Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γιατρός 61 ετών πέθανε μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου με Pfizer - Ανατροπή και με τον θάνατο 56χρονης στα Καλάβρυτα μετά τη δεύτερη δόση με Pfizer

Αρχισε να αισθάνεται πολύ γρήγορα ενοχλήσεις, που κορυφώθηκαν ένα 24ωρο μετά

23 Ιουνίου 2021 10:22
Γιατρός 61 ετών πέθανε μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου με Pfizer - Ανατροπή και με τον θάνατο 56χρονης στα Καλάβρυτα μετά τη δεύτερη δόση με Pfizer
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θρήνος στην Κατερίνη για τον θάνατο γυναικολόγου, μια μέρα μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer που έκανε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 61χρονος έκανε το εμβόλιο το περασμένο Σάββατο (19-06-2021) και όπως αναφέρουν συγγενείς του, πολύ γρήγορα ένιωσε αδιαθεσία.

Μια μέρα μετά, την Κυριακή το απόγευμα κατέρρευσε και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν τα κατάφερε. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τον περασμένο Δεκέμβριο είχε νοσήσει από κορωνοϊό και είχε καταφέρει να βγει νικητής. Η κηδεία του έγινε χθες και πλέον όλοι περιμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, για να διαπιστωθούν τα πλήρη αίτια του θανάτου του.

Γιατρός 61 ετών πέθανε μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου με Pfizer

Για τον θάνατο συναδέρφου του μία μέρα μετά από τη χορήγηση της 2ης δόσης του εμβολίου της Pfizer μίλησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, Ηρακλής Τσανικίδης. «Το Σάββατο είχε κάνει την δεύτερη δόση του εμβολίου. Την Κυριακή το απόγευμα ένιωσε μια δυσφορία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες από τους συναδέλφους αλλά δεν μπόρεσε να τα καταφέρει», σημείωσε ο κ. Τσανικίδης.

«Από ότι έχει ακουστεί δεν έπασχε από κάποιο σοβαρό νόσημα», πρόσθεσε ο πρόεδρος ιατρικού συλλόγους Πιερίας. «Υπέστη ανακοπή στο σπίτι. Προσπάθησαν κάποιοι συνάδελφοι που ήταν στην πολυκατοικία να προσφέρουν πρώτες βοήθειες. Ήρθε το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο», τόνισε ο κ. Τσακινίδης.

Το ψήφισμα του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας

Ανακοίνωση για τον θάνατο του γυναικολόγου, εξέδωσε και ο ιατρικός σύλλογος Πιερίας, που έκανε αναφορά στην σημαντική προσφορά του 61χρονου:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ πληροφορήθηκε με οδύνη τον θάνατο του γιατρού. Συνεδρίασε εκτάκτως, εξήρε την προσωπικότητα του εκλιπόντος και αναγνωρίζοντας την σημαντική ιατρική προσφορά του αποφάσισε ομόφωνα να εκφρασθούν τα συλλυπητήρια των Μελών του Δ.Σ. στην οικογένεια του μεταστάντος και αντί στεφάνου ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ να προβεί σε δωρεά σε Φιλανθρωπικό Ίδρυμα του Νομού Πιερίας».

Καλάβρυτα: Ανατροπή για τον θάνατο της γυναίκας μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer

Αλλαγή σκηνικού είχαμε όσον αφορά στα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο την 65χρονη γυναίκα μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer.

Από τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό της άτυχης γυναίκας στο νοσοκομείο Καλαβρύτων που κατέληξε αιφνιδιαστικά μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer, δεν φαίνεται να προκύπτει συσχετισμός του θανάτου με το εμβόλιο που έκανε λίγη ώρα νωρίτερα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τη νεκροψία που διενεργήθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών δεν προέκυψε πνευμονική εμβολή. Από τα πρώτα ευρήματα η αιτία θανάτου της 56χρονης είναι απροσδιόριστη και αναμένεται με ενδιαφέρον το πόρισμα του ιατροδικαστή εφόσον υπάρξουν όλες οι απαντήσεις από τα εργαστήρια.

Ο ιατροδικαστής Πατρών Ανδρέας Γκότσης ανέφερε πως «από τα πρώτα ευρήματα δεν προέκυψε πνευμονική εμβολή. Ωστόσο, η ιατροδικαστική εξέταση είναι σε εξέλιξη και παραμένει υπό διερεύνηση η αιτία θανάτου».

«Από την ιατροδικαστική εξέταση δεν προέκυψε κανενός είδους εμβολή, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα από τον ιατροδικαστή Πατρών», δήλωσε στο flamis.gr, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ερωτηθείς σχετικά.

Παυλάκης: «Δουλεύουν καλύτερα οι συνδυασμοί εμβολίων»

Ενδιαφέροντα ήταν τα όσα είπε για την πορεία των εμβολιασμών αλλά και για τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει μια μείξη των εμβολίων, μιλώντας στο MEGA, ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης

Παυλάκης εμβόλια

«Ο εμβολιασμός δεν έχει γίνει υποχρεωτικός. Νομίζω ότι πρέπει και η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ να κάνουν μία εντατική και σοβαρή καμπάνια ενημέρωσης επί της ουσίας, που να δείχνει κάποιους απλούς λόγους για το γιατί πρέπει να εμβολιαστούμε. Στα νοσοκομεία γινόταν πόλεμος, και ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας ζούσε τη ζωή του σε έναν άλλο πλανήτη, χωρίς να καταλαβαίνουν τι γίνεται γύρω τους».

«Είναι σημαντικό που έχουμε αυτά τα εμβόλια, ήταν ένα μεγάλο δώρο της επιστήμης σε λιγότερο από ένα χρόνο, με όλους τους κανόνες για να διατηρηθεί η ασφάλεια. Συνέχεια βγαίνουν περισσότερα δεδομένα, τώρα έχουμε πάνω από 2 δισεκατομμύρια εμβολιασμούς σε όλο τον κόσμο και μπορούμε να πούμε με καθαρή καρδιά σε όλους να εμβολιαστούν, ώστε να βοηθήσουμε όλοι στο σταμάτημα της πανδημίας. Δε θα είναι εύκολο να απαλλαγούμε από τον κορωνοϊό. Επιτέλους το τρίτο κύμα στην Ελλάδα κατεβαίνει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τελειώσαμε. Έρχεται επόμενο κύμα, έρχεται ένα καινούργιο στέλεχος του ιού. Η Αγγλία έκλεισε για άλλο ένα μήνα και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα που ήδη έχει ξεκινήσει εκεί», τόνισε.

Τι ισχύει για τη μείξη εμβολίων

Όσον αφορά για το αν η μείξη εμβολίων επιτυγχάνει την επιθυμητή ανοσία, ο κ. Παυλάκης τόνισε ότι: «Βγαίνουν ολοένα και περισσότερα δεδομένα πάνω σε αυτό το θέμα, η Αγγλία είναι πρωτοπόρος μεταξύ των χωρών σε αυτό. Όπως και να γίνει η μίξη των εμβολίων, το αποτέλεσμα είναι μια χαρά. Έχουν κάνει όλους τους συνδυασμούς μεταξύ των εμβολίων. Οι συνδυασμοί εμβολίων συνήθως δουλεύουν πολύ καλύτερα από τα ξεχωριστά εμβόλια, δίνουν κάτι διαφορετικό στον οργανισμό».

«Τα επιστημονικά δεδομένα που έχουμε από τους εμβολιασμούς λένε ότι ο κίνδυνος για θρομβώσεις που είναι γνωστός πια και μπορεί να αντιμετωπιστεί, είναι κυρίως ή σχεδόν αποκλειστικά μετά τον πρώτο εμβολιασμό με AstraZeneca, ή οποιοδήποτε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Για να συμβεί πρέπει να υπάρχει προδιάθεση του οργανισμού να κάνει θρομβώσεις λόγω ενός σπάνιου αυτοάνοσου συνδρόμου. Αυτό φαίνεται από τον πρώτο εμβολιασμό αν υπάρχει. Οι άνθρωποι που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου με AstraZeneca, δε θα έχουν προβλήματα στο δεύτερο εμβολιασμό. Δε συντρέχει λόγος να αλλάξει κάποιος εμβόλιο, αλλά αν κάποιοι το θεωρήσουν αναγκαίο και τους επιτραπεί να αλλάξουν, δε θα χάσουν κάτι, μπορεί να είναι και καλύτερο αυτό», τόνισε κλείνοντας σχετικά με όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου με AstraZeneca, και το τι θα πρέπει να κάνουν για τη δεύτερη δόση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share