Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Άνδρος: Αφίξεις ρεκόρ στο νησί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Κάλεσμα του δήμου Άνδρου στους Αθηναίους

24 Ιουνίου 2021 08:23
Άνδρος: Αφίξεις ρεκόρ στο νησί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν στην Άνδρο οι Έλληνες επισκέπτες το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αφού σύμφωνα και με τα στοιχεία του λιμεναρχείου, η κίνηση του τριημέρου «άγγιξε» τα επίπεδα του 2019, ενώ τα οχήματα αυξήθηκαν κατά 7,79% σε σχέση με το τριήμερο της προπέρσινης τουριστικής σεζόν-ρεκόρ.

Την ίδια στιγμή, ο δήμος Άνδρου ξεκίνησε νέα καμπάνια προβολής του νησιού στους σταθμούς του Μετρό και τα αστικά λεωφορεία της Αττικής. Συγκεκριμένα ήδη από τις 22 Ιουνίου και για έναν μήνα η Άνδρος τρέχει εκτεταμένο διαφημιστικό πρόγραμμα προβολής σε δρόμους της Αθήνας, όπως Σύνταγμα, Ακαδημία και Πολύγωνο και που εκτείνονται μέχρι τη Γλυφάδα, την Κηφισιά, το Παλαιό Φάληρο, το Ελληνικό και τον Πειραιά. Παράλληλα, θα «τρέχει» και καμπάνια για 14 ημέρες στους σταθμούς του Μετρό Αττικής.

Καμπάνια επικοινωνίας «τρέχει» ο δήμος Άνδρου στην Αθήνα

Σλόγκαν της φετινής δράσεις, «οι αντιθέσεις μας το αντίδοτο σας», ο δήμος Άνδρου επιχειρεί να προσεγγίσει το κοινό της Αθήνας. Με συνθήματα όπως «Μικρά ταξιδιωτικά μυστικά, μια μεγάλη αγκαλιά» και «Αφήστε τα όλα πίσω, γιατί θα τα έχετε όλα μπροστά σας», το πρόγραμμα προβολής αναφέρεται μεταξύ άλλων στη διάκριση της Άνδρου ως το καλύτερο μυστικό νησί της Ευρώπης από τους Sunday Times και στην ανάδειξη της από τους New York Times ως ένα από τα 52 αυθεντικά μέρη του πλανήτη που θα ερωτευτεί ο ταξιδιώτης το 2021, όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση.

Για την Άνδρο η καλύτερη διαφήμιση εξακολουθεί να πηγάζει στα χαμόγελα των χιλιάδων ταξιδιωτών που αναχώρησαν μετά το εορταστικό τριήμερο έχοντας στις «αποσκευές» τους αναμνήσεις από ξεκούραστες, ασφαλείς και αναζωογονητικές διακοπές στο νησί» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Άνδρου, Νίκος Μουστάκας.

Άνδρος: Αυτά είναι τα κορυφαία στέκια για φαγητό εάν επιλέξεις το νησί για τις καλοκαιρινές σου διακοπές!

Στο πιο αρτιστίκ και ανατρεπτικό νησί των Κυκλάδων θα χορτάσετε με φουρτάλιες και ντόπια κρέατα σε μπαλκόνια του Αιγαίου.

Εδώ θα επιστρέφετε κάθε φορά που ξεχνάτε το ωραίο και το νόστιμο. Δοκιμάστε τις καλύτερες γεύσεις της Άνδρου στα εστιατόρια και τις ταβέρνες που ακολουθούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η τραγική ιστορία πίσω από τις απάνθρωπες επιθέσεις του γιου του Κώστα Πρέκα!

Cyclades Restaurant


To εστιατόριο του ξενοδοχείου «Περράκης» είναι ένα από τα δημοφιλέστερα του νησιού. Λιτό και στιλάτο μάς υποδέχεται σε μια δροσερή βεράντα με υπέροχη θέα στη θάλασσα. Η ατμόσφαιρα πιο ανάλαφρη το μεσημέρι, γίνεται ιδιαίτερα ρομαντική τα βράδια κάτω από τα αστέρια. Δοκιμάστε ντόπιους μεζέδες όπως φουρταλοκεφτέδες, την αγαπημένη καρμπονάρα στην ανδριώτικη εκδοχή της με βολάκι και λούζα, ριζότο με λαχταριστά οστρακοειδή ή τρυφερό ψαρονέφρι με σάλτσα από ανδριώτικο κρασί. Κυπρί, τηλ.: 22820 71456, www.hotelperrakis.com, από €18 το άτομο (κεντρική φωτο)

Ενδοχώρα


Πολύ όμορφος χώρος στον κεντρικό πεζόδρομο της Χώρας με πρωτότυπα πιάτα, φτιαγμένα με τοπικά προϊόντα. Εδώ, η παραδοσιακή κουζίνα συναντά την εμπνευσμένη μοντέρνα προσέγγιση. Δοκιμάστε τη φάβα τους, τα στριφτάρια με γαρίδες και κολοκυθάκι, τη γαριδομακαρονάδα, αλλά και τις σαλάτες τους που είναι όλες πολύ νόστιμες και πρωτότυπες. Για επιδόρπιο ζητήστε το παγωτό “σουμάδα”. Αγορά, Πεζόδρομος, Χώρα, τηλ.: 22820 23207, www.endochora.com, από €15 το άτομο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καιρός: 40αρια για ακόμα μια ημέρα! Πόσο θα κρατήσει ο καύσωνας;

Νόνας


Βρίσκεται σε μια ήσυχη γωνιά, στην άκρη της προβλήτας. Δυνατό του χαρτί τα ψάρια και τα θαλασσινά που ξεφορτώνει το καΐκι της οικογένειας. Σουπιές κρασάτες, νόστιμα σαγανάκια, πίτες, ριζότο με θαλασσινά και μύδια αχνιστά, από τα καλύτερα πιάτα του μενού. Οι φανατικοί του θαμώνες λένε πως έχει τον καλύτερο αατακό στο νησί. Πλακούρα, Χώρα, τηλ.: 22820 23577, από €18 το άτομο.

Το Μπαλκόνι του Αιγαίου


Στα τραπεζάκια του διάσημοι και μη επισκέπτες γίνονται ένα για να γευτούν τα σπιτικά μαγειρευτά του και να απολαύσουν την υπέροχη θέα του. Κόκορας κρασάτος με σπιτικά ζυμαρικά, ψητό γουρουνόπουλο σκέτο λουκούμι αλλά και φημισμένη φουρτάλια. Το ψωμί είναι δικό τους και οι σαλάτες φτιάχνονται με λαχανικά από το περιβόλι τους. Άνω Απρόβατο, τηλ: 22820 42064, από €15 το άτομο.

Ο Κόσσης


Η οικογενειακή ταβέρνα-ψησταριά του Κόσση, must στέκι για κρεατοφαγία στο νησί, βρίσκεται στον Άνω Φελό, δέκα λεπτά από το λιμάνι του Γαυρίου. Εδώ θα έρθετε για πενταντόστιμα ψητά στα κάρβουνα, κατσικάκι στη λαδόκολλα και κοκκινιστό κόκορα με μακαρόνια. Άνω Φελός, τηλ. 6972002975, από €15 το άτομο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πως και γιατί έφτασε ο γιος του Πέρκα να μισεί τις γυναίκες! Ο ρόλος του πατέρα του...

Στου Ζοζέφ


Η κυρία Κατερίνα μετέτρεψε το παλιό μπακάλικο-καφενείο του παππού σε ταβερνάκι με καταπράσινη αυλή. Αυθεντική κουζίνα με αγαπημένα πιάτα όπως σκορδομακάρονα, κολοκυθοκεφτέδες, ριγανάτο κατσικάκι στο φούρνο που λιώνει στο στόμα και φυσικά ανδριώτικη φρουτάλια που μοσχοβολά μαντζουράνα. Πιτροφός, τηλ.: 22820 51050, από €15 το άτομο.

Γιαννούλης
Ταβέρνα που προτιμούν κυρίως οι ντόπιοι και αυτό λέει πολλά. Για σχεδόν μισό αιώνα σερβίρει τις ντόπιες νοστιμιές όπως κοκκινιστός κόκορας με χοντρό μακαρόνι, φρουτάλια με χωριάτικα λουκάνικα που φτιάχνουν στην ταβέρνα, ντολμάδες με αμπελόφυλλα, αγκινάρες με κουκιά, αλλά και οι φημισμένες μελιτζάνες της γιαγιάς με σάλτσα και τυρί στο φούρνο. Φινάλε με γλυκό του κουταλιού περγαμόντο ή λεμόνι, εκτός αν βρείτε σπιτικό γαλακτομπούρεκο και καρυδόπιτα. Άγιος Πέτρος, τηλ: 22820 71385, από €15 το άτομο.

Λιθοδομή
Πάνω στη παραλία στο Κόρθι, σε ένα ανακαινισμένο εκατόχρονο σπίτι θα φάτε σαν βασιλιάδες. Φρουτάλια, μελιτζανοσαλάτα με καρύδι και καλαμάρι σχάρας με γέμιση από κεφαλοτύρι οι επιλογές μας. Ολόφρεσκα και εξαιρετικά ψημένα τα ψάρια και τα θαλασσινά. Απολαύστε το δείπνο σας στο ρομαντικό πριβέ μπαλκόνι με θέα το πέλαγος. Κόρθι, τηλ: 22820-61130, από €15 το άτομο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Για εγκεφαλικό! Η Σπυροπούλου με ανύπαρκτο στρινγκ και τέλεια "πίσω"όψη! (Photos)

Ό, τι Καλό
Δίπλα στη θάλασσα, με θέα τον γραφικό κόλπο του Μπατσί, θα σας περιμένουν φρεσκομαγειρεμένα φαγητά, ψάρια και θαλασσινά, τέλεια αστακομακαρονάδα-όταν φτάνουν φρέσκοι αστακοί- και πολλοί και διαφορετικοί μεζέδες, όλοι δικοί τους παραγωγής και έμπνευσης. Από τα κυρίως, ξεχωρίσαμε το μοσχαράκι στάμνας. Για τους μερακλήδες, σερβίρεται κόκορας κρασάτος με μακαρονάδα με μπόλικη κόκκινη σάλτσα, απ’ αυτή που βάφει. Μπατσί, τηλ: 22820 41287,από €15 το άτομο.

Ασημόλευκα
Βρίσκεται σε απομακρυσμένο χωριό αλλά η κουζίνα του και η πανοραμική θέα στη Χώρα από την ευρύχωρη βεράντα του αποζημιώνουν. Στο πρώην καφενείο θα βρείτε εξαιρετικά κρεατικά όπως σπιτικά λουκάνικα, κατσίκι με φασολάκια και κόκορα κρασάτο. Η ταβέρνα λειτουργεί όλο το χρόνο. Οι λάτρεις των ψαρικών θα πρέπει να ειδοποιήσουν από την προηγούμενη τον ιδιοκτήτη για να προμηθευτεί από φίλο του ό,τι πιο φρέσκο. Υψηλού, τηλ: 22820 24150, από €15 το άτομο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share