Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021

Προκλητική δήλωση Βούλγαρου Ευρωβουλευτή: «Η «Μακεδονία» είναι βουλγαρική»

Το ακροδεξιό κόμμα ΒΜΡΟ συνεχίζει την επιθετική ρητορική κατά των Σκοπίων

22 Ιουνίου 2021 13:36
Προκλητική δήλωση Βούλγαρου Ευρωβουλευτή: «Η «Μακεδονία» είναι βουλγαρική»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ενόψει των νέων βουλευτικών εκλογών στις 11 Ιουλίου στη Βουλγαρία το ακροδεξιό κόμμα ΒΜΡΟ συνεχίζει την επιθετική ρητορική κατά των Σκοπίων.

Μ’ αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη στη Σόφια του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, ο αντιπρόεδρος του βουλγαρικού BMΡΟ, και ευρωβουλευτής Ανγκέλ Τζαμπάσκι, ανάρτησε στο προσωπικό του λογαριασμό επίσημο βίντεο του κόμματός του, με τίτλο: «Η «Μακεδονία» είναι βουλγαρική». Εννοείται πως όταν μιλάει προκλητικά για «Μακεδονία» αναφέρεται στα Σκόπια.

Το προκλητικό βίντεο, μέρος της εκστρατείας για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στη Βουλγαρία, το BMPO, παρουσιάζει ουσιαστικά τα Σκόπια ως ιστορικό και πολιτιστικό κομμάτι της «Μεγάλης Βουλγαρίας», που ενίοτε «φτάνει» έως το Αιγαίο Πέλαγος.

Македония е българска! Продължаваме битката за истината!

❗️Македония е българска. Факт, който няма нужда от доказване. Факт, който Зоран Заев забравя, когато е в Скопие. И си спомня, само когато поиска нещо. България винаги е обичала Македония. Но България не бива да бъде изнудвана! Приятелството се гради с доверие и последователност. 🇧🇬 Истината не може да се заобикаля, а съдбата на всеки предател е да бъде отхвърлен от историята. България и БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ ще продължим своята битка за истината! #БългарскитеПатриоти 🗳1️⃣6️⃣ #Македония е #България

Posted by Ангел Джамбазки on Friday, June 18, 2021

«Η «Μακεδονία» είναι βουλγαρική. Ένα γεγονός που δεν χρειάζεται απόδειξη. Γεγονός που ο Ζόραν Ζάεφ ξεχνά όταν βρίσκεται στα Σκόπια. Και θυμάται μόνο όταν ζητάει κάτι. Η Βουλγαρία αγαπούσε πάντα την «Μακεδονία». Όμως η Βουλγαρία δεν πρέπει να εκβιαστεί! Η φιλία βασίζεται στην εμπιστοσύνη και τη συνέπεια. Η αλήθεια δεν μπορεί να παρακαμφθεί και η ιστορία πρέπει να απορρίψει τη μοίρα κάθε προδότη. «Η Βουλγαρία και οι Βούλγαροι πατριώτες θα συνεχίσουν τη μάχη μας για την αλήθεια!», έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, ο αντιπρόεδρος του βουλγαρικού BMΡΟ, με στόχο να συσπειρώσει το ακροδεξιό ακροατήριο στη χώρα, που θα επιτρέψει την είσοδο του κόμματός του στη βουλή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share