Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Στιγμές τρόμου στη Μονή Πετράκη: «Ο χώρος πλημμύρισε αίμα και καμμένα ράσα»

Άμεση κινητοποίηση του πολιτικού κόσμου μετά το σοκαριστικό σκηνικό

23 Ιουνίου 2021 22:48
Στιγμές τρόμου στη Μονή Πετράκη: «Ο χώρος πλημμύρισε αίμα και καμμένα ράσα»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στιγμές τρόμου έζησαν, όσοι βρέθηκαν στο σοκαριστικό σκηνικό της Μονής Πετράκη, με τον δικηγόρο του ιερέα που πέταξε το βιτριόλι να περιγράφει όσα έγιναν.

Ο κ. Γιώργος Τζίκας μιλώντας στο protothema.gr περιγράφει ότι «στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε καθαιρεθεί. Σήμερα εκδικαζόταν η έφεση σε δεύτερο βαθμό. Με εμάς ήταν όλο αυτό το διάστημα ήρεμος και συνεργάσιμος.

Σήμερα, περί τις 19:00 όπου εκδικαζόταν η έφεση του, ο ιερέας πλησίασε την έδρα και τους ρώτησε «είστε μιλημένοι από τον Βεροίας;. Σας έχει μιλήσει ο μητροπολίτης Βεροίας;». Ήταν πεπεισμένος ότι η έδρα ήταν προκατειλημμένη. Ξαφνικά και χωρίς να πει τίποτα έβγαλε από τη τσάντα του δύο μεγάλα μπουκάλια με κόκκινο υγρό και άρχισε να ραντίζει προς την έδρα φωνάζοντας «Δεν σας μίλησε ο Βεροίας ε; Δεν σας μίλησε ο Βεροίας;». Ξαφνικά ο χώρος πλημμύρισε αίμα και καμένα ράσα. Φώναζε και ράντιζε με τα μπουκάλια. Δεν ήταν μπουκαλάκια.Ήταν μεγάλα δίλιτρα μπουκάλια που είχε μεσα στην τσάντα του. Το σκηνικό ήταν εφιαλτικό».

Επικοινωνία Μητσοτάκη-Ιερώνυμου και καταδίκη από Σακελλαροπούλου

Την βαθύτατη λύπη του για την ειδεχθή επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στον οποίο εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη του για την ειδεχθή επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη.

Ο Πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια για την ταχεία ανάρρωση των θυμάτων της επίθεσης.

Τον αποτροπιασμό της εξέφρασε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για το τραγικό περιστατικό με το βιτριόλι στη Μονή Πετράκη.

«Επικοινώνησα πριν από λίγο με τον Μακαριώτατο, ο οποίος με ενημέρωσε για την επίθεση που δέχθηκαν μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη. Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό και εύχομαι ταχεία ανάρρωση των θυμάτων. Επίθεση με βιτριόλι στους επτά Μητροπολίτες του συνοδικού δικαστηρίου που συνεδρίαζε στη Μονή Πετράκη έκανε ιερέας, ο οποίος είχε καθαιρεθεί και το δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την ποινή της καθαίρεσης», έγραψε σε μήνυμά της στο Twitter.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share