Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Το 4ο κύμα της πανδημίας θα αφορά αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους

Τι τόνισε ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης

21 Ιουνίου 2021 19:27
Κορωνοϊός: Το 4ο κύμα της πανδημίας θα αφορά αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κορωνοϊός: Το 4ο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο θα αφορά σχεδόν αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους» υποστηρίζει με ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης, επισημαίνοντας στους τελευταίους ότι οι περιπτώσεις βαριάς νόσου και θανάτου θα τους αφορούν σχεδόν κατά 95%. Ωστόσο σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 209 νέα κρούσματα, 17 νεκρούς και 283 διασωληνωμένους.

«Επειδή θα είστε η μειοψηφία (περίπου το 70% θα έχει εμβολιαστεί) θα είναι δύσκολη η κοινωνική και οικονομική αιτιολόγηση ενός γενικού lockdown που θα σας προστατεύσει», σημειώνει και προσθέτει πως: «Το πολύ επικίνδυνο νέο στέλεχος του ιού, το Delta της Ινδίας που επικρατεί ταχύτατα λόγω της μεγαλύτερης κατά 60% μολυσματικότητας, καλύπτεται από τον πλήρη εμβολιασμό και με τις δυο δόσεις των Pfizer και AstraZeneca εμβολίων (αναμένουμε τα αποτελέσματα για τα Moderna και J&J), η μια δόση δεν προστατεύει (δημοσιευμένα δεδομένα πριν λίγες μέρες από το Public Health England αλλά και το Francis Crick Institute).

Η πλήρης λοιπόν προστασία από το Delta στέλεχος απαιτεί 40-80 μέρες για πλήρη εμβολιασμό. Ανεμβολίαστοι γρηγορείτε … (**) Δεν έχω μετοχές και οποιαδήποτε οικονομική η επιστημονική σχέση με οποιαδήποτε φαρμακευτική εταιρεία των εμβολίων κατά της Covid19».

Η ανάρτηση του καθηγητή:

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο δύο παιδιά - Με συμπτώματα που εξετάζονται ως επιπλοκές κορωνοϊού

Στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου νοσηλεύονται δύο παιδιά με συμπτώματα που εξετάζονται ως επιπλοκές του κορωνοϊου. Σύμφωνα με πληροφορίες από το creta24 εκτός από το εν λόγω αγόρι, υπάρχει και δεύτερο περιστατικό καθώς νοσηλεύεται και μια 14χρονη στο νοσοκομείο με συμπτώματα επιπλοκών. Παράλληλα δείτε και πότε πετάμε τις μάσκες.

Το σύνδρομο που παρουσιάζεται σε παιδιά μετά τη νόσησή τους από Covid

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Χαλκιαδάκη, τα παιδιά παρουσίασαν το φλεγμονώδες σύνδρομο που έχει διαπιστωθεί ότι παρουσιάζεται σε παιδιά λίγες ημέρες μετά τη νόσησή τους από κορωνοϊό. Ο κ. Χαλκιαδάκης, έκανε λόγο για σοβαρές επιπλοκές, με το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου να εξετάζει προσεκτικά τα περιστατικά.

Σημειώνεται πως για το συγκεκριμένο σύνδρομο είχε μιλήσει στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA o πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, τονίζοντας πως «κάποια από παιδιά που νοσούν, αρρωσταίνουν, κάνουν αντισώματα και 20 με 30 μέρες μετά κάνουν μεταλοιμώδες σύνδρομο αυτό που λέμε ότι μοιάζει με Καβασάκι».

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο δύο παιδιά

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share