρονα επέλεξε να μην ανοίγει τις Κυριακές, όπως κάνουν άλλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και σε γενικές γραμμές οι σχέσεις με τους εργαζόμενους είναι σε οικογενειακό επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι ταυτίζουν τον εργασιακό τους βίο με την οικογένεια, ενώ πολλά στελέχη αναδείχθηκαν μέσα από την εταιρία και ανέλαβαν θέσεις ευθύνης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share