Κυριακή, 12 Μαΐου 2024

Καιρός: Έρχεται καύσωνας - Τους 44-45 βαθμούς θα αγγίξει ο υδράργυρος

Που και πότε θα χτυπήσει 45άρια

21 Ιουνίου 2021 18:51
Καιρός: Έρχεται καύσωνας - Τους 44-45 βαθμούς θα αγγίξει ο υδράργυρος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός: Προ των πυλών βρίσκεται το πρώτο κύμα καύσωνα του καλοκαιριού, που θα επηρεάσει σχεδόν το σύνολο της χώρας καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας με θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με το meteo, ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες αναμένεται να επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας ήδη από αύριο, Τρίτη 22/6.

Το έντονο κύμα ζέστης αναμένεται να διαρκέσει έως την Κυριακή 27/06, με τη θερμοκρασία να σημειώνει προοδευτικά σημαντική άνοδο και να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η κορύφωση του κύματος ζέστης εκτιμάται το τριήμερο Πέμπτη 24/6-Σάββατο 26/6, οπότε σε αρκετές περιοχές της χώρας θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να φτάνουν κατά τόπους τους 41-43 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Έρχεται καύσωνας - Τους 44-45 βαθμούς θα αγγίξει ο υδράργυρος

Ποιες περιοχές θα επηρεάσει περισσότερο

Για ισχυρό κύμα ζέστης κάνει λόγο στην πρόβλεψή του για τον καιρό και ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Όπως εξηγεί, αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη είναι οι πολύ θερμές αέριες μάζες που αρχίζουν να μετατοπίζονται από τις ακτές της βόρειας Αφρικής ανατολικά-βορειοανατολικά, επηρεάζοντας και τη χώρα μας, αφού πρώτα έχουν ήδη επηρεάσει τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία.

Στην πρόβλεψή του αναφέρει ότι η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς. Με τα προγνωστικά στοιχεία να θέλουν τον υδράργυρο να προσπαθεί να «σπάσει» θερμοκρασιακά ρεκόρ του παρελθόντος αναμένεται να οδηγηθούμε μέχρι και το τέλος της εβδομάδας που μόλις ξεκίνησε, τονίζει.

Επισημαίνει ότι τα γεωγραφικά διαμερίσματα με τις υψηλότερες θερμοκρασίες θα είναι η περιοχή της Δυτικής-Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Δυτικής Στερεάς-Πελοποννήσου, της Αττικοβοιωτίας, της Αργολίδας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού για την εβδομάδα

ΤΡΙΤΗ 22-06-2021

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα νησιά του Ιονίου τους 34 με 35, στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και στα υπόλοιπα νησιά και τα παραθαλάσσια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΤΕΤΑΡΤΗ 23-06-2021 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 24-06-2021

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό την Τετάρτη να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, στα πελάγη βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά από το απόγευμα της Τετάρτης, τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Στα ηπειρωτικά προβλέπεται να φτάσει κατά τόπους την Πέμπτη τους 38 με 41 βαθμούς Κελσίου, όμως στα νησιά και σε παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-06-2021

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26-06-2021

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share