Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Αυτοί είναι οι Μητροπολίτες που δέχθηκαν την επίθεση - Η πρώτη τοποθέτηση Ιερωνύμου και Κικίλια

Σοβαρός κίνδυνος για τον έναν από τους Μητροπολίτες να χάσει το μάτι του!

23 Ιουνίου 2021 22:02
Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Αυτοί είναι οι Μητροπολίτες που δέχθηκαν την επίθεση - Η πρώτη τοποθέτηση Ιερωνύμου και Κικίλια
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η επίθεση με βιτριόλι από ιερέα στη Μονή Πετράκη έχει συνταράξει το πανελλήνιο, με επτά Μητροπολίτες να δέχονται το καυστικό υγρό, μαζί με άλλα τρία άτομα.

Αναλυτικότερα, θύματα της επίθεσης με καυστικό υγρό είναι οι μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημος, Άρτας Καλλίνικος, Δρυινουπόλεως Ανδρέας, Ζακύνθου Διονύσιος Δ', Κηφισιάς Κύριλλος, Γουμενίσσης Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιος. Εκτός από τους μητροπολίτες τραυματίστηκε επίσης κι ένας αστυνομικός, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε τραυματισμός και δύο ακόμα ατόμων.

Οι τρεις από τους επτά τραυματίες μητροπολίτες φέρονται να έχουν εκτεταμένα εγκαύματα (ακόμα και στο πρόσωπο). Μάλιστα ένας από αυτούς, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας από το Λαϊκό Νοσοκομείο, διακομίζεται στην πλαστική χειρουργική του ΚΑΤ, ενώ θα υπάρξουν και διακομιδές στο Γεννηματά και συγκεκριμένα στον Οφθαλμολογική Κλινική.

Κινδυνεύει ο Μητροπολίτης Κηφισιάς

Σε άμεσο κίνδυνο να χάσει το ένα του μάτι βρίσκεται ο Μητροπολίτης Κηφισιάς Κύριλλος. Ο Ιεράρχης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης με βιτριόλι που εξαπέλυσε σε βάρος Μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη, ένας ιερέας που είχε καθαιρεθεί από το Συνοδικό Δικαστήριο.

Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη Κύριλλος

Αυτή την ώρα βρίσκεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο όπου οι γιατροί κάνουν πλύσεις στο μάτι του, και ανάλογα με την ανταπόκριση του ασθενούς θα διακομισθεί στην οφθαλομολογική κλινική του Γεννηματάς όπου θα υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση. Σοβαρά εγκαύματα φέρουν και οι μητροπολίτες Γλυφάδας Αντώνιος και Ζακύνθου Διονύσιος.

«Να μη διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία»

Για τη σοκαριστική επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος Μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξερχόμενος από το Λαϊκό Νοσοκομείο όπου επισκέφθηκε τους τραυματίες και ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας τους.

Έκανε λόγο για οδυνηρό και πρωτόγνωρο περιστατικό και ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς με την αμεση παρέμβασή τους, «ευτυχώς αποφύγαμε το χειρότερο». Εξέφρασε την ελπίδα ότι με τη φροντίδα των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού θα ξεπεραστεί αυτή η δυσκολία.

Εξήγησε ότι ο δράστης δικαζόταν «για πράξεις που δεν ταίριαζαν με το λειτούργημά του», είχε εφοδιαστεί με το καυστικό υγρό και το έριξε προς όλα τα μέλη του δικαστηρίου με αποτέλεσμα 7 ή 8 άτομα να έχουν υποστεί εγκαύματα άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα.

«Είναι κάτι που μας προβληματίζει όλους μας γιατί είναι πρωτόγνωρα αυτά τα φαινόμενα και χρειάζεται προσπάθεια από πολλές πλευρές για να μη διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

«Χρέος μας να βοηθήσουμε»

Έχοντας τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο πλευρό του στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για μια πρωτόγνωρη επίθεση, υπογραμμίζοντας πως το ΕΣΥ βρέθηκε κοντά στους 7 τραυματισμένους Μητροπολίτες άμεσα.

«Καταρχάς θα ήθελα να πω ότι πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός το οποίο αντιμετωπίζουμε από την πρώτη στιγμή. Επτά μητροπολίτες μεταφέρθηκαν άμεσα στο Λαϊκό και έλαβαν τις πρώτες βοήθειες. Ανάλογα με την πορεία τη υγείας τους θα μεταφερθούν ή στο ΚΑΤ ή στην οφθαλμολογική του νοσοκομείου Γεννηματάς. Είναι προφανές πως είναι ένα τραγικό συμβάν. Έχει δυο εκφάνσεις το ζήτημα. Η μια απασχολεί το Υπουργείο Προστασία του πολίτη και η άλλη το υπουργείο Υγείας. Είναι ένα τραγικό γεγονός. Εμείς είχαμε χρέος να προσφέρουμε τις πρώτες βοήθειες στους αρχιερείς μας και το πράξαμε από την πρώτη στιγμή», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share