Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Μονή Πετράκη: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Μητροπολίτης Κηφισιάς - Κινδυνεύει να χάσει το ένα μάτι του

Το σοκαριστικό σκηνικό που εκτυλίχθηκε στην καθαίρεση του 37χρονου ιερέα

23 Ιουνίου 2021 23:53
Μονή Πετράκη: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Μητροπολίτης Κηφισιάς - Κινδυνεύει να χάσει το ένα μάτι του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη έχει προκαλέσει τραύματα στα θύματα του αδίστακτου 37χρονου ιερέα, με τον Μητροπολίτη Κηφισιάς να είναι σε δύσκολη κατάσταση, κινδυνεύοντας να χάσει το ένα μάτι του.

Αρχικά ο μητροπολίτης Κηφισιάς διακομίστηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο, μαζί με όσους ακόμη δέχθηκαν την αποτρόπαια επίθεση, και στη συνέχεια διακομίστηκε στην οφθαλμολογική κλινική του Γεννηματάς. Εκεί τον επισκέφτηκε και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως για να μάθει την κατάσταση της υγείας του. Νωρίτερα η υπουργός, είχε επισκεφτεί μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο το ΚΑΤ, όπου νοσηλεύονται άλλοι τραυματίες μητροπολίτες.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν συνολικά 10 άτομα και συγκεκριμένα: επτά αρχιερείς (είναι οι μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημος, Άρτας Καλλίνικος, Δρυινουπόλεως Ανδρέας, Ζακύνθου Διονύσιος Δ', Κηφισιάς Κύριλλος, Γουμενίσσης Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιος), δύο δικηγόροι που βρίσκονταν στην αίθουσα που συνεδρίαζε το Συνοδικό Δικαστήριο για την καθαίρεση του δράστη, αλλά και ένας αστυνομικός που μπήκε στην αίθουσα την ώρα του δικαστηρίου για να ακινητοποιήσει τον άνδρα.

«Ο χώρος πλημμύρισε αίμα και καμμένα ράσα»

Στιγμές τρόμου έζησαν, όσοι βρέθηκαν στο σοκαριστικό σκηνικό της Μονής Πετράκη, με τον δικηγόρο του ιερέα που πέταξε το βιτριόλι να περιγράφει όσα έγιναν.

Ο κ. Γιώργος Τζίκας μιλώντας στο protothema.gr περιγράφει ότι «στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε καθαιρεθεί. Σήμερα εκδικαζόταν η έφεση σε δεύτερο βαθμό. Με εμάς ήταν όλο αυτό το διάστημα ήρεμος και συνεργάσιμος.

Σήμερα, περί τις 19:00 όπου εκδικαζόταν η έφεση του, ο ιερέας πλησίασε την έδρα και τους ρώτησε «είστε μιλημένοι από τον Βεροίας;. Σας έχει μιλήσει ο μητροπολίτης Βεροίας;». Ήταν πεπεισμένος ότι η έδρα ήταν προκατειλημμένη. Ξαφνικά και χωρίς να πει τίποτα έβγαλε από τη τσάντα του δύο μεγάλα μπουκάλια με κόκκινο υγρό και άρχισε να ραντίζει προς την έδρα φωνάζοντας «Δεν σας μίλησε ο Βεροίας ε; Δεν σας μίλησε ο Βεροίας;». Ξαφνικά ο χώρος πλημμύρισε αίμα και καμένα ράσα. Φώναζε και ράντιζε με τα μπουκάλια. Δεν ήταν μπουκαλάκια.Ήταν μεγάλα δίλιτρα μπουκάλια που είχε μεσα στην τσάντα του. Το σκηνικό ήταν εφιαλτικό».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share